Etsijä ja hänen neljätoista elämäänsä
Keskiarvo 1.00
1.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Etsijä ja hänen neljätoista elämäänsä

Jouko Sirola
Julkaistu: tammikuu 18, 2011 (Teos)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: absurdismi, kotimainen

Sidottu, kansipaperi.

Raju kuvaus maailmasta, joka on samaan aikaan täysin vieras ja pelottavan tuttu.

Etsijä asuu kuolleessa kaupungissa eikä nuku koskaan, sillä hän menehtyy joka päivä väkivaltaisesti ja herää aamulla uutena ihmisenä, vailla menneisyyttä ja muistikuvia.

Hän herää toimistostaan, kuten kuka tahansa toimistotyöntekijä, ja ryhtyy päivän töihin. Hänen toimistoonsa tulee toisinaan asiakkaita, jotka pyytävät apua. Avun tarpeet tuntuvat olevan kuolleiden kaupungissa kovin erilaisia, epäilyttäviäkin.

Etsijä tapaa viehättävän suuren naisen, matkaa silmänsä sulkemalla sisäiseen kellariin, tukkii kohtalokkaan vuodon, joutuu vallankumouksen pyörteisiin, kohtaa noidan sekä tämän ahdistelemia lapsia ja erään klovnin, jolla vitsit eivät ole vähissä. Etsijä joutuu myös kohtaamaan kuolleiden kaupungin taivaassa asuvia hallintopäälliköitä, enkeleitä, talousjohtajia ja budjettien kymmenpäisiä laskijoita.

Tarina tarinalta kuolleiden kaupunki saa yhä enemmän värejä ja Etsijän elämä alkaa saada tarkempaa merkitystä. Tosin kuolleiden kaupungissa elämän tarkoitus on hieman kyseenalainen juttu.

Jouko Sirolan romaani Etsijä ja hänen neljätoista elämäänsä on raju kuvaus maailmasta, joka on samaan aikaan vieras ja pelottavan tuttu. Se on surrealistinen ja absurdi yhteiskunnallinen kokoelma tarinoita. Se hirvittää ja naurattaa, ei jätä rauhaan.

muokattu 01.04.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Suuri kärrysotaYue Fein perintö (Kotkasoturien taru, #3)Hämärän prinssi (Yön siivet, #9)Stravaganza: Laivojen kaupunki (Stravaganza, #5)Monster High: Ihmissusipäiväkirjat (Monster High, #3)
Paikalla 2 jäsentä ja 47 vierailijaa
Aurinkotuuli, Emmis
Uusin jäsen: Aurinkotuuli
Jäseniä yhteensä: 9857