Veren perintö

Charlaine Harris
fantasia > urbaani fantasia, paranormaali romantiikka
Veren perintö (Sookie Stackhouse #6) - Charlaine Harris7.64

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Sari Kumpulainen. Sidottu.

Kuumat treffit ihmistiikeri Quinnin kanssa saavat odottaa, kun Sookie Stackhouse tempaistaan tyhjentämään (lopullisesti) kuolleen vampyyriserkkuna Hadleyn asuntoa New Orleansiin. Selvitellessään Hadleyn jäämistöä Sookie huomaa, että serkun jättämä perintö on pikemminkin kirous kuin siunaus. Jonkun mielestä ei selvästikään ole hyvä, että Sookie pääsee jyvällä Hadleyn värikkäästä elämästä, johon kuului muun muassa suhde itsensä Louisianan vampyyrikuningattaren kanssa.

Apunaan Hadleyn vuokraemäntä, noita Amelie Broadway, Sookie riuhtoo kuitenkin luurangot komeroista ja on jälleen kaulaansa myöten liemessä. Arvaamattomien ihmissusien kamppailun ohessa hänelle paljastuu hätkähdyttävä salaisuus – ja se salaisuus virtaa hänen omassa veressään.

Amerikkalainen Charlaine Harris yhdistää Sookie Stackhouse -kirjoissaan populaarikulttuuria ja vanhoja eurooppalaisia myyttejä ainutlaatuisen koukuttavalla tavalla. Harris on nykyään maailman luetuimpia kirjailijoita. HBO:n menestyksekäs True Blood -tv-sarja perustuu Sookie Stackhouse -romaaneihin.

"Harris pitää toiminnan herkeämättä otteessaan, ja yliluonnollisten mausteiden ja arvoituksellisten rikosten kupliva keitos on hauskempi kuin tynnyrillinen donitseja." – Publishers Weekly

Keskustelua: Charlaine Harris :: viestejä 26 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Julkaistu: marraskuu 7, 2011
Kustantaja: Gummerus
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, paranormaali romantiikka
Avainsanat: ihmissudet, tv-sarja, vampyyrit
Alkuperäinen nimi: Definitely Dead
Arvosanalla: 7.64/10
Arvosanoja: 224
Muokattu: maaliskuu 08, 2016

Sookie Stackhouse -kirjasarja

"Amerikkalaisen Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse -romaanit ovat ilmiö vailla vertaistaan. Pienen piirin suosikista on vajaassa kymmenessä vuodessa tullut maailman luetuimpia kirjasarjoja. HBO:n menestyksekäs True Blood -tv-sarja perustuu Sookie Stackhouse -romaaneihin."

Sarjaan kuuluvaa novellikokoelmaa A Touch of Dead (2009) ei suomennettu.

Veren voima7.58
Verenjanoa Dallasissa (Sookie Stackhouse #2)7.50
Kylmäveristen klubi (Sookie Stackhouse #3)7.54
Veren imussa (Sookie Stackhouse #4)8.12
Verta sakeampaa (Sookie Stackhouse #5)7.46
Veren perintö (Sookie Stackhouse #6)7.64
Pahan veren valtakunta (Sookie Stackhouse #7)7.76
Veren sitomat (Sookie Stackhouse #8)7.52
Pedon veri (Sookie Stackhouse #9)7.60
Samaa verta (Sookie Stackhouse #10)7.12
Veren muisti (Sookie Stackhouse #11)6.88
Veri kielellä (Sookie Stackhouse #12)6.92
Sydänverellä (Sookie Stackhouse #13)6.62

Kirja-arvioita

5/10 |
elokuu 18, 2019
Tätä kirjaa lukiessa tuli tunne, että kirjailija on halunnut tunkea tähän sarjaan kaiken mitä vain voi keksiä yliluonnollisista olennoista. Lisäksi Sookien ainainen muiden asioiden urkkiminen vie hänet taas pulaan, mikä yllätys...
10/10 |
lokakuu 08, 2013
On miltei uskomatonta, että vielä kuudeskin osa kirjasta saa lukijansa janoamaan lisää. Maisemanvaihdoksiakin tulee tarpeeksi ja etelävaltioiden kuvaus ja käyttö herättelevät matkakuumetta kohti Yhdysvaltoja.
8/10 |
elokuu 06, 2013
Quinn on aivan mahtava hahmo! Huomattavasti mielyttävämpi kuin Bill ja Eric. Aika tasainen kirja. Ei niin jännittävä kuin edelliset kirjat, mutta viihdyin kyllä kirjan parissa hyvin.
8/10 |
toukokuu 14, 2012
Veren perintö ei mielestäni yllä aivan edellisten osien tasolle, mutta ostin sen silti omaksi. Quinn on hiukan tylsä hahmo, ja jään kaipaamaan Ericiä ja Billiä. Hyvä kirja siltikin.
8/10 |
tammikuu 07, 2012
Pitihän se sitten hommata seuraava kirja hyllyyn kun edellinen herätti mielenkiinnon uutta hahmoa, Quinnia kohtaan ja täytyy sanoa, että olen rakastunut! Quinn on ehkä parhaita hahmoja tähän mennessä kun taas Bill ja Eric herättivät suurta ...