Verta sakeampaa (Sookie Stackhouse #5) - Charlaine Harris 7.46   238

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Sari Kumpulainen. Sidottu.

Sookie Stackhouse ei muuta kaipaisi kuin mukavaa, rauhallista elämää, mutta se jää aina vain kaukaisemmaksi haaveeksi. Louisianalaisen telepaattitarjoilijattaren elo on kaikkea muuta kuin seesteistä, etenkin kun lähipiiriin kuuluu vaarallisen vetäviä vampyyrejä, uuden laumanjohtajan valinnasta kamppailevia ihmissusia ja muita muodonmuuttajia, omaa perhettä myöten.

Pian koittaa ensimmäinen täysikuu sen jälkeen, kun Sookien veljeä puri ihmispuuma, ja nyt Jasonia odottaa muodonmuutos puumaksi. Tämän Sookie vielä kestäisi, mutta hänen sisarellinen huolensa muuttuu sydäntä hyytäväksi peloksi, kun sala-ampuja ottaa paikalliset kaksiluontoiset tähtäimeensä.

Jason voi olla seuraava uhri, mutta Sookiella on myös toinen syy pelätä: hänen veljensä uudet ihmispuumatoverit epäilevät, että Jason saattaa olla konna kaiken takana. Sookien on saatava todellinen syyllinen nalkkiin ennen täyttäkuuta – ellei sala-ampuja päätä hoitaa häntä esiin.

Amerikkalainen Charlaine Harris yhdistää Sookie Stackhouse -kirjoissaan populaarikulttuuria ja vanhoja eurooppalaisia myyttejä ainutlaatuisen koukuttavalla tavalla. Harris on nykyään maailman luetuimpia kirjailijoita. HBO:n menestyksekäs True Blood -tv-sarja perustuu Sookie Stackhouse -romaaneihin.

"Harrisin viimeisin yliluonnollinen seikkailu on aivan yhtä viihdyttävä, jännittävä ja romanttinen kuin edelliset osat. [...] Sookien pisteliäs puheenparsi ja ensiluokkainen henkilökuvaus saavat tämän kirjan erottumaan joukosta." – Romantic Times
Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu heinäkuu 29, 2011 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi Dead as a Doornail
Tietoja muokattu maaliskuu 8, 2016

Sookie Stackhouse

Sarja sisältää 13 pääteosta ja yhteensä teoksia 13 kpl.

"Amerikkalaisen Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse -romaanit ovat ilmiö vailla vertaistaan. Pienen piirin suosikista on vajaassa kymmenessä vuodessa tullut maailman luetuimpia kirjasarjoja. HBO:n menestyksekäs True Blood -tv-sarja perustuu Sookie Stackhouse -romaaneihin."

Sarjaan kuuluvaa novellikokoelmaa A Touch of Dead (2009) ei suomennettu.

Veren voima (Sookie Stackhouse #1) 7.60   439
Verenjanoa Dallasissa (Sookie Stackhouse #2) 7.52   348
Kylmäveristen klubi (Sookie Stackhouse #3) 7.54   297
Veren imussa (Sookie Stackhouse #4) 8.12   270
Verta sakeampaa (Sookie Stackhouse #5) 7.46   238
Veren perintö (Sookie Stackhouse #6) 7.64   224
Pahan veren valtakunta (Sookie Stackhouse #7) 7.76   216
Veren sitomat (Sookie Stackhouse #8) 7.52   198
Pedon veri (Sookie Stackhouse #9) 7.60   186
Samaa verta (Sookie Stackhouse #10) 7.12   159
Veren muisti (Sookie Stackhouse #11) 6.88   138
Veri kielellä (Sookie Stackhouse #12) 6.92   127
Sydänverellä (Sookie Stackhouse #13) 6.62   115

Kirja-arviot & arvosanat

_kirjakeiju_
Arvosanat 399
Kirja-arviot 328
Viestit 0
elokuu 18, 2019
6 / 10

Tässä kirjassa tuntui, että tapahtumia alkoi olla jo turhankin paljon ja juoni kärsi siitä. Ihan ok kirja, mutta kerronta ei ollut enää aiempien osien tasolla.

The Big Bad Wolf
Arvosanat 484
Kirja-arviot 79
Viestit 690
marraskuu 16, 2014
6 / 10

Jäätävä sarja. Onhan se mukava kuulla, että porukka pitää viehättävänä, kun harva mies on koskaan ihastunut Sookieen. Paitsi mitä, neljä kaveria? Neljä aika semi perus seksikästä komeaa urosta. Yhtä aikaa. Joo, Sookie on aika inhottu ja hyljeksitty ja niin friikki, ettei kenellekään kelpaa. Tää on ihan mahtava. Oikeasti. Kaikki kolmioneliöviisiö- ja lopulta kuusiodraamat vaan parantavat tätä. Makoisa kirja. Nauroin itselleni kolmetoista lisävuotta. Team Eric. Tule takaisin!

Nage
Arvosanat 126
Kirja-arviot 126
Viestit 0
marraskuu 29, 2013
8 / 10

Ihana kirja taas vaihteeksi !:) (lähes)Kaikki hahmot ovat kivoja ja muutenkin kirjat mielenkiintoisia.

Lilly
Arvosanat 31
Kirja-arviot 7
Viestit 0
lokakuu 8, 2013
10 / 10

Näitä kirjoja ei voi kun rakastaa. Hahmot ovat joko mahdottoman sympaattisia tai täysiä kusipäitä. Osaisinpa itsekin kehitellä noin värikkäitä hahmoja, kuin Harris.

Q_Black
Arvosanat 248
Kirja-arviot 239
Viestit 111
tammikuu 2, 2012
8 / 10

Verta sakeampaa on Sookie-sarjan viides suomennos. Aiempia kirjoja lukiessa taso on noussut koko ajan, mutta tätä lukiessa se nousu ikäänkuin pysähtyi. Tuntui välillä, että tapahtumat olivat sekavia ja niitä oli sen verran, että ei pysynyt mukana siinä, että mihin juttuun mikäkin liittyi. Lisäksi Sookien otsaan iskeytyi tässä kirjassa kevytkenkäisen tytön leima, koska miehiä tuntui olevan joka sormelle ja se ärsytti suunnattomasti. Joka tapauksessa hieno lukukokemus, josta löytyi kuitenkin pääosin vain kaikkea mielenkiintoista ja positiivistakin. Uusi hahmo Quinn herätti mielenkiinnon heti, joten täytynee ostaa hyllyyn seuraava kirja mahdollisimman pian.

Sapfo
Arvosanat 111
Kirja-arviot 9
Viestit 105
syyskuu 17, 2011
6 / 10

Suomennos vie terän Charlainen värikkäästä kielestä. Amerikan Eteläinen murre korostaa hahmoja ja luo ilmapiirin. Ehdottomasti autenttisempi ja viihdyttävämpi englanniksi! Suomentaja on saanut vain pintaraapaisun kirjan mielenkiintoisesta tunnelmasta. Mutta, nostan hattua yritykselle, joka muutoinkin saataa olla vaikea. Tuskin Louisianalainen murre, käännettynä suomeksi olisi kovin kiinnostava. Enkä usko että sille olisi Suomalainen vastine. Kuitenkin, ehdottoman oivaa viihdykettä, jopa vaativammalle lukijalle!

NermiEddlitt
Arvosanat 49
Kirja-arviot 10
Viestit 0
elokuu 16, 2011
10 / 10

Sookie Stackhouse- sarjan viidennessä kirjassa Sookie on jälleen hengenvaarassa(yllätys, ylllätys). Kaksiluontoisia lahtaava ampuja tuntuu selittämättömästä syystä tahtovan myös Sookien hengiltä. Pelastaakseen veljensä epäilevältä Hotshotin ihmispuumalaumalta täytyy Sookien löytää oikea murhaaja. Kaksiluontoisten metsästäjä ei ole ollenkaan Sookien ainoa murhe. Eric majoittaa Merlottesin uuden baarimikkosijaisen vampyyri Charlien Sookien luokse. Sookien pomo Sam on myös sala-ampujan tähtäimessä. Bill tulee katumapäälle aiheutettuaan Sookielle niin paljon päänvaivaa ja sydänsuruja. Alcide pyytää Sookieta mukaan ihmissusien laumanjohtajan valitsemisseremoniaan, missä Sookie tapaa erään uuden jännittävän hahmon(josta varmasti tullaan vielä kuulemaan). Ja mikä kaikkein huolestuttavinta: Eric haluaa tietää mitä tapahtui päivinä jotka hän vietti Sookien luona. Etenkin kaiken sen, mitä Sookie ei tahdo paljastaa. Harris tarjoaa jälleen lukijalleen kunnon sopan hämmennettäväksi. Kirja ei päästä lukijaansa otteestaa hetkeksikään ja silti se ei tukehduta lukijaaansa liian monilla tai monimutkaisilla juonenkäänteillä. Ericin faneille lupaan, että kirja raapaisee hahmoa ehkä vielä hiukan syvemmältä, ei tosin samalla tavalla kuin edeltävä kirja.

Link
Link
Arvosanat 105
Kirja-arviot 0
Viestit 0
maaliskuu 21, 2022
Antoi 5 / 10 arvosanan kirjalle
Salka
Salka
Arvosanat 688
Kirja-arviot 0
Viestit 1
tammikuu 11, 2022
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
Maarit Vääräkangas
Maarit Vääräkangas
Arvosanat 73
Kirja-arviot 0
Viestit 0
tammikuu 8, 2022
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle