Kolmen ajan maa
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Kolmen ajan maa

Päivi Lukkarila
Julkaistu: maaliskuu 15, 2011 (Karisto)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen

Sidottu.

Upea, monitasoinen lasten fantasiatarina

Kymmenvuotias Miima ja viisivuotias Miko ovat sisaruksia ja parhaita ystäviä. Vaikka Miko ei puhu ääneen, Miiman kanssa hän osaa viestiä ajatuksin. Silti Miima haaveilee myös uudesta ystävästä, sellaisesta joka olisi hänen ikäisensä ja mielellään tyttö. Juuri kun sellainen löytyy – naapurissa asuva viulua soittava Molli – alkaa tapahtua kummia. Molli muuttuu yhtäkkiä tylyksi ja välinpitämättömäksi ilman syytä. Mikon mukaan selitys löytyy heidän kotikerrostalonsa kellarista, mistä lapset joskus yöllä kuulevat konemaista, jyskyttävää ääntä. Kellarista avautuva toinen maailma imaisee syövereihinsä lapsia yksi kerrallaan, ja lopulta myös Miiman on rohkaistava mielensä…

Kolmen ajan maa on kiitetyn kirjailijan uusi hieno aluevaltaus. Huiman jännittävässä fantasiaseikkailussa on tärkeitä taustateemoja, mm. lasten yksinäisyys ja läheisten merkitys. Herkästi luonnostellut henkilöhahmot ja Miiman kodin turvallinen tunnelma toimivat mainiona kontrastina jännitykselle. Sisustassa on kirjailijan 12-vuotiaan tyttären ideoimia ja toteuttamia kuvituksia.

(muokattu 28.12.2014)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kiepaus (Huimaa, #1)Kissa nimeltä KentVedeeran taru (Vedeera, #1)Ella Auran tuomiopäiväkirja (Ella Aura, #1)Ripaus taikaa (Lumoleipomo, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 40 vierailijaa
Rozya
Uusin jäsen: Henrikki Hoppa
Jäseniä yhteensä: 9072