Herääminen (Idhunin kronikat, #2)
Keskiarvo 3.69
3.69 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (56)
Kirjahyllytilastot

Herääminen

Laura Gallego García
Julkaistu: elokuu 9, 2011 (Bazar)
Alkuperäinen nimi: Despertar
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Satu Ekman. Sidottu, kansipaperi.

Idhunin kronikat -sarjan ensimmäisen osan lopussa kuusihenkinen Vastarinta lähti maagiselle Idhun-planeetalle aikomuksenaan vapauttaa planeetta velho Ashran Nekromantin vallasta. Tämän huikaisevan jännittävän tarinan päähenkilöt ovat Victoria (puoliksi yksisarvinen), Jack (puoliksi lohikäärme) ja Christian (puoliksi lentävä käärme, shek).

Kolmikkoa yhdistää voimakas tunneside: molemmat pojat ovat rakastuneet Victoriaan, eikä tämä osaa valita heistä vain toista. Tilannetta mutkistaa entisestään se, että Christian on Ashran Nekromantin poika, joka rakastuttuaan Victoriaan käänsi selkänsä isälleen ja liittyi Vastarintaan.

Sarjan toinen osa Herääminen alkaa Vastarinnan saapuessa Idhunille. Shekien hyökkäys ajaa kuusikon taikaa tihkuvaan Awan metsään. Metsä on yksi viimeisistä paikoista, jonne Nekromantin valta ei vielä ulotu, ja Vastarinta otetaan siellä avosylin vastaan – kaikki paitsi Christian, jota epäillään ja kyräillään. Awan metsään on paennut väkeä kaikista Idhunin kolkista, ja pakolaiset yhdistävät voimansa Vastarinnan kanssa ja alkavat taistella Nekromantia vastaan.

Victorian, Jackin ja Christianin kolmiodraama ei ratkea suuntaan eikä toiseen, ja pojat hädin tuskin sietävät toisiaan silmissään. Lopulta tilanne kärjistyy äärimmilleen, ja seuraukset ovat tuhoisat. Kirjan järkyttävä loppuratkaisu saa lukijat odottamaan sarjan kolmatta osaa kuin kuuta nousevaa.

muokattu 23.11.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Palava labyrintti (Apollon, #3)Zarazethin avaimetVeriveljen vala (Muinainen pimeys, #5)Aika taistelun ja tähtivalon (Karou-trilogia, #2)Maresi (Punaisen luostarin kronikoita, #1)

Kirja-arvioita (4)

JJJ777 avatar
Kirjoittanut
5.0
Minusta kirja oli ehkä jopa parempi kuin edeltäjänsä. Odotan innolla sitä, kun saan käsiini kolmannen osan. Ainoa ongelma kirjassa on, että Victorian pitäisi jo päättää kumman pojista valitsee, oma suosikkini on Jack. Kannattaa ehdottomasti lukea!!
Kirjakaapin tyttö avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Turquoise_fox avatar
Kirjoittanut
4.0
Herääminen! Kirjan nimeksi sopii todellakin herääminen,sillä aloin todella kiinnostua sarjasta vasta tämän osan luettuani.Ensimmäisessä osassa alku kangerteli, mutta tässä osassa se ei sitä todellakaan tehnyt! Idhunin kuvaaminen on onnistunut kirjailijalta hienosti ja uusi maailma tuo lisäpotkua sarjaan.Uusia hahmoja tulee paljon joten nimien perässä pysyminen oli vaikeaa.Vanhoihin kiintyi sitäkin enemmän.Suosittelen lukemaan tämän ja kaikki tulevatkin osat!
Q_Black avatar
Kirjoittanut
3.0
Jatkaa samaa laatua kuin ykkösosa. Välillä saa todella keskittyä siihen mitä lukee, koska kirjassa on paljon vaihtuvia tapahtumia ja iso liuta erilaisia taruolentoja, torneja, paikkoja ja hahmoja. Varsinkin nuoret fantasian ystävät tulevat pitämään tästä. Kirjassa ärsyttää päähenkilöiden rasittava kolmiodraama, jolle ei näytä tulevan loppua millään. Kirtash/Christian on oma suosikkini ja niin toivoisin, että Victoria valitsisi hänet. Loppu oli omasta mielestäni yllättävä ja hyvä, mutta tiedän, että Idhunin maassa mikään ei ole lopullista...
Paikalla 1 jäsen ja 55 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Olli
Jäseniä yhteensä: 9381