Tulikivi (Pendergast, #3)
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (32)
Kirjahyllytilastot

Tulikivi

Douglas Preston, Lincoln Child
Julkaistu: elokuu 31, 2011 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Brimstone
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: jännitys

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sidottu, kansipaperi.

ON TEKOJA, JOITA EI SAA TEKEMÄTTÖMIKSI

Long Islandilla sijaitsevan kartanon jykevien porttien takana FBI:n erikoisagentti Pendergast kohtaa kammottavan verilöylyn jäljet. Lukitulta vintiltä, tulikiven tukahduttavan katkun keskeltä löytyy taidekriitikko Jeremy Groven maalliset, kytevät jäännökset, joiden vieressä on lattiaan painautunut sorkanjälki. Näkymä muistuttaa tarunomaisia kertomuksia kauheuksista, jotka lankesivat niiden ylle, jotka tekivät sopimuksen paholaisen kanssa.

Pendergast ei voi vastustaa murhamysteeriä, jonka ainoa looginen selitys tuntuisi olevan yliluonnollinen. Tutkinta vie hänet ja hänen apurinsa Long Islandin ylellisistä kartanoista ja New York Cityn kattohuoneistoista Firenzen sokkeloiselle kujille ja sieltä kaupungin ulkopuolelle, romahduspisteessä olevaan linnaan, johon vuosikymmeniä sitten kokoontui neljä miestä loihtimaan jotain sanoinkuvaamatonta.

”Yksi syy siihen, miksi Prestonin ja Childin trillerit ovat niin onnistuneita, on […] todennäköisesti nykykirjallisuuden karismaattisin etsivä: FBI:n erikoisagentti Aloysius Pendergast, Sherlock Hol­mesin varakas ja hienostunut mutta häikäilemätön perillinen.” – Publishers Weekly  (USA)

muokattu 25.09.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

ToisetKoston kehä (Pendergast, #9)Inferno (Robert Langdon, #4)Kuvun allaRakastaja – vihdoinkin (Mustan tikarin veljeskunta, #11)
Paikalla 1 jäsen ja 64 vierailijaa
Lyyskis
Uusin jäsen: Aurinkotuuli
Jäseniä yhteensä: 9857