Jääristi
Keskiarvo 3.08
3.08 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (13)
Kirjahyllytilastot

Jääristi

Lino Aldani
Julkaistu: 1996 (Like)
Alkuperäinen nimi: Le croce di ghiaccio
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 1989. Suomentanut Jukka Nyman. Kannen maalaus: Ilkka Juopperi. Nidottu.

Marsilainen isä Francisco Morales, katolinen lähetyssaarnaaja ja shakkimestari, julistaa Jumalan sanaa Linnunradalla kolmannen vuosituhannen toisella vuosisadalla. Maapallo on ekokatastrofin jäljiltä kuiva, katkuinen, kuolemansairas planeetta, mutta ihmislaji jatkaa elämäänsä ja jakaa humanoidien ja robottien kanssa uudet kotiplaneettansa. Pastori Morales on arvoituksellinen hahmo, syvästi uskonnollinen mutta kunnainhimolle ja epäilykselle altis.

Isä Francisco kulkee hitaasti kohti kohtaloaan, joka odottaa häntä kärsivällisesti Geronilla, kuvankauniilla kuoleman planeetalla. Humanoidien sieluista alkaa traaginen taistelu, jonka aseena on vaihtokauppa. Ja jumalan nimeen Isä Morales parittelee, vetää happoa ja pelaa paholaisen peliä. Seuraukset ovat hirviömäiset...

Italialainen Lino Aldani (s. 1926) kirjoittaa pohdiskelevaa scifiä, jonka keskipisteenä on aina ihminen: maailmat tuhoutuvat, mutta ihmisen sielu pysyy samana.

muokattu 22.04.2010

Muita kirjoja joista saatat pitää

Veden alla (Veden alla, #1)Luciferin oppipojatWayward Pines: Salaisuus (Wayward Pines, #2)SiirtymäAll You Need Is Kill #1 (All You Need Is Kill, #1)

Kirja-arvioita (1)

Thialfi avatar
Kirjoittanut
2.0
Lino Aldanin romaani Jääristi perustuu hänen aikaisempaan novelliinsa ”Quo vadis Francisco” (1986), joka on ilmestynyt Portti-lehdessä 3/1991, sekin Jukka Nymanin suomennoksena. Nyman on suomentanut useita Aldanin novelleja ja tehnyt Italian tärkeimpänä pitämästään kirjailijasta henkilöhaastattelun. Kirjan päähenkilö on uppiniskainen pappi Isä Francisco. Hänelle lykätään tehtäväksi käännyttää Geron-planeetan asukkaita katolisen kirkon jäseniksi. Ihmiskeskeisyys ... (lisää)
Paikalla 31 vierailijaa
Uusin jäsen: Jimi Vuori
Jäseniä yhteensä: 9742