Kaikennielevä keskiyö (Abarat, #3)
Keskiarvo 4.19
4.19 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (31)
Kirjahyllytilastot

Kaikennielevä keskiyö

Clive Barker
Julkaistu: lokakuu 28, 2011 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Absolute Midnight
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 3 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Ulla Selkälä. Sidottu, kansipaperi.

”Tiedän, että monet teistä ovat odottaneet tätä Tuntia vuosia”, hän sanoi käyttäen sitä ääntä, joka kantoi kaikkialle, vaikka ei ollut keskustelun volyymia kovempi. ”Odotus on päättynyt. Huomenna ei ole aamunkoittoa. On vain keskiyö, kaikennielevä ja ikuinen.”

Niin alkaa jälleen uusi luku 16-vuotias Candy Quackenbushin tarinassa hänen matkatessaan Abaratissa, missä jokainen tunti on yksi ikuisen vuorokauden saari ja missä mikään ei ole sitä miltä näyttää.

Candy kiertää Abaratia pitkin ja poikin, saarelta saarelle ja meren halki merkillisten ystäviensä kanssa: vankikarkuri Malingon, joka on gesrotta, nahistelevien Jonni-veljesten, jotka ovat yhdessä ruumiissa mutta eivät ikinä samaa mieltä, ja monenkirjavan joukon muita olentoja, joita he tapaavat matkan varrella.

Minne Candy meneekin, hankaluudet seuraavat kannoilla. Ennen pitkää Candy pääsee perille salaisesta suunnitelmasta, jonka takana on Abaratin valtiattareksi haluava Mater Moninainen. Hänen konstinsa on yksinkertainen. Hän pimentää taivaan ja sammuttaa auringot, kuut ja tähdet. Pian koittaa kaikennielevä keskiyö…

Clive Barker on kirjailija, kuvataiteilija, elokuvatuottaja ja ohjaaja. Abarat-sarjan kaksi edellistä osaa, Abarat ja Abarat: Lumon päivät, sodan yöt nousivat New York Timesin bestseller-listalle. Abaratin maailma syntyi ensin maalauksina, joita Barker on työstänyt 12 vuoden ajan. Tämän osan kuvitukseksi on poimittu niistä yli 125.

Barker asuu Kaliforniassa. Hänen kanssaan elelee myös seitsemän koiraa, kolme neitokakadua, joukko villejä ja vapaita gekkoja, harmaapapukaija nimeltä Smokey ja keltapääamatsoni nimeltä Malingo.

”Näynomainen.”
”Vinksahtanut.”
”Fantastinen.”
”Kiehtova.”
”Kahleeton.”
”Elokuvallinen.”
”Monilonkeroinen.”
”Omalaatuinen.”
”Kekseliäs.”
”Karmaiseva.”
”Merkillinen.”
”Elävä.”
”Henkeäsalpaava.”
”Upea.”
”Hieno.”
”Ilotulitusta.”


Abarat-sarjan edellisten osien luonnehdintoja lehdistä Kirkus Reviews, Chicago Tribune, People, Guardian, Publishers Weekly, New York Times Magazine, ALA Booklist, Outsmart, School Library Journal, Helsingin Sanomat ja Tähtivaeltaja.

muokattu 29.10.2011

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taikuri ja taskuvaras (Taikuri ja taskuvaras -trilogia, #1)Historian vartijat: Circus Maximus (Historian vartijat, #2)Susikuningatar (Gigi ja Henry, #3)Tulikronikka (Kirja aikojen alusta, #2)Kymnaasi

Kirja-arvioita (2)

Certtu avatar
Kirjoittanut
3.5
Abarat vei minut mukanaan jo ensimmäisessä osassa.Toisessa osassa toivoin, ettei kirja loppuisi koskaan ja tämä kolmas sai minut jopa kyyneliin. Clive Barker on nero, ajatus pyörii päässäni jatkuvasti. Abarat on yksi ehdottomasti mielenkiintoisimmista fantasiamaailmoista. Kirjan hahmot ovat erilaisia ja mielikuvituksellisia ja kuvitus... Barkerin maalaukset ovat suuri osa kirjaa. Niiden ansiota Abarat tuntuu olevan enemmän kuin vain kirja. Kirja on ehkä raskas kantaa ja ... (lisää)
Resurr avatar
Kirjoittanut
5.0
Kolmas osa Abaratiin. Tätä sai odottaa mutta se oli sen arvoista. Tosin, jos kirjasta on tulossa vielä kaksi osaa, kustantajat voisivat hieman patistella kirjailijaa. Kirja maalauksineen on jotain omaansa. Kuka ensinnäkään keksii fantasiamaailmaa, jossa jokainen vuorokauden tunti edustaa saarta (+25 tunti) ja luo tämän maailman ympärille kirjan. Selkeän kirjan sekavalta kuullostavaan maailmaan. Kirja oli painava kuvien kanssa mutta en osaa kuvitella lukevani tätä ilman niitä. ... (lisää)
Paikalla 3 jäsentä ja 41 vierailijaa
Ässä, Eija, sinidean
Uusin jäsen: Ismo Nahkala
Jäseniä yhteensä: 9753