Muurahaisten kapina - Bernard Werber7.30

Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentanut Pirjo Thorel. Kannen suunnittelu: Pirjo Toroskainen. Kannen maalaus: Ilkka Juopperi. Sidottu, kansipaperi.

Niitä on miljardi miljardia. Niitä tuskin huomaa, mutta ne ovat vaanineet meitä jo pitkään. Joillekin niistä olemme jumalia. Toisille pahantekijöitä. Hämmästyttävän älynsä ja ylivoimaisen organisaatiokykynsä voimin ne valmistautuvat armottomaan taisteluun ihmiskuntaa vastaan. Varo kynnyksesi alta mönkiviä ötököitä. Kun muurahaiset kapinoivat, on leikki kaukana!

Kuningatar Shli-pu-ni pitää valtaa Bel-o-kanin pesässä, ja edellisen kuningattaren iskujoukot ovat vuorostaan kapinallisten asemassa. Samaan aikaan ihmisten ilmoilla tapahtuu sarja arvoituksellisia murhia. Kemistit, jotka työskentelevät hyönteismyrkkyjen parissa, saavat yksi toisensa jälkeen surmansa, ja pikku hiljaa alkaa näyttää siltä, että he ovat joutuneet muurahaisten uhreiksi. Tapausta tutkii etevyydestään kuuluisa komisario Jacques Méliès taisteluparinaan Laetetia Wells -niminen hehkeä toimittaja. Matkan varrella selviää muun muassa Rosetten kiven ja syövän arvoitus. Muurahaisten älyn nopeus hakkaa webit ja wabit.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 2001
Kustantaja: Gummerus
Tyylit: scifi
Alkuperäinen nimi: Le jour des fourmis
Arvosanalla: 7.30/10
Arvosanoja: 20
Muokattu: lokakuu 30, 2012

Kirja-arvioita

6/10 |
maaliskuu 25, 2007
Muurahaisten kapina oli vähän kauhukirjamainen, mutta muuttui lopussa hauskaksi ja pisti miettimään meitä ihmisiä ja tapojamme. Muurahaisten kapian oli yhtä hyvä kuin edeltäjänsä ja oli hauskakin, varsinkin Muurahaisten ristiretki nauratti ...