Sarvet
Keskiarvo 3.66
3.66 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (34)
Kirjahyllytilastot

Sarvet

Joe Hill
Julkaistu: syyskuu 23, 2011 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Horns
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: elokuva
Osallistu keskusteluun (viestejä 11 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Kari Salminen. Kansi: J. Karjalainen. Sidottu, kansipaperi.

Kuvittele elämäsi pahin kankkunen.
Kerro se tuhannella.
Asetu peilin eteen ja katso.
Sarvipää on tullut kylään.

Ig Perrish herää vuosisadan kankkusessa. Päässä paukkuu ja jylisee. Sitten hän huomaa ne. Ihon läpi työntyneet sarvet. Igin seuraava havainto on, että sarvet saavat ihmiset avautumaan hänelle likaisimmista salaisuuksistaan ja fantasioistaan. On selvää, että peiton alle ei ole paluuta.

Igistä kuitenkin tuntuu, ettei savista voi olla hänelle kuin hyötyä. Hän on elänyt helvetissä siitä saakka, kun hänen tyttöystävänsä Merrin löytyi vuotta aiemmin raiskattuna ja surmattuna. Igiä epäiltiin rikoksista, mutta hänet vapautettiin, kun rikospaikalta kerätyt todisteet tuhoutuivat epämääräisessä tulipalossa. Leima on kuitenkin lyöty ja tiukkaan; varakkaaseen mediasukuun syntynyt Ig on ihmisten silmissä rahalla ja suhteilla vapautensa ostanut psykopaatti.

Ig päättää nyt päästää sisäisen pirunsa irti ja lähtee etsimään Merrinin surmaajaa.

Arvosteluja:

“Hill taitaa painajaisunimaisen kerronnan” – Marika Riikonen, Hämeen Sanomat 13.1.2012

“Joe Hill on todella tervetullut kauhukirjoittaja, sillä hänen mielikuvituksensa vaikuttaa täysin ehtymättömältä, minkä lisäksi hän liikuttaa henkilöitään uskomattomimmissakin käänteissä.” – Portti Science Fiction 2011/3

muokattu 14.07.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taistelu aamunkoitteessa (Darren Shanin tarina, #9)Tummempaa tuolla puolenThe Walking Dead: Kuudes kirja (The Walking Dead, #6)Lintuhäkki (Bird Box, #1)Monster High (Monster High, #1)

Kirja-arvioita (2)

VMN avatar
Kirjoittanut
3.0
Odotin paljon Hillin Sarvilta. Olin katsonut kirjaa jo jonkin aikaan ja luettuani Hillin novellikokoelman Bobby Conroy palaa kuolleista ja muita kertomuksia, halusin entistä kiivaammin lukea Sarvet. Novellikokoelmassaan Hill kirjoitti muutamia erittäin hyviä tarinoita luomalla täysin normaalin maailman ja muuttamalla vain yhden kriittisen asian, kuten yhdessä tarinassa oli poika, joka oli ilmapallo tai viitta, jolla saattoi lentää. Odotukseni olivatkin todella korkealla. Myös kirjan ... (lisää)
Ceres avatar
Kirjoittanut
4.0
Olin aloittanut kirjan lukemisen monta kertaa alusta asti, mutta se ei vain lähtenyt sujumaan, joten aina tämä unohtui joksikin aikaa kirjahyllyn rivistöön, mutta olen kuitenkin tyyvyväinen, kun sain tämän vihdoin ja viimein luettua. Kirja on hieman aikuismaisempaan makuun, tai no miksei hieman nuorempaakin, jos omaa vähän mustaa huumoria. Asiat kerrotaan kirjassa siten kuin ne on, eikä niitä aleta mitenkään pehmittelemään. Monessa mielessä kirja on hyvin vaikeaa ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 39 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Jeesuskello_
Jäseniä yhteensä: 9739