Verta sakeampaa (Sookie Stackhouse, #5)
Keskiarvo 3.72
3.72 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (231)
Kirjahyllytilastot

Verta sakeampaa

Charlaine Harris
Julkaistu: heinäkuu 29, 2011 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Dead as a Doornail
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, paranormaali romantiikka
Avainsanat: ihmissudet, tv-sarja, vampyyrit
Osallistu keskusteluun (viestejä 26 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Sari Kumpulainen. Sidottu.

Sookie Stackhouse ei muuta kaipaisi kuin mukavaa, rauhallista elämää, mutta se jää aina vain kaukaisemmaksi haaveeksi. Louisianalaisen telepaattitarjoilijattaren elo on kaikkea muuta kuin seesteistä, etenkin kun lähipiiriin kuuluu vaarallisen vetäviä vampyyrejä, uuden laumanjohtajan valinnasta kamppailevia ihmissusia ja muita muodonmuuttajia, omaa perhettä myöten.

Pian koittaa ensimmäinen täysikuu sen jälkeen, kun Sookien veljeä puri ihmispuuma, ja nyt Jasonia odottaa muodonmuutos puumaksi. Tämän Sookie vielä kestäisi, mutta hänen sisarellinen huolensa muuttuu sydäntä hyytäväksi peloksi, kun sala-ampuja ottaa paikalliset kaksiluontoiset tähtäimeensä.

Jason voi olla seuraava uhri, mutta Sookiella on myös toinen syy pelätä: hänen veljensä uudet ihmispuumatoverit epäilevät, että Jason saattaa olla konna kaiken takana. Sookien on saatava todellinen syyllinen nalkkiin ennen täyttäkuuta – ellei sala-ampuja päätä hoitaa häntä esiin.

Amerikkalainen Charlaine Harris yhdistää Sookie Stackhouse -kirjoissaan populaarikulttuuria ja vanhoja eurooppalaisia myyttejä ainutlaatuisen koukuttavalla tavalla. Harris on nykyään maailman luetuimpia kirjailijoita. HBO:n menestyksekäs True Blood -tv-sarja perustuu Sookie Stackhouse -romaaneihin.

"Harrisin viimeisin yliluonnollinen seikkailu on aivan yhtä viihdyttävä, jännittävä ja romanttinen kuin edelliset osat. [...] Sookien pisteliäs puheenparsi ja ensiluokkainen henkilökuvaus saavat tämän kirjan erottumaan joukosta." – Romantic Times

muokattu 08.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Epäilys (Houkutus, #3)Kylmäveristen klubi (Sookie Stackhouse, #3)Uusikuu (Houkutus, #2)Aamunkoi (Houkutus, #4)Veren sitomat (Sookie Stackhouse, #8)

Kirja-arvioita (7)

Q_Black avatar
Kirjoittanut
4.0
Verta sakeampaa on Sookie-sarjan viides suomennos. Aiempia kirjoja lukiessa taso on noussut koko ajan, mutta tätä lukiessa se nousu ikäänkuin pysähtyi. Tuntui välillä, että tapahtumat olivat sekavia ja niitä oli sen verran, että ei pysynyt mukana siinä, että mihin juttuun mikäkin liittyi. Lisäksi Sookien otsaan iskeytyi tässä kirjassa kevytkenkäisen tytön leima, koska miehiä tuntui olevan joka sormelle ja se ärsytti suunnattomasti. Joka tapauksessa hieno lukukokemus, josta ... (lisää)
NermiEddlitt avatar
Kirjoittanut
5.0
Sookie Stackhouse- sarjan viidennessä kirjassa Sookie on jälleen hengenvaarassa(yllätys, ylllätys). Kaksiluontoisia lahtaava ampuja tuntuu selittämättömästä syystä tahtovan myös Sookien hengiltä. Pelastaakseen veljensä epäilevältä Hotshotin ihmispuumalaumalta täytyy Sookien löytää oikea murhaaja. Kaksiluontoisten metsästäjä ei ole ollenkaan Sookien ainoa murhe. Eric majoittaa Merlottesin uuden baarimikkosijaisen vampyyri Charlien Sookien luokse. Sookien pomo Sam on ... (lisää)
_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
3.0

Tässä kirjassa tuntui, että tapahtumia alkoi olla jo turhankin paljon ja juoni kärsi siitä. Ihan ok kirja, mutta kerronta ei ollut enää aiempien osien tasolla.

The Big Bad Wolf avatar
Kirjoittanut
3.0
Jäätävä sarja. Onhan se mukava kuulla, että porukka pitää viehättävänä, kun harva mies on koskaan ihastunut Sookieen. Paitsi mitä, neljä kaveria? Neljä aika semi perus seksikästä komeaa urosta. Yhtä aikaa. Joo, Sookie on aika inhottu ja hyljeksitty ja niin friikki, ettei kenellekään kelpaa. Tää on ihan mahtava. Oikeasti. Kaikki kolmioneliöviisiö- ja lopulta kuusiodraamat vaan parantavat tätä. Makoisa kirja. Nauroin itselleni kolmetoista lisävuotta. Team Eric. Tule takaisin!
Nage avatar
Kirjoittanut
4.0
Ihana kirja taas vaihteeksi !:) (lähes)Kaikki hahmot ovat kivoja ja muutenkin kirjat mielenkiintoisia.
Lilly avatar
Kirjoittanut
5.0
Näitä kirjoja ei voi kun rakastaa. Hahmot ovat joko mahdottoman sympaattisia tai täysiä kusipäitä. Osaisinpa itsekin kehitellä noin värikkäitä hahmoja, kuin Harris.
Sapfo avatar
Kirjoittanut
3.0
Suomennos vie terän Charlainen värikkäästä kielestä. Amerikan Eteläinen murre korostaa hahmoja ja luo ilmapiirin. Ehdottomasti autenttisempi ja viihdyttävämpi englanniksi! Suomentaja on saanut vain pintaraapaisun kirjan mielenkiintoisesta tunnelmasta. Mutta, nostan hattua yritykselle, joka muutoinkin saataa olla vaikea. Tuskin Louisianalainen murre, käännettynä suomeksi olisi kovin kiinnostava. Enkä usko että sille olisi Suomalainen vastine. Kuitenkin, ehdottoman oivaa viihdykettä, jopa vaativammalle lukijalle!
Paikalla 33 vierailijaa
Uusin jäsen: Matilda Wilkus
Jäseniä yhteensä: 9724