Abarat (Abarat, #1)
Keskiarvo 4.09
4.09 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (116)
Kirjahyllytilastot

Abarat

Clive Barker
Julkaistu: 2003 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Abarat
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 3 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Ilkka Äärelä. Kuvitus: Cive Barker. Graafinen suunnittelu: Alicia Mikles. Sidottu, kansipaperi.

Bram Stroker Award for Superior Achievement for Younger Readers 2002, toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (nuortenkirjat) 2003.

Maailmassa,
jossa aika on paikka,
uskomaton matka
on aluillaan...


Chickentownissa keskellä Amerikkaa elää nuori Candy Quackenbush, tyttö joka etsii turhaan elämänsä suuntaa ankean pikkukaupungin kuvioista.

Candy on odottanut kohtalon pyyhkäisevän hänet Chickentownista. Silloin hän kohtaa preerialla salaperäisen Jonni Velmun (joka kantaa sarvissaan seitsemää veljeään). Eikä Candya pyyhkäise pois aalto, vaan kokonainen meri.

Meri kantaa Candyn Abaratiin. Abarat on saaristo jonka jokainen saari on yksi vuorokauden tunti. Siellä Suuri Pää valvoo Iltakahdeksan hämäriä vesiä ja lohikäärmeet uivat Iltapäivän Kello Kolmen rannoilla. Gorgossiumia, Keskiyön saarta, hallitsee Keskiyön Herra, Kristoffer Kalma. Abaratin aika on sikäli erilainen, että siellä on saari myös 25. tunnille…

Candy vaeltaa Abaratin oudon maailman läpi. Hän kohtaa niin ystäviä kuin vihollisia. Tielle osuu mekaanisia ötököitä, jättiläiskoita, vitkaskissoja, mutamiehiä ja murhanhimoinen velho orjineen. Vähitellen Candy tajuaa: hän on ollut Abaratissa ennenkin.

Hänen kohtalonsa on sidottu tähän maailmaan, joka hänen täytyy pelastaa tuholta, pimeiden voimien orjuudelta. Se on outo tehtävä oudolle sankarittarelle, mutta siihen hänen on tartuttava, loitsujen ja rohkeuden avustamana.

Sillä Abaratissa kaikki on mahdollista.

(muokattu 10.06.2009)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Petetty (Yön talo, #2)HopeanuoliKadonneiden laakso (Deltoran vyö, #7)Liekehtivä valtaistuin (Kanen aikakirjat, #2)Tulen perillinen (Throne of Glass, #3)

Kirja-arvioita (1)

WildFlower avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Pidän paljon noista irtokansista ja kirjailijan muusta kuvituksesta, joka on niin raikkaan persoonallista. Kirjan ehkä jotenkin katkonainen ja yksinkertainen juoni kyllä tarvitsee ne tuekseen luomaan oikeaa Abaratilaista tunnelmaa. Paino on kieltämättä käytännön miinus, mutta siihen tottuu. Tässä ensimmäisessä kirjassa juonen alku aukesi hyvin, mutta mielenkiintoisiin sivuhenkilöihin ja Abaratin eri saariin tutustuminen jäi kovasti kesken. Toinen osa koukuttaa lukijaa varmasti.
Paikalla 1 jäsen ja 36 vierailijaa
Niahm
Uusin jäsen: Aki Määttä
Jäseniä yhteensä: 8798