Historiallisen romaanin taitajia 2
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Historiallisen romaanin taitajia 2

Jukka Halme, Juri Nummelin, Sari Polvinen
Julkaistu: maaliskuu 2011 (BTJ-Avain)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjakirjallisuudentutkimus
Avainsanat: kotimainen

Nidottu.

Historiallinen romaani on pitänyt pintansa 2000-luvullakin ja on suositumpaa kuin koskaan aiemmin. Se on osoittanut voimansa monipuolisena lajityyppinä, jonka avulla voi käsitellä hyvinkin ajankohtaisia asioita. Historiaan syventymällä pystyy kertomaan nykyajasta asioita, jotka muuten saattaisivat jäädä huomaamatta.

Historiallisen romaanin taitajia 2 esittelee kaksi vuotta aiemmin ilmestyneen edeltäjänsä tavoin joukon kirjailijoita, jotka käsittelevät menneisyyttä. Nyt esittelyssä on kirjailijoita, jotka ovat aloittaneet vuoden 1980 jälkeen. Mukana on niin suuren luokan viihdekirjailijoita kuin taiteellisesti tinkimättömiä kirjoittajiakin.

Orhan Pamukin kaltaiset kirjailijat osoittavat, että historiallisen romaanin avulla on mahdollista yhdistää molemmat tyylilajit. Vähemmän tunnettuja kirjailijoita teoksineen on esillä teoksen loppupuolen pikkupaloissa. Teos hakemistoineen sopii niin kirjallisuuden harrastajille, ammattilaisille kuin keräilijöillekin.

(muokattu 24.06.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Lapsuuden sadut ja seikkailutLisää sotaa, sutinaa ja seikkailujaPulpografia Britannica: Brittiläisiä kioskidekkareita suomeksi 1944–1992Roskakirjallisuuden lyhyt historiaKenen aika? Esseitä venäläisestä nykykirjallisuudesta
Paikalla 2 jäsentä ja 48 vierailijaa
Luinwen, sterle
Uusin jäsen: Miia
Jäseniä yhteensä: 8846