Haaste (Mahtavat 12, #1)
Keskiarvo 3.35
3.35 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (37)
Kirjahyllytilastot

Haaste

Michael Grant
Julkaistu: syyskuu 13, 2011 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Call
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: huumori

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Marja Helanen-Ahtola. Sidottu.

Pahan nostaessa päätään yksi sankari ei riitä. Heitä tarvitaan tusina.

Harva meistä toivoisi henkilökohtaiseksi missiokseen maailman pelastamista pahuuden voimilta. Etenkään jos ne vaanivat ihmiskuntaa kavalan naisen muodossa, pakottavat syöksymään mereen lentokoneesta tai luikertelevat kotiisi myrkkykäärmeiden muodossa.

Tätä ei halua myöskään David ”Mack” MacAvoy, keskiverto 12-vuotias nynnerö, jolla on enemmän fobioita kuin lihasmassaa. Vaativan toimeksiantonsa hän saa poikien vessassa mustaviittaiselta velholta, joka väittää itseään 3000-vuotiaaksi ja ainakin haisee siltä. Kaikki mitä Mackin tulee tehdä on hankkiutua Australiaan, uhmata manattujen tonttujen armeijaa ja taistella kuvankaunista, mutta koko lailla kettumaista prinsessatypyä vastaan. Ja estää tämän äitiä nistimästä ihmiskuntaa siinä sivussa. Ei siis turhia paineita. Onnistuakseen sankarin urallaan Mackin tulee myös koota yhteen loput 11 valittua nuorta soturia, joista ensimmäisen huhutaan löytyvän kengurujen maasta.

Maailmalla kiitosta niittänyt bestselleristi Michael Grant tykittää fantasiaa montypythonmaisin maustein, jotka vatsanväänteiden sijaan saattavat aiheuttaa kramppeja naurulihaksiin. Haaste on Mahtavat 12 -sarjan riemastuttavan mukaansatempaava avausosa.

”Sävähdyttävä seikkailu makeiden hirviöiden, samaistuttavien sankareiden ja mehevien naurujen siivittämänä. Mitä muuta voisi lukija toivoa?” – Patrick Carman, Luurankopuro-sarjan luoja

muokattu 01.07.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Avain (Mahtavat 12, #3)Paimenen kruunu (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #6)Gregin kirous (Eeppisten epäonnistumisten sarja, #2)Ansa (Mahtavat 12, #2)Keskiyö ylläni (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #5)

Kirja-arvioita (2)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
3.0
David "Mack" MacAvoy on 12-vuotias koulupoika, joka on kaikin puolin keskiverto tapaus, mitä nyt kärsii useammasta kuin yhdestä fobiasta. Kesken koulukiusaajien myllytyksen hän saa kuulla olevansa tärkeä linkki muinaisessa hyvän ja pahan välisessä taistelussa. Kalpeaksi Kuningattareksi nimitetty velhotar on nimittäin heräämässä ikiaikaisesta unestaan (itse asiassa vain 3000 vuoden unesta, mutta hänen voittajansa, Mahtavaksi 12:sta kutsuttu joukko, eivät aikanaan osanneet ... (lisää)
darlah-01 avatar
Kirjoittanut
3.0
Ihan mielenkiintoinen. Huumoria tästä kirjasta ei puutu. Huumori tässä kirjassa oikeastaan parasta onkin. Juoni itsessään ei niin mielenkiintoinen ole. Päähenkilö on hauska vaikkakin idea siitä että sankari on poika joka ei ole yhtään sankarillinen on jo ollut kirjassa Pertteli-poika joka ei halunnut pelastaa maailmaa.
Paikalla 25 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384