Huono karma
Keskiarvo 3.59
3.59 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (60)
Kirjahyllytilastot

Huono karma

David Safier
Julkaistu: lokakuu 4, 2011 (Bazar)
Alkuperäinen nimi: Mieses Karma
Käännetty englanniksi: Bad Karma
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaeläinfantasia
Avainsanat: huumori
Osallistu keskusteluun (viestejä 2 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Tiina Hakala. Sidottu, kansipaperi.

Tolkuttoman hauska Huono karma on saanut Euroopan tikahtumaan nauruun.

Kolmekymppisellä Kim Langella menee lujaa: hänellä on rakastava aviomies (jota hän pettää), ihana tytär (jolle hänellä ei ole aikaa) ja loistokas ura televisiossa (ja alaisia joille kiukutella). Hänelle myönnetään Saksan tv-alan merkittävin palkinto, ja kaikki tuntuu menevän putkeen. Mutta silloin Kim kuolee.

Kim jää venäläisestä avaruusasemasta pudonneen lavuaarin alle, kuolee ja syntyy uudelleen – muurahaiseksi. Hän saa kuulla keränneensä roppakaupalla huonoa karmaa, ja nyt hänen on aloitettava hyvän karman hankkiminen muurahaisen ruumiissa. Elämä muurahaiskeossa ei juuri sytytä Kimiä, mutta vastaan pullikoimisesta ei ole apua. Pian hän tapaa kohtalotoverin, kuuluisan Casanovan, joka on viettänyt jo useamman vuosisadan muurahaisena.

Kim ja Casanova yhdistävät voimansa ja onnistuvat lopulta tekemään sen verran hyvää, että he syntyvät uudelleen – marsuiksi. Sitten koiraksi ja kissaksi. Lopulta Kim syntyy nakkikioskin tädin pyylevään ruumiiseen ja pääsee toteuttamaan suunnitelmaansa, joka ei todellakaan ole hyvän karman kerääminen vaan hänen aviomiehensä ja petollisen ystävättärensä hääsuunnitelmien tärveleminen.

Saksassa kirjaa on myyty yli 1,6 miljoonaa kappaletta, ja teos oli Der Spiegelin bestsellerlistalla huimat 25 viikkoa. Kirjan käännösoikeudet on myyty 26 maahan.

muokattu 30.03.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Noidan veli (Chrestomancin maailmat, #1)Keskiyö ylläni (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #5)Lohikäärmeen prinsessa (Lumotun metsän kronikat, #1)Maanalainen elefantti (Kiekkomaailma, #24)Derkinhovin musta ruhtinas (Derkinhovi, #1)

Kirja-arvioita (6)

Porttikielto avatar
Kirjoittanut
3.0

Huono karma oli nopealukuinen, kevyt teos, jonka luin parissa päivässä. Juonenkäänteet olivat odottamattomia ja kiinnostavia, mutta siihen mukavuus sitten loppuikin. Kokonaisjuoni oli kliseinen, turhauttava ja ennalta-arvattava. Dialogi oli amatöörimäistä, sellaista, jota voisi löytää yläastelaisen ainekirjoitelmasta. Hahmot olivat yksipuoleisia, ja ehdottomasti Casanova oli mielestäni erittäin epäkiinnostava hahmo. Romaanissa puhuttiin liikaa ... (lisää)

Nafisan avatar
Kirjoittanut
3.0

Huono karma, joka on päähenkilön kuolemasta (tai siis kuolemista) huolimatta kevyt lukuromaani. Nopeasti rullaavan teoksen perusasetelma vaikuttaa herkulliselta, mutta suuria tunteita teos ei kuitenkaan onnistunut herättämään.

Teoksen päähenkilönä seurataan 32-vuotiasta Kim Langea, Saksan tärkeimmän poliittisen talk shown juontajaa. Hänellä on viisivuotias tytär Lilly ja aviomies Alex, joka on "aivan kuin Brad Pitt nuorempana, mutta ilman makuukamarikatsetta". Kimillä ... (lisää)

Emelie avatar
Kirjoittanut
4.0

Ensimmäinen fiilis kirjasta oli, että olipa helppo- ja nopealukuinen, koska ahmaisin sen kerrasta illan aikana. Tätä ei tapahtu kovin usein enää, joten sinänsäkin arvokas ominaisuus kirjalle. Teoshan nyt ei ollut mitenkään mainittavan pitkä ja juoni eteni koko ajan, joten missään vaiheessa ei tullut tylsää tai edes suvantovaihefiilistä. Kirjan idea oli mielenkiintoinen ja jossain määrin pyrki olemaan opettavainen, joka ei nyt haitannut. Joidenkin asioiden suhteen oli otettu ... (lisää)

lolde avatar
Kirjoittanut
4.5
Törmäsin kirjaan netissä ja takakannen tekstin perusteella se kuulosti niin tyhmältä, että kirja oli tietty pakko lisätä lukulistaani. Yllätyin, ja todellakin positiivisesti, kirja oli oikeasti todella hyvä. En malttanut lopettaa lukemista ollenkaan, vaan luin koko teoksen yhdessä hujauksessa läpi. Juoni piti hyvin otteessaan ja kerronta oli sujuvaa ja humoristista, jotkut kohtaukset ja letkautukset saivat todellakin hymyn nousemaan huulilleni. Odotin mielenkiinnolla, miten Kimin perheen käy, ja loppuratkaisua edeltävät hetket saivatkin tunteet nousemaan pintaan.
Q_Black avatar
Kirjoittanut
4.0
Huh, tämä oli kyllä hyvä. Täytyy nostaa hattua kirjoittajalle, joka sattuu olemaan vielä mies! Kirjan juoni oli todella kekseliäs ja tarina soljui eteenpäin melko kivuttomasti. Tuli hymyiltyä useaan otteeseen ja hirnuttuakin muutaman kerran mm. ajatukselle Hitleristä suolistobakteerina. Vaihtuvat tapahtumat ja Kimin ärhäkkä luonne lisäsivät hauskuutta sekä hurmaava Casanova, joka odottaa kovasti saavansa hyvää karmaa ja pääsevänsä nisäkkääksi, jotta voisi harrastaa taas ... (lisää)
CaliFe avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 43 vierailijaa
Uusin jäsen: Olli
Jäseniä yhteensä: 9381