Muurahaiset
Keskiarvo 3.73
3.73 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (39)
Kirjahyllytilastot

Muurahaiset

Bernard Werber
Julkaistu: 2000 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Les fourmis
Käännetty englanniksi: Empire of the Ants
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 1991. Suomentanut Titia Schuurman. Kannen suunnittelu: Pirjo Toroskainen. Kannen maalaus: Ilkka Juopperi. Sidottu, kansipaperi.

Jonathan Wellsin periessä setänsä Pariisin asunnon, hän saa eväikseen vain lyhyen viestin sedältään: ”Älä koskaan laskeudu kellariin!” Sitten perheen pikku koira livahtaa portaita alas kellariin eikä enää koskaan palaa. Jonathanin on mentävä perässä. Niin hänkin katoaa kellarin uumeniin. Pian poliisin kadonneiden listalla ovat myös Jonathanin vaimo, heidän poikansa sekä kokonainen pelastusretkikunta.

Samaan aikaan, lähistöllä sijaitsevassa Fontainebleaun metsässä, muuan muurahaisnaaras koettaa selvittää, mikä salaperäinen ase on tuhonnut kerralla käsittämättömän määrän hänen siskojaan. Rohkean tutkimusmatkansa tiimellyksessä nuoresta naaraasta tulee uuden kaupungin urhea ja innovatiivinen kuningatar. Rohkeutensa ja uteliaisuutensa ansiosta se selvittää Jonathanin sedän kellarin salaisuuden.

Muurahaiset on kiehtova kertomus maailmasta, joka nerokkuudessaan ylittää omamme. Siellä laivat rakennetaan lehdistä ja kirvat kesytetään lehmiksi, sotia käydään kemiallisilla aseilla ja kommunikointi tapahtuu hajumolekyylien avuilla. Tarina johdattaa meidän muurahaisten sivilisaation ihmeisiin näyttäen, miten paljon noilla pienillä ötököillä onkaan meille opetettavaa…

muokattu 01.07.2010

Muita kirjoja joista saatat pitää

Miljoona aurinkoa (Across the Universe, #2)Tähtisade (Tähtitrilogia, #2)Siirros (Siilon saaga, #2)Pitkä utopia (Pitkä Maa, #4)Neljä

Kirja-arvioita (1)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja oli mielenkiintoinen ja omalaatuinen scifikirja ja juoni piti mukanaan loppuun asti. Tosin muurahaisten jaksot olivat paljon kiinnostavampia kuin ihmisten puuhat. Lisäksi inhosin Jonathan Wellsin hahmoa alusta asti, itsekäs epäonnistunuja. Mutta se on minun mielipiteeni. Muurahaisten maailma ja varsinkin Maailmanreuna olivat hauskoja ja kiintoisia kohtia kirjassa. Kirja oli hyvä ja myös pohjatiedot olivat varmaankin hyvät, itse en tiedä Ranskan ja Pariisin seudun muurahaisten ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 49 vierailijaa
karivaan
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455