Muurahaisten kapina
Keskiarvo 3.65
3.65 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (20)
Kirjahyllytilastot

Muurahaisten kapina

Bernard Werber
Julkaistu: 2001 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Le jour des fourmis
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentanut Pirjo Thorel. Kannen suunnittelu: Pirjo Toroskainen. Kannen maalaus: Ilkka Juopperi. Sidottu, kansipaperi.

Niitä on miljardi miljardia. Niitä tuskin huomaa, mutta ne ovat vaanineet meitä jo pitkään. Joillekin niistä olemme jumalia. Toisille pahantekijöitä. Hämmästyttävän älynsä ja ylivoimaisen organisaatiokykynsä voimin ne valmistautuvat armottomaan taisteluun ihmiskuntaa vastaan. Varo kynnyksesi alta mönkiviä ötököitä. Kun muurahaiset kapinoivat, on leikki kaukana!

Kuningatar Shli-pu-ni pitää valtaa Bel-o-kanin pesässä, ja edellisen kuningattaren iskujoukot ovat vuorostaan kapinallisten asemassa. Samaan aikaan ihmisten ilmoilla tapahtuu sarja arvoituksellisia murhia. Kemistit, jotka työskentelevät hyönteismyrkkyjen parissa, saavat yksi toisensa jälkeen surmansa, ja pikku hiljaa alkaa näyttää siltä, että he ovat joutuneet muurahaisten uhreiksi. Tapausta tutkii etevyydestään kuuluisa komisario Jacques Méliès taisteluparinaan Laetetia Wells -niminen hehkeä toimittaja. Matkan varrella selviää muun muassa Rosetten kiven ja syövän arvoitus. Muurahaisten älyn nopeus hakkaa webit ja wabit.

muokattu 30.10.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pintakuvio (Kulttuuri, #5)Hitaat luoditAurinkojen huoneMuistoissa sininen Maa (Poseidonin lapset, #1)22.11.63

Kirja-arvioita (1)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
3.0
Muurahaisten kapina oli vähän kauhukirjamainen, mutta muuttui lopussa hauskaksi ja pisti miettimään meitä ihmisiä ja tapojamme. Muurahaisten kapian oli yhtä hyvä kuin edeltäjänsä ja oli hauskakin, varsinkin Muurahaisten ristiretki nauratti ja sen loppu. Kirjassa myös Sormia käsittelevät kohdat naurattivat. Kirja oli hyvää scifiä ja suosittelen sitä kaikille Muurahaiset-kirjan lukeneille. Arvosana: 8-.
Paikalla 2 jäsentä ja 53 vierailijaa
karivaan, Iivari
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455