Lumottu lukukausi
Keskiarvo 3.59
3.59 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (37)
Kirjahyllytilastot

Lumottu lukukausi

Kate Saunders
Julkaistu: helmikuu 10, 2011 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Beswitched
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: aikamatkustus

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Virpi Vainikainen. Kansi: Pirta Syrjänen. Sidottu.

Nykyteinin ällistyttävä aikamatka 1930-luvulle

Flora Fox, 14 v., matkustaa junalla moderniin sisäoppilaitokseen, mutta huomaakin päätyvänsä vanhan höyryveturin kyydissä asemalle, jolla häntä vastassa on topakka opettajaneiti tärisevällä kanttikupeella. Flora tajuaa vähitellen päätyneensä jonkun toisen koulutytön sijalle 1930-luvulle. Miten ihmeessä voi tulla toimeen ilman kännykkää, iPodia ja läppäriä?

Monien kömmähdysten ja yllätysten jälkeen Flora alkaa sopeutua ja saa uudessa koulussa kolme hyvää ystävää. Tyttöjoukko touhuaa ikiaikaiseen tapaan opettajien selän takana yhtä ja toista jännittävää ja kiellettyä ja yrittää mm. taikoa keittiön aputytölle rikkaan aviomiehen. Oikea jymy-yllätys odottaa kuitenkin kotona, kun Flora palaa takaisin 2000-luvulle.

Kate Saundersin kiehtova aikamatkatarina pursuaa paitsi hassunkurisia kommelluksia ja kutkuttavaa taikuutta, myös herkullisen mahdollisuuden vertailla aikakausien välisiä eroja: pukeutumista, esineistöä, käytöstapoja…

”Saunders kuvaa 1930-luvun koulumaailmaa kiehtovasti. Tärkeintä ovat kuitenkin henkilöt. Menneisyyden tytöt ovat niin mainioita persoonia, että heitä tulee ikävä.” – Marika Riikonen, Hämeen Sanomat 27.3.2011,

muokattu 28.09.2011

Muita kirjoja joista saatat pitää

Rubiininpuna (Rakkaus ei katso aikaa, #1)Smaragdinvihreä (Rakkaus ei katso aikaa, #3)Safiirinsini (Rakkaus ei katso aikaa, #2)Salamurhaajan oppipoika (W.A.R.P., #1)Mestarin kosto (W.A.R.P., #3)

Kirja-arvioita (6)

Hermione Granger avatar
Kirjoittanut
5.0
Pidin kirjasta todella paljon. Hahmot ovat mielenkiintoisia, ja juoni ei katkennut hetkeksikään. Ainoa miinus oli, että kirja loppui liian aikaisen. Suosittelen!
Celestine avatar
Kirjoittanut
5.0
Tosi hyvä ja tosi ihana! Kun alkuun pääsi, niin ei voinut lopettaa... Ainoa miinus oli se, että kirja loppui liian äkkiä...
leppis avatar
Kirjoittanut
4.0
Mielestäni kirja oli hyvä, muttei kuulu parhaisiin jotka olen lukenut. Entisajan kuvailu, sanonnat, käytännöt ja tavat tuntuivat aidoilta ja uskottavilta. Ihan symppis kirja
Kingi avatar
Kirjoittanut
3.0
Vähän tylsä ehkä, ja juones ei loppujen lopuks tuntunu olevan paljonkaa järkee. Olis kaivannu ehkä vähä enemmän jännitystä ja tapahtumia. Luin kirjan vaan, koska se oli koulun lukupiirijutussa, nii oli melkeimpä pakko.
Gwenny avatar
Kirjoittanut
4.0
I love this! Pidän just tällaisista kirjoista, joissa kerrotaan menneisyydestä.
Meadow avatar
Kirjoittanut
5.0
Tässä kirjassa on sitä jotain flowta ja tuntuu että kaikki loksahtaa kohdalleen. Todella koukuttava, mutta sisälle on kätketty syvempikin merkitys kuin vain äkilliset juonen käänteet ja jännityksiä herättävät hetket. Aino miinus oli, että loppui liian aikaisin. Suosittelen!
Paikalla 1 jäsen ja 32 vierailijaa
Heini N.
Uusin jäsen: Heini N.
Jäseniä yhteensä: 9572