Punainen pyörre
Keskiarvo 2.33
2.33 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Punainen pyörre

Sami Parkkinen
Julkaistu: tammikuu 2011 (Gummerus)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, jännitys
Avainsanat: kotimainen

Nidottu.

Ilmestysmäinen scifi-trilleri ihmisen fysiologisesta manipuloinnista

Sami Parkkisen eksistentiaalinen scifi-trilleri vie kaamospimeään lähitulevaisuuteen tärveltyneille joutomaille, autioituneisiin teollisuushalleihin ja kituviin taajamiin. Suomi on taloussuhdanteiden runtelema maailmanlaita, minne jollakulla on käskevästi ohjaileva yhteys toiselta mantereelta ja missä salaisesti kehitellään teknologian ja ihmistutkimuksen käänteentekevää innovaatiota.

Carl-Johan Hakala päätyy suorittamaan asevelvollisuuttaan syrjäiseen varuskuntaan. Menneisyyden riivaama CJ ei kysele liikoja erikoiskoulutuksensa tarkoituksesta. Euroopan suurimmalla konkurssin tehneiden yritysten varikolla hänet koulutetaan säätämään jotain outoa laitetta.

Yllättäen CJ kohtaa eversti Glicksteinin, ratkeamaisillaan olevan ihmiskoneen. CJ oivaltaa uusien kyberneuttisten taitojensa tarkoituksen ja pelastaa miehen. Samalla hän tajuaa tietävänsä liikaa, ja pitkä pakomatka alkaa.

Punainen pyörre -romaanin ilmestysmäinen näkemys järisyttää. Kerronnan riipivä psykologinen jännite kuljettaa tapahtumat kiihtyvään kierteeseen, ja CJ:n paranoidinen kujanjuoksu voi johtaa vapauteen vain äärimmäisten ratkaisujen kautta.

(muokattu 06.06.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ensimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #1)TalviKuvun allaLinnake (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #2)Peilikaupunki (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #3)
Paikalla 3 jäsentä ja 60 vierailijaa
Jukuke, Astorethein, LordStenhammar
Uusin jäsen: Ronja
Jäseniä yhteensä: 8698