Järki ja tunteet ja merihirviöt
Keskiarvo 2.64
2.64 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (18)
Kirjahyllytilastot

Järki ja tunteet ja merihirviöt

Jane Austen, Ben H. Winters
Julkaistu: toukokuu 24, 2011 (Schildts)
Alkuperäinen nimi: Sense and Sensibility and Sea Monsters
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: 1800-luku, huumori

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Virpi Vainikainen. Mustavalkokuvitus: Eugene Smith. Nidottu.

”Dashwoodit olivat asuneet Sussexin kreivikunnassa suuresta muutoksesta lähtien, siitä saakka, kun maailman vedet kylmenivät ja kääntyivät ihmisen poikia vastaan ja paha alkoi liikkua syvyyksissä…”

Järki ja tunteet ja merihirviöt on Jane Austenin iki-ihanan romaanin laajennettu laitos: pikkuporvarillista elämää hallitsevat nyt paitsi etikettisäännöt myös jättiläishummerit, hirviömäiset mustekalat, kaksipäiset merikäärmeet ja muut ennenkuulumattomat vedenelävät. Dashwoodin sisarukset joutuvat epäoikeudenmukaisen perintöjärjestelyn seurauksena pois lapsuudenkodistaan ja muuttavat paremman puutteessa salaperäiselle saarelle. Saaren yksinkertaista maalaiselämää piristävät ystävällisen vuokraisännän, sir John Middletonin järjestämät illanvietot, ystävien vierailut sekä ajoittaiset merihirviöiden hyökkäykset.

Järkevä Elinor on kiintynyt epäystävällisen kälynsä veljeen Edward Ferrarsiin, mutta ei voi myöntää tunteitaan tätä kohtaan. Hänen romanttista ja vilpitöntä sisartaan Mariannea taas kosiskelevat sekä komea Willoughby, että vastenmielinen, lonkerokasvoinen eversti Brandon. Nuorin sisaruksista, vakavamielinen Margaret, on puolestaan varma siitä, että saaren uumenissa piilee pimeitä salaisuuksia…

Voivatko Dashwoodin sisarukset löytää todellisen rakkauden, kun elämää säätelevät tiukat sovinnaisuuden vaatimukset sekä verenhimoiset oliot, jotka aina tilaisuuden tullen yrittävät kuristaa heidät ulokkeineen ja napsia heidän nilkkojaan saksillaan?

Vain vahvimmat voivat jäädä eloon – ja vain nopeimmat uimarit voivat saavuttaa rakkauden!

muokattu 20.09.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maailman viimeiset tyypit: Painajaiskuningas (Maailman viimeiset tyypit, #3)Hyvin marinoitua lihaa: eli Sumuisan leirin salatut kauhutOn Suurten Muinaisten aika (R-pokkarit, #8)Scifistin maljaKummallisten kuolemien kirja
Paikalla 1 jäsen ja 35 vierailijaa
sterle
Uusin jäsen: Tiia
Jäseniä yhteensä: 9324