Keskiyö ylläni (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #5)
Keskiarvo 4.35
4.35 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (62)
Kirjahyllytilastot

Keskiyö ylläni

Terry Pratchett
Julkaistu: elokuu 11, 2011 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: I Shall Wear Midnight
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: huumori, nebula-palkinto, noidat
Osallistu keskusteluun (viestejä 116 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Paul Kidby. Sidottu.

Andre Norton -palkinto 2010. Mythopoeic-palkintoehdokas 2011 (nuortenkirjat), toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä 2011 (nuortenkirjat).

Hilpeän terävä nuorten Kiekkomaailma-fantasiatarina tunnustetulta kertojamestarilta

Kuusitoistavuotiaalla Tiffany Särkysellä on huolia. Hän ahkeroi jo melkein täysinoppineena noitana kotiseudullaan Liitumaalla, mutta viime aikoina ihmisten asenteet ovat muuttuneet oudon noitavihamielisiksi. Lisäksi hänen vanha ystävänsä, melkein poikaystävänsä, paronin poika Roland on kihlautunut herttuattaren vetistelevän tyttären kanssa. Varsinainen noitavaino alkaa, kun vanha paroni kuolee ja syy yritetään sälyttää Tiffanyn harteille. Selviytyäkseen tästä sotkusta Tiffany tarvitsee noitien parhaita aseita: tervettä järkeä ja kykyä nähdä harhakuvien läpi. Apuaan yrittävät antaa myös Tiffanyn ainaiset seuralaiset, kilttiin pukeutuvat siniset vapaat pikkumiehet.

Keskiyö ylläni on jatkoa teoksille Vapaat pikkumiehet, Tähtihattu ja Talventakoja. Kiekkomaailman luoja, kirjailija Terry Pratchett sai elämäntyöstään vuonna 2010 World Fantasy Awardin. Keskiyö ylläni on puolestaan voittanut Science Fiction & Fantasy Writers of American jakaman Andre Norton -palkinnon.

muokattu 05.01.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Caapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Fullmetal AlchemistKäärmeenlumooja (Faunoidit, #1)Varjojen kaupungit I–IIIUinuvien kirjojen kaupunki

Kirja-arvioita (1)

Jussi avatar
Kirjoittanut
5.0
Keskiyö ylläni on upea kirja, kevyesti viiden tähden arvoinen. Tiffanyn tarina sai arvoisensa päätöksen. Eniten teoksessa yllätti erään vanhan tutun hahmon paluu. En kuitenkaan osaa sanoa, onko tämä paras Tiffany-romaani. Pidin kovasti Tähtihatusta ja Talventakojasta, joiden lukemisesta on jo useampi vuosi. Tarina oli sisällöltään edellisiä osia aikuisempi, päähenkilökin oli kirjan lopussa jo 16-vuotias. Jos pitää Kiekkomaailmasta mutta ei ole viitsinyt tarttua sarjan nuorille suunnattuihin osiin, suosittelen mielenmuutosta. Keskiyö ylläni voitti ansaitusti Andre Norton -palkinnon.
Paikalla 36 vierailijaa
Uusin jäsen: u s k a
Jäseniä yhteensä: 9877