Pääteasema
Keskiarvo 3.90
3.90 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (63)
Kirjahyllytilastot

Pääteasema

Alastair Reynolds
Julkaistu: lokakuu 28, 2011 (Like)
Alkuperäinen nimi: Terminal World
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Osallistu keskusteluun (viestejä 48 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Hannu Tervaharju. Nidottu.

Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2012.

Avaruusoopperan kiintotähden scifieepos laajentaa mielikuvituksen rajoja

Spearpoint on ihmiskunnan viimeinen turvapaikka kaukaisessa tulevaisuudessa. Sen ulkopuolinen maailma on koiran kaltaisten lihansyöjäkyborgien kansoittama ja anarkistisen Skullboys-rosvojoukon terrorisoima. Toisaalla Spearpointin entinen sotilasmahti, Swarm, satojen ilmalaivojen yhteisö, hallitsee ympäristöä ilmasta käsin. Ihmisten maailma on kutistunut yhden supermetropolin kokoiseksi.

Quillon elää Spearpointin alatasoilla, Neon Heightsissa, ja työskentelee patologina. Eräänä päivänä hänen pöydälleen tuodaan pahasti loukkaantunut jälki-ihminen, Spearpointin Taivaalliselta tasolta pudonnut enkeli. Enkeli paljastaa hänelle, että Quillon on osa salaista projektia, jossa enkeleiden perimää on yritetty muokattu siten, että he voisivat elää Spearpointin alatasoilla. Projektin tutkijat etsivät Quillonia, joka voi pysyä hengissä vain pakenemalla Spearpointista.

”Reynolds herättää totisesti ihmetystä kyvyllään yhdistää eeppinen mittakaava vaikuttaviin, yliluonnollisiin näkyihin.” – Guardian

"Vaikka kuvasto on monesti tuttua tieteisfiktiosta, romaania lukee ilokseen sen sisältämän ihmeen tunnun vuoksi." – Vesa Sisättö, Helsingin Sanomat

"Ihastuttavilla ideoilla pippuroitu näkemys kaukaisen tulevaisuuden yhteiskunnasta, joka on jakautunut teknologiselta kehitykseltään eritasoisiin vyöhykkeisiin." – Tähtivaeltaja-palkintoraati

muokattu 30.03.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Yhä sininen taivas (Paljaan taivaan alla, #3)Muistoissa sininen Maa (Poseidonin lapset, #1)Teräksinen tsaari (Oswald Bastable, #3)22.11.63Vastavirta (Veden alla, #2)

Kirja-arvioita (2)

Vanamo avatar
Kirjoittanut
3.5
Läpi kirjan odotin suurimmalla mielenkiinnolla saavani lisää vihjeitä maailman salaisuuksista ja sen syvimmästä olemuksesta. Henkilöhahmot ja juoni jättivät toivomisen varaa, mutta maailmansa takia kirja oli kuitenkin erittäin kiehtova. Jossain vaiheessa pohdin, että kirja tuntui eräänlaiselta ajatuskokeelta. Reynoldsilla oli kiinnostava idea maailman rakentumisesta ja esitelläkseen idean lukijoilleen, hän oli rakentanut sen ympärille myös tarinan.
Eija avatar
Kirjoittanut
4.0
Pääteasema oli mukiinmenevä ja viihdyttävä lukupaketti. Parasta kirjassa oli maailman kuvaus koneolioineen - mielikuvitus on edelleen Reynoldsin vahvuuksia. Sen sijaan perusjuoni oli paikoin kuin amerikkalaisessa kliseisessä jännitysfilmissä, joka hieman latisti tunnelmaa. Särmää ja yllättävyyttä olisi saanut olla enemmän. Jälleen kerran kirja on liian pitkä ja tiivistämisen varaa olisi ollut varsinkin keskikohdan tietämissä. Moitteista huolimatta pidin kirjasta melko paljon.
Paikalla 1 jäsen ja 25 vierailijaa
Mustelmann
Uusin jäsen: Enni
Jäseniä yhteensä: 9863