Swiftin ovella
Keskiarvo 2.00
2.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Swiftin ovella

Jyrki Vainonen
Julkaistu: elokuu 31, 2011 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia, mainstream
Avainsanat: aikamatkustus, kotimainen

Sidottu.

Hovin ja kerjäläisten aikakaudella satiirikon kynä oli vielä miekkaa terävämpi – ja vaaraksi myös käyttäjälleen

Tarina imaisee 1700-luvulle, suoraan päähenkilön nahkoihin. Tai melkein. Lennart Beren siirtyy aikakoneella vain Jonathan Swiftin palvelijaksi, Wattiksi. Pettymys ei silti ole suuri, sillä näinkin hän pääsee tarkkailemaan ihailemansa kuuluisan satiirikon salattua elämää.

Kun Lennart lupautuu kirjoittamaan loppuun ystävänsä Johannes Kelpsin kirjan ja löytää tämän salahuoneen, saa vastauksensa moni historioitsijoita kiinnostanut kysymys. Miksei Swift ottanut vaimokseen elinikäistä kumppaniaan, rakastamaansa Stellaa, muttei myöskään kiihkeää rakastajatartaan Vanessaa?

Swiftin ovella kuvaa myös Swiftin taistelua korruptoitunutta hallintoa vastaan. Kiistakirjoituksin taisteleva rovasti yrittää puolustaa Dublinin verkakauppiaita ja estää laittoman kolikkouudistuksen toteuttamisen Irlannissa. Salanimen käyttäminen ei kuitenkaan tarkoita, että hän olisi turvassa – edes läheisiltään.

muokattu 01.11.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

KummitusPimeyden rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #1)Louhi (Sammon vartijat, #3)Nainen menneisyydestäSalainen tehtävä
Paikalla 23 vierailijaa
Uusin jäsen: Sari Pentti
Jäseniä yhteensä: 9568