Eksynyt sankari (Olympoksen sankarit #1) - Rick Riordan8.60

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Sidottu.

Minne katosi Percy Jackson?

Percy Jacksonin katoaminen pakottaa uuden sukupolven puolijumalat tositoimiin maailman pelastamiseksi

Kun Jason herää bussissa, hänellä ei ole aavistustakaan, missä hän on. Vieressä istuu kaunis tyttö Piper ja edessä ilvehtii ylivilkas teini, joka väittää olevansa hänen paras ystävänsä Leo. Auto kuljettaa luokkaretkelle ongelmanuoria ja nuorisorikollisia, joita opettaja pitää kurissa pesäpallomailan avulla.

Jason ei muista tyttöä eikä Leoa eikä sitäkään, miksi istuu bussissa. Hän ei edes tiedä, kuka hän itse on. Ainoa joka uskoo Jasonia on kilipukkia muistuttava opettaja, joka mäkättää tunnistavansa puolijumalan kilometrien päähän, ja että Jasonin sietää olla varuillaan.

Kun bussiin iskee pyörremyrsky, jonka ainoana kohteena ovat Jason ja hänen uudet ystävänsä, Jason alkaa ymmärtää, mitä opettaja tarkoitti. Hän, Piper ja Leo ovat puolijumalia, joiden on estettävä maailmaa luhistumista. Ja he todellakin ovat suuressa vaarassa.

Rick Riordanin kreikkalaista mytologiaa ja nykyamerikkalaisten varhaisnuorten elämää taitavasti yhteen punova sarja Percy Jacksonista on voittanut lukuisia palkintoja. Sen ensimmäisestä osasta on tehty myös elokuva Salamavaras. Uusi viisiosainen sarja lääkitsee Percy Jackson -fanien fantasian nälkää.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: syyskuu 14, 2011
Kustantaja: Otava
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: antiikin mytologia
Alkuperäinen nimi: The Lost Hero
Arvosanalla: 8.60/10
Arvosanoja: 348
Muokattu: maaliskuu 30, 2017

Olympoksen sankarit -kirjasarja

Kuuluu yläsarjaan Percy Jackson

Eksynyt sankari (Olympoksen sankarit #1)8.60
Merenjumalan poika (Olympoksen sankarit #2)8.94
Athenen merkki (Olympoksen sankarit #3)8.82
Haadeksen talo (Olympoksen sankarit #4)8.92
Olympoksen veri (Olympoksen sankarit #5)8.68

Kirja-arvioita

10/10 |
joulukuu 09, 2016
Kun olin lukenut Percy Jacksonit, aloin kuumeisesti etsiä lisää luettavaa. Etsiessäni törmäsin tähän kirjaan. Se oli mielenkiintoisen kuuloinen ja se sisälsi vanhojen suosikkieni lisäksi uusia hahmoja. Lainasin kirjan ja aloin lukea. ...
9/10 |
marraskuu 02, 2016
Tätä sarjaa aloin lukea kaverin suosituksesta, ja kyllä kannatti. Rick Riordan ei pettänyt vieläkään. Sarja alkoi heti lupaavasti, ja yksi positiivinen yllätys oli, että Percy Jackson sarjan hahmot ovat vielä mukana tässäkin tarinassa.
10/10 |
maaliskuu 05, 2016
Siis ihan paras kirja. PARAS AVAUSOSA mahtavalle kirjasarjalle. Kiitos Riordan!!!!!!
8/10 |
huhtikuu 29, 2015
olihan tää hyvä. täytyy kyllä myöntää että meni 2 päivää ennen kun pystyin siihen tarttumaan, koska ajattelin että mahtaakohan olla yhtä kun ei oo percyä ollenkaan. oli jokseenkin outo lukee, kun oli siinä kuitenkin annabeth ja ...
9/10 |
kesäkuu 22, 2014
Tosi hyvä kirja ja mielenkiintoinen :) Vähän miinusta tulee siitä että Percy ei ollut tässä kirjassa ja siitä että loppui vähän tyhmästi.. Hyvää jatkoa Percy Jackson sarjalle. Leo on aivan ihana ja tuo isoa plussaa :3 Suosittelen kaikille jotka ovat jo lukeneet Percy Jackson sarjan :)
10/10 |
joulukuu 24, 2013
Percy Jackson palasi! Heti, kun olin lukenut Percy Jackson-sarjan, etsin muita Rick Riordanin kirjoja ja löysin tämän. Epäilin aluksi kirjaa, koska siinä ei näyttänyt olevan tuutuja henkilöitä ja aluksi minua harmittikin se, ettei kirjassa ...
10/10 |
marraskuu 17, 2013
Siis ihan mahtavaa oli että percy jacksonin seikkailut eivät loppuneet vaikka se kirjasarja loppui. Tässä uudessakin sarjassa on percy joten se tuo isoa plussaa, vaikkei juuri tässä nimenomaisessa kirjassa. Olen lukenut kaikki percy jacksonit ...
10/10 |
marraskuu 05, 2013
Oon lukenut Percy sarjasta/sarjoista Salamavarkaan, Hirviöidenmeren, Titaanien kirouksen, Labyrintti taistelun, Jumalten sodan. Kysyisin että ovatko nämä ''uudet'' Percy kirjat/sarjat että ovatko siinä/niissä samat pää henkilöt.
10/10 |
maaliskuu 20, 2013
Oli lähellä, etten kiljunut kirjakaupassa kun näin että tämä oli suomeksi. pulla sanon minä. Hyvä kirja, vaikka olikin uudet *päähahmot*.
8/10 |
joulukuu 13, 2012
No olen paatunut Percy Jackson fani joten odotukseni olivat aika korkeat. Kirja on hyvä ja juonnikin mukaansa tempaava petyin tietysti hieman kun Percy ei esiintynyt kirjassa (ja kun Jason sanoi kirjan lopussa Peter Jackson. Inhottavaa!), mutta ...