Tähdet kuin tomua (Saturnus SciFi, #3)
Keskiarvo 2.59
2.59 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (23)
Kirjahyllytilastot

Tähdet kuin tomua

Isaac Asimov
Julkaistu: heinäkuu 26, 2011 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: The Stars, Like Dust
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: avaruusmatkat
Osallistu keskusteluun (viestejä 10 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1951. Suomentanut Matti Rosvall. Kannen kuva: Jukka Murtosaari. Sidottu.

Widemosin tilallisen poika Biron Farrill joutuu Maassa opiskellessaan murhayrityksen kohteeksi ja pakenee toiselle planeetalle vihollisiltaan. Siellä hän huomaa, että on keskellä valtaa pitävien juonitteluja. Tyrannia hallitsee koko linnunrataa, mutta piilevää vastarintaa esiintyy siellä täällä. Mutta kuka on Tyrannian kätyri ja kuka ei?

Biron joutuu uudestaan pakenemaan löytyneiden liittolaistensa kanssa läpi linnunradan etsien kapinaplaneettaa, jonka tarkkaa sijaintia kukaan ei tunnu tietävän tarkasti. Hevosenpään tähtisumussa sijaitsevalla planeetalla näytellään loppunäytös, jossa salat vihdoin paljastuvat.

Tähdet kuin tomua on scifin suurmestari Isaac Asimovin (1920–1992) varhaisteos, jossa seikkailu ja tieteen popularisointi muodostavat tämän päivän lukijoita kiinnostavan kokonaisuuden.

muokattu 30.03.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Varjokapteeni (Kostaja, #2)Uljas (Kadonnut laivasto, #4)Heltymätön (Kadonnut laivasto, #5)Terästuulen yllä (Poseidonin lapset, #2)Luiden hiljaisuus (Kostaja, #3)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
2.5
Kansikuva sopii kirjaan kuin nenä päähän. Tarina on juuri sellainen kuin kansikuva antaa ymmärtää. Kertomus on kepeästi kirjoitettu, hiukan naiivi ja kirjoitusajan kohdan hengen mukainen. Tarinassa on Asimoville tyypillistä asioiden kääntelyä ja vääntelyä, mutta viimeinen kappale oli jo liikaa. Kirjan luki melko sujuvasti, mutta tarina ei herättänyt mitään ihastuksen tuntemuksia eikä ajatuksiakaan. Tarina joka unohtuu muutamassa kuukaudessa.
Paikalla 1 jäsen ja 31 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858