Lasikaupunki (Varjojen kaupungit #3) - Cassandra Clare 8.56   493

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Terhi Leskinen. Kannen kuva: Cliff Nielsen. Sidottu.

"Rakkaus ei tehnyt sinusta heikkoa", Jace sanoi. "Se teki sinusta vahvemman."

Äitinsä hengen pelastamiseksi Clary lähtee Varjometsästäjien alkukotiin, Idrisin Lasikaupunkiin, ja uhmaa henkensä kaupalla näiden ikuista lakia. Claryn itsepintaisuus ei miellytä Jacea, jota kielletty rakkaus ja palava halu piinaavat pahemmin kuin hän olisi ikinä voinut uskoa.

Idrisissä Clary saa lisää tietoa taustastaan ja löytää yllättävän seuralaisen: vetovoimaisen ja salaperäisen Sebastianin. Valentinen kerätessä voimia varjometsästäjien tuhoamiseksi, näiden ainoa selviytymiskeino näyttää olevan liittoutuminen vanhojen vihollistensa alamaailman väen kanssa. Mutta ehtiikö Clary ottaa ajoissa haltuun uudet voimansa, ennen kuin tuho on käsillä. Ja mikä onkaan salaperäisistä kohtalon välineistä kolmas?

Hauska, tummasävyinen ja tulikuuma menestyssarja jatkuu kolmannella osalla!

Nuoren newyorkilaiskirjailijan Cassandra Claren koukuttavan esikoistrilogian kaksi ensimmäistä osaa Luukaupunki ja Tuhkakaupunki löysivät heti ilmestyttyään laajan fanikunnan myös Suomessa. Varjojen kaupungit -sarjan suurimpiin ihailijoihin lukeutuu Houkutus-sarjan kirjoittaja Stephenie Meyer.
Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu elokuu 31, 2011 (Otava)
Alkuperäinen nimi City of Glass
Tietoja muokattu helmikuu 12, 2023

Varjojen kaupungit

Sarja sisältää 6 pääteosta ja yhteensä teoksia 8 kpl.

Pääsarja Varjometsästäjien maailma

Luukaupunki (Varjojen kaupungit #1) 8.18   723
Tuhkakaupunki (Varjojen kaupungit #2) 8.18   546
Lasikaupunki (Varjojen kaupungit #3) 8.56   493
Langenneiden enkelten kaupunki (Varjojen kaupungit #4) 8.12   381
Kadotettujen sielujen kaupunki (Varjojen kaupungit #5) 8.26   296
Taivaallisen tulen kaupunki (Varjojen kaupungit #6) 8.64   202
Varjojen kaupungit I–III 8.64   86
Varjojen kaupungit IV–VI 7.54   22

Kirja-arviot & arvosanat

TP
Arvosanat 108
Kirja-arviot 7
Viestit 36
tammikuu 13, 2023
1 / 10

Parin sivun jälkeen tuli fiilis "ei pysty liian hapokasta"

Myrsky10
Arvosanat 257
Kirja-arviot 155
Viestit 0
huhtikuu 16, 2020
7 / 10

Taas hieman parempi lukukokemus jo mitä edellinen osa, mutta ei kuitenkaan yllä ensimmäisen kirjan tasolle. Sarja on ehdottomasti kahlattava loppuun asti läpi.

Luinwen
Arvosanat 234
Kirja-arviot 104
Viestit 96
helmikuu 19, 2020
6 / 10

Loppua kohden enemmän vauhtia saava, mutta ei yhtä hyvä kuin edellinen osa. Lue koko arvostelu täältä: https://haaveenakirjailijanura.blogspot.com/2020/02/kirja-arvostelu-cassandra-clare.html

_kirjakeiju_
Arvosanat 404
Kirja-arviot 333
Viestit 0
heinäkuu 24, 2019
5 / 10

Kiva juoni, mutta kirjoitustyyli ei napannut tässäkään osassa. Meni myös ärsyttävän huonosti koko ajan hyviksillä.

Mallaspappi
Arvosanat 120
Kirja-arviot 118
Viestit 232
toukokuu 21, 2018
7 / 10

Vahva kolmonen. Toimintaa riitämiin ja yllättävän paljon verta roiskuu. Melko hulppeita paljastuksiakin luvassa, mikäli on hahmoihin mieltynyt. Varjojen kaupungit on mainio välipala, mikäli tällaine yliluonnollinen teinihömppä on mieleen. Minulle on aina tiettyinä kausina. Lukekaa poies, ei ole pettymys.

lolde
Arvosanat 184
Kirja-arviot 112
Viestit 7
tammikuu 18, 2016
8 / 10

Kirja oli hyvää ja viihdyttävää luettavaa alusta loppuun asti, eikä se tuntunut tahmealta luettavalta. Pidin tästä osasta jokseenkin enemmän kuin aiemmin ilmestyneestä Tuhkakaupungit kirjasta. Juonenkäänteet oli helppo arvata, kuten varmasti kaikkien kirjan lukeneiden mielestä, mutta se ei kuitenkaan pilannut kirjaa, vaan siitä sai silti irti paljon.

Kastehelmi
Arvosanat 198
Kirja-arviot 51
Viestit 0
heinäkuu 29, 2015
9 / 10

Kirja oli mielestäni parempi kuin edelliset osat, mutta en välillä olisi jaksanut lukea ympäri Idrisiä tapahtuvia "kohtauksia". Jotenkin en vain aina pysynyt mukana, mitä tapahtui missäkin. Mutta loppu oli mielestäni erinomainen ja lisäpaljastukset Claryn ja Jacen sukulaisuuksista olivat mieluisia. Myös juoni oli ennalta-arvaamaton. Joitakin kohtauksia en olisi voinut millään uskoa todeksi, kun olin itse kuvitellut siihen kohtaan jotain muuta. Kirjailijan ratkaisut olivat kuitenkin parempia kuin omat olettamukseni. Suosittelen tätä kirjaa kaikille, jotka pitivät edellisistäkin osista.

Milzu
Arvosanat 75
Kirja-arviot 27
Viestit 2
toukokuu 23, 2015
10 / 10

Lasikaupunki on mielestäni paras koko sarjassa. Alicante on mielenkiintoinen paikka.

Saki
Arvosanat 92
Kirja-arviot 35
Viestit 335
huhtikuu 10, 2015
8 / 10

Tämä oli jo parempi kuin aiemmat osat, mutta, öh, en siltikään ollut ihan mukana. Jacen ja Claryn sukupaljastukset kirjan loppupuolella sekoittelivat vähän ja Idrisissä juoksentelu oli välillä päätöntä. Lopputaistelu oli hyvä ja lopusta tuli muutenkin plussapisteitä. Valentine oli parempi edellisessä kirjassa, vaikka oli tässäkin ihan ok. Luke ja Simon ovat edelleen sijoilla 1. ja 2. minun listallani.

Rauros
Arvosanat 177
Kirja-arviot 111
Viestit 15
maaliskuu 21, 2014
10 / 10

RAKASTAN TÄTÄ SARJAA!! Tämä kirja oli ehkä paras osa sarjasta sillä tämä kirja tuntui jotenkin ratkaisevalta! En tiedä miksi mutta mun mielestä sebastianin/jonatanin tulo kuvioihin oli jotenkin liikaa mutta nyt kun olen lukenut kaikki osat (paitsi 6) niin sebastianin tulo ei vaikutakkaan enää niin "pahalta"! Tämä sarja on aina ollut kärkilistoillani mutta tämän luettuani kirja on kyllä ykkösenä! Jace on parhain hahmoista mutta oli valentinekin ihan hyvä!

Kuuntytär
Arvosanat 27
Kirja-arviot 4
Viestit 0
marraskuu 15, 2013
10 / 10

AIVAN IHANA lopetus ensimmäiselle trilogialle! Vaikka loppuratkaisu ei oikeastaan yllättänyt, oli kirja todella koukuttava. Magnus ja varsinkin Alec ovat olleet alusta asti lempihahmojani ja tämä osa vain vahvisti sitä. Edelleen saa kiittää Clarea upeasta kuvailusta.Voin vain sanoa, että onneksi sarja ei loppunut tähän!

Serafia
Arvosanat 146
Kirja-arviot 18
Viestit 0
heinäkuu 19, 2013
10 / 10

Ehdottomasti kirjasarjan paras osa

Dreamfly
Arvosanat 34
Kirja-arviot 7
Viestit 0
lokakuu 6, 2012
10 / 10

Varjojen kaupungit on ehdottomasti paras kirjasarja mitä tiedän! Ja tämä Lasikaupunki oli erinomainen niinkuin sarjan edellisetkin kirjat. Jos jotain negatiivista pitäisi sanoa kirjan henkilöistä niin Claryn luonne on hieman naiivi. Lempihenkilöni on Jace ;) Kirjan loppu oli ihana! Herää tietysti kysymys,että mitä seuraavassa osassa tapahtuu nyt kun Jace ja Clary saivat toisensa, no mutta se selviää varmasti eli seuraavaa osaa odotellessa ;)

Emppu101
Arvosanat 18
Kirja-arviot 16
Viestit 0
syyskuu 9, 2012
10 / 10

Tämä kirja todella ansaitsee viisi tähteä, koska kirja oli jännittävä, mukaansatempaava ja sitä laatua mikä vain pitää saada luetuksi heti ensimmäisen sivun jälkeen. Cassandra Funkella on suuret kirjoittamisen ja kuvailun lahjat ja sen huomaa kirjan yksityiskohtaisesta ja arvaamattomasta tekstistä. Jacen ja Claryn suhdetta oli todella kiintoisaa seurata eikä loppuratkaisua olisi arvannut paraskaan lukija. Tämä kirjailija todella osaa kirjoittaa!

ém
Arvosanat 168
Kirja-arviot 2
Viestit 7
kesäkuu 19, 2012
10 / 10

Ihan sairaan hyvä sarja, vaikkei kolmas ollutkaan mielestäni yhtä hyvä, kuin ensimmäinen ja toinen. Parhaat henkilöt on tietysti Alec ja Isabel. Siinä on kaksi ihan erilaista sisarusta. Kirjoissa tapahtuu hirveästi, mutta niissä pysyy silti mukana. Odotan innolla neljättä osaa, joka toivottavasti ylittää taas odotukseni. Saa nähdä mitä siinä tapahtuu, kun koko "on veli, ei ole veli", juttu on ratkennut. Odotan, odotan ja odotan!!!!

Liliales
Arvosanat 32
Kirja-arviot 19
Viestit 0
kesäkuu 13, 2012
8 / 10

No niin! Kiitos ja kumarrus. Nyt tapahtui huimasti parannusta (omasta mielestäni), paljon toimintaa ja tämä osa nousi sarjan parhaimmaksi. Tietenkin edelleen oli puitteita, mutta niitä en ottanut niin huomioon kuin edellisissä osissa. Heh. Kirja pysyi tiukasti otteessa eikä missään vaiheessa tullut mieleenikään laskea kirjaa vasta kun oli pakko. Eikä sitäkään tapahtunut kuin kerran kuin luin kirjan parissa päivässä... Heh. Edelleen hyvää ja viihdyttävää ja hieman jännittävääkin fantasiaa kannesta kanteen. Kuitenkin kerta osia tuleekin olemaan enemmän, se pistää miettimään mitä ihmettä niissä tulee tapahtumaan. Tietenkin kolmannen osan loppu antoi hieman suuntaa, koska eräs henkilö antoi vaikutteita, että hän vielä palaisisi takaisin. Saa nähdä. Neljättä osaa odotellessa!

Karajishi
Arvosanat 33
Kirja-arviot 28
Viestit 21
kesäkuu 9, 2012
10 / 10

Lasikaupunki ylitti täysin odotukseni! Kirja oli kerta kaikkiaan mahtava kannesta kanteen! Mutta siinä oli vain sellainen ongelma, etten voinut lukea kirjaa heti läpi, koska se oli niin hyvä, enkä halunnut sen heti loppuvan. Siinä oli ainoa huono puoli koko kirjasta :D No jaa, olihan siinä huonojakin puolia, sitä ei voi kieltää, mutta kokonaisuudessaan kirja oli niin mukaansatempaava juoneltaan, henkilöiltään ja tapahtumiltaan, että huonot puolet jäivät melko lailla hyvien varjoon. Lempihahmoni oli ehdottomasti Jace. Clare on onnistunut pitämään hänet mielenkiintoisena, salaperäisenä ja mystisenä hahmona jo ensimmäisestä kirjasta lähtien ja onnistui siinä taas. Toisaalta Jace on huumorintajuinen ja hauska, mutta taas toisaalta hiljainen, etäinen ja jopa kylmä joissain kohdissa ja juuri se asia tekeekin hänestä niin rakastettavan hahmon. Clary on ollut alusta saakka mielestäni hieman liian… kömpelö. Vaikka hän onkin maallikko, se ei tarkoita ettäkö hänen täytyisi olla täysi ääliö. En tietenkään sano ettäkö hän oli, mutta joissain kohdissa (kun ajattelee miten itse reagoisi/käyttäytyisi sellaisissa tilanteissa) Clare oli tehnyt hänestä niin tietämättömän, että se meni oikeastaan jo ärsyyntymisen puolelle… Kirjan juoni pysyi hyvin liikkeellä koko kirjan ajan, eikä oikeastaan missään kohti tullut sellaista pätkää, etteikö sitä olisi jaksanut lukea. Useassa kirjassa on käynyt niin, että olen moneen otteeseen meinannut vain skipata jotkin kohdat selailemalla, mutta tästä en onnistunut löytämään ainoatakaan. Voisin suositella kirjaa kenelle tahansa, joka pitää fantasiakirjallisuudesta. Mutta jos siitä ei pidä, kannattaa todellakin pysyä kaukana (hyvin kaukana) tästä kirjasta, sillä jotkin kohdat menivät yli jopa oman ymmärrykseni ja itseäni sen enempää kehumatta, minulla on mielestäni erittäin hyvä mielikuvitus!

PerriKarhu
Arvosanat 110
Kirja-arviot 9
Viestit 2
kesäkuu 3, 2012
10 / 10

Olen lukenut harvoja näin hyviä kirjoja. Tämän kirjasarjan kirjat kuuluvat niihin kirjoihin, joita lukiessa uppoutuu täysin kirjan omaan maailmaan. Lukiessa ei vain voi päästää kirjasta kiinni, vaikka välillä niin piti tehdä, jos seuraavana päivänä oli koulua! :D Joka tapauksessa rakastan tätä sarjaa, sen henkilöitä ja Cassandran tapaa kirjoittaa. Odotan suurilla odotuksillani neljättä osaa (: Suosittelen tämän kirjasarjan lukemista, on sen arvoinen!

^ppauke
Arvosanat 6
Kirja-arviot 1
Viestit 0
joulukuu 12, 2011
10 / 10

Kolmas kirja täytti kaikki odotukseni. Tähän kirja sarjaan alusta loppuun olen ollut hulluna. Lasikaupungissa on menoa, jännitystä, yllättäviä käännekohtia ja romantiikkaakin. Tämä kirjasarja sai minut nauramaan, itkemään ja vaikka mitä muuta tuntemaan.. Todellakin sousittelen tätä kaikille! Tätä kirjasarjaa et unohda helposti, se pysyy pitkään top 10 listoillasi :))

Dark.princess
Arvosanat 65
Kirja-arviot 7
Viestit 0
joulukuu 10, 2011
10 / 10

Rakastan tätä kirjaa ja tätä kirja sarjaa:) Siis aivan ihana.

CaliFe
Arvosanat 25
Kirja-arviot 22
Viestit 0
lokakuu 20, 2011
8 / 10

Lasikaupunki oli ehkä koko sarjan nopeatempoisin ja koskettavin kirja, varsinkin loppupuolelta. Olihan se tietysti selvää että Jace ja Clary eivät olleet sisaruksia, mutta silti kirjailian juonisolmut olivat aika yllättäviä. Jocelyn kyllä jäi edelleen aika pinnalliseksi hahmoksi, mutta jospa hänestäkin kerrottaisiin enemmän seuraavassa osassa. Kiinnostaa neljännen kirjan käännös, koska "The City of Fallen Angels" on varmaan haasteellisempi sovittaa Luukaupungin, Tuhkakaupungin ja Lasikaupungin mukaan. Veikkaan Enkelten Kaupunkia(:

rudi92
Arvosanat 241
Kirja-arviot 189
Viestit 6
syyskuu 1, 2011
10 / 10

Cassandra Clare osaa kyllä kirjoittaa aivan mahtavasti. Kirja oli kaikkien odotusten arvoinen ja vähän ylikin. Alan pitää Jacestä koko ajan enemmän, samoin Alecista Magnuksesta. Odotan aivan innoissani sarjan neljättä osaa.

Truuners95
Arvosanat 91
Kirja-arviot 84
Viestit 6
huhtikuu 10, 2016
9 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Janski_
Arvosanat 55
Kirja-arviot 54
Viestit 13
syyskuu 10, 2013
10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
The Big Bad Wolf
Arvosanat 484
Kirja-arviot 79
Viestit 690
heinäkuu 3, 2013
9 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Reta Anna Maria
Arvosanat 176
Kirja-arviot 50
Viestit 60
syyskuu 25, 2012
6 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
tuu-t1kk1
Arvosanat 23
Kirja-arviot 15
Viestit 0
syyskuu 3, 2012
10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
EndlessMoment
Arvosanat 100
Kirja-arviot 11
Viestit 33
elokuu 2, 2012
10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Capricorn
Arvosanat 64
Kirja-arviot 1
Viestit 0
kesäkuu 6, 2012
10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
NermiEddlitt
Arvosanat 49
Kirja-arviot 10
Viestit 0
joulukuu 7, 2011
10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Q_Black
Arvosanat 248
Kirja-arviot 240
Viestit 111
syyskuu 7, 2011
8 / 10
Sisältää juonipaljastuksia