Veren perintö (Sookie Stackhouse, #6)
Keskiarvo 3.81
3.81 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (217)
Kirjahyllytilastot

Veren perintö

Charlaine Harris
Julkaistu: marraskuu 7, 2011 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Definitely Dead
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, paranormaali romantiikka
Avainsanat: ihmissudet, tv-sarja, vampyyrit
Osallistu keskusteluun (viestejä 26 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Sari Kumpulainen. Sidottu.

Kuumat treffit ihmistiikeri Quinnin kanssa saavat odottaa, kun Sookie Stackhouse tempaistaan tyhjentämään (lopullisesti) kuolleen vampyyriserkkuna Hadleyn asuntoa New Orleansiin. Selvitellessään Hadleyn jäämistöä Sookie huomaa, että serkun jättämä perintö on pikemminkin kirous kuin siunaus. Jonkun mielestä ei selvästikään ole hyvä, että Sookie pääsee jyvällä Hadleyn värikkäästä elämästä, johon kuului muun muassa suhde itsensä Louisianan vampyyrikuningattaren kanssa.

Apunaan Hadleyn vuokraemäntä, noita Amelie Broadway, Sookie riuhtoo kuitenkin luurangot komeroista ja on jälleen kaulaansa myöten liemessä. Arvaamattomien ihmissusien kamppailun ohessa hänelle paljastuu hätkähdyttävä salaisuus – ja se salaisuus virtaa hänen omassa veressään.

Amerikkalainen Charlaine Harris yhdistää Sookie Stackhouse -kirjoissaan populaarikulttuuria ja vanhoja eurooppalaisia myyttejä ainutlaatuisen koukuttavalla tavalla. Harris on nykyään maailman luetuimpia kirjailijoita. HBO:n menestyksekäs True Blood -tv-sarja perustuu Sookie Stackhouse -romaaneihin.

"Harris pitää toiminnan herkeämättä otteessaan, ja yliluonnollisten mausteiden ja arvoituksellisten rikosten kupliva keitos on hauskempi kuin tynnyrillinen donitseja." – Publishers Weekly

muokattu 08.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Verta sakeampaa (Sookie Stackhouse, #5)Epäilys (Houkutus, #3)Aamunkoi (Houkutus, #4)Uusikuu (Houkutus, #2)Kylmäveristen klubi (Sookie Stackhouse, #3)

Kirja-arvioita (5)

Q_Black avatar
Kirjoittanut
4.0
Pitihän se sitten hommata seuraava kirja hyllyyn kun edellinen herätti mielenkiinnon uutta hahmoa, Quinnia kohtaan ja täytyy sanoa, että olen rakastunut! Quinn on ehkä parhaita hahmoja tähän mennessä kun taas Bill ja Eric herättivät suurta ärtymystä asenteidensa kanssa. Sookie on teräsnainen, joka joutuu kokemaan kerta toisensa jälkeen itseensä kohdistuvia uhkia. Milloin häntä purraan, milloin hakataan ja yritetään jopa ampua. Tuntui vaan, että tässä kirjassa oli vaan ... (lisää)
_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
2.5

Tätä kirjaa lukiessa tuli tunne, että kirjailija on halunnut tunkea tähän sarjaan kaiken mitä vain voi keksiä yliluonnollisista olennoista. Lisäksi Sookien ainainen muiden asioiden urkkiminen vie hänet taas pulaan, mikä yllätys...

Lilly avatar
Kirjoittanut
5.0
On miltei uskomatonta, että vielä kuudeskin osa kirjasta saa lukijansa janoamaan lisää. Maisemanvaihdoksiakin tulee tarpeeksi ja etelävaltioiden kuvaus ja käyttö herättelevät matkakuumetta kohti Yhdysvaltoja.
Hiir avatar
Kirjoittanut
4.0
Quinn on aivan mahtava hahmo! Huomattavasti mielyttävämpi kuin Bill ja Eric. Aika tasainen kirja. Ei niin jännittävä kuin edelliset kirjat, mutta viihdyin kyllä kirjan parissa hyvin.
Nina98 avatar
Kirjoittanut
4.0
Veren perintö ei mielestäni yllä aivan edellisten osien tasolle, mutta ostin sen silti omaksi. Quinn on hiukan tylsä hahmo, ja jään kaipaamaan Ericiä ja Billiä. Hyvä kirja siltikin.
Paikalla 3 jäsentä ja 57 vierailijaa
Joonas, Pisania, Mustelmann
Uusin jäsen: Inga Honkamäki
Jäseniä yhteensä: 9748