Varjoja (Syysmaa, #5)
Keskiarvo 3.31
3.31 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (27)
Kirjahyllytilastot

Varjoja

Anu Holopainen
Julkaistu: syyskuu 15, 2011 (Karisto)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Sidottu.

Kauan odotettu Syysmaa-sarjan viides osa

Lasta odottava Lorana on saapunut Yölaaksosta Punatertun kylään mukanaan kalvakka yölaaksolainen, Kolmisointu. Lorana soluttautuu nokkelasti kylän päällikkönaisen Zaran suosioon ja turvaa oman asemansa kylässä, kun yhteisössä alkaa ilmetä odottamattomia ristiriitoja. Kun Lorana sitten synnyttää oudon näköisen ja isokokoisen poikalapsen, se kärjistää entisestään ongelmia. Samaan aikaan Satosalesin suurkaupungissa Villipihlajan tarkkailutehtävissä oleva viinikauppiaspariskunta – Adaira ja Merkinos – onnistuu sotkemaan asiansa ja pyrkii turvaan Punaterttuun…

Anu Holopainen pohdiskelee suositussa fantasiasarjassaan jälleen naisen asemaa ja naisten välisiä suhteita. Mukana on tosielämässäkin hyvin ajankohtaisia teemoja, jotka liittyvät erilaisuuden sietämiseen, suvaitsevaisuuteen ja uskonnollisen vallan väärinkäyttöön. Ilokseen lukija tapaa myös henkilöitä, joiden vaiheista ei ole kuulunut aikoihin mitään.

(muokattu 30.03.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Talvisateet (Vuorileijonan varjo, #7)AnachéBrisingr (Perillinen, #3)Maresi (Punaisen luostarin kronikoita, #1)Tuulien koti (Vuorileijonan varjo, #8)
Paikalla 1 jäsen ja 47 vierailijaa
Rinja
Uusin jäsen: Hilla Karjalainen
Jäseniä yhteensä: 8699