Hiekkasotilaat (Routasisarukset #2) - Eija Lappalainen, Anne Leinonen7.44

Kansi: Sami Saramäki. Sidottu.

”Niin moni puhui Taivaan laitteista vakuuttuneina siitä, että henkiinherätyskone oli olemassa. Entä jos olikin? Muuttiko se mitään?”

Vuosi 2308 on kääntymässä loppuunsa. Taivaan ja Metsän välinen selkkaus on kärjistynyt avoimeksi sodankäynniksi. Taivas värvää joukkoja Raunioista. Sarimin ja Hurian kohtalot kietoutuvat toisiinsa, kun molemmat joutuvat osaksi suurta sotakoneistoa. Ihmiskunnan rippeet ovat päätymässä yhä syvemmälle keskinäiseen vihanpitoon ja juonitteluun. Sodassa näyttää olevan vain häviäjiä.

Koneiden kanssa puhuva Utu matkustaa kaukaiseen itään etsimään juuriaan. Hän haluaa löytää paitsi Tähtien kaupungin myös Rego Matkaajan tarinoiden ja omien kykyjensä alkuperän. Mistä joidenkin harvojen erikoiset kyvyt ovat saaneet alkunsa? Ja miten ennustuskuutio liittyy Euraaniaa ravisteleviin tapahtumiin?

Eija Lappalaisen ja Anne Leinosen Hiekkasotilaat on kunnianhimoista jatkoa Routasisarukset-dystopialle, joka oli Finlandia Junior -palkintoehdokkaana 2011 sekä Tähtivaeltaja 2012 -ehdokkaana.

Arvosteluotteita:

”Mielikuvituksen riemu ja sotaisat tapahtumat siivittävät uutuusromaania alusta asti. (…) Aikuisemmalle yleisölle suunnattu scifi-kerronta on tyylikästä.” – Jari O. Hiltunen, Satakunnan kansa

”Hiekkasotilaiden tarina toimii tematiikan, tapahtumien ja henkilöhahmojen osalta saumattomasti.” – Maria Loikkanen, Savon Sanomat

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: toukokuu 15, 2012
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifidystopia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 7.44/10
Arvosanoja: 57
Muokattu: huhtikuu 02, 2017

Routasisarukset -kirjasarja

Routasisarukset (Routasisarukset #1)7.30
Hiekkasotilaat (Routasisarukset #2)7.44
Konejumalat (Routasisarukset #3)7.20

Kirja-arvioita

3/10 |
syyskuu 03, 2019
En odottanut paljon tältä kirjalta ensimmäisen osan jälkeen, mikä osoittautui hyväksi taktiikaksi. Tämä teos oli yhtä mielenkiinnoton kuin ensimmäinenkin osa. Päähenkilöä kiinnosti vain hän itse ja muut taistelivat maailmojen sodassa saadakseen kunniaa. Plaah.
7/10 |
heinäkuu 10, 2016
Kirja oli kyllä vielä ensimmäistä osaa parempi. Alusta asti kirja oli kiinnostava ja koukuttava. Ei sen lukemiseen juurikaan mennyt aikaa, koska sitä vaan luki ja luki aivan helposti. Yhtäkkiä se sitten olikin loppu. Ihan pakko lukea jos on lukenut ensimmäisen osan!
9/10 |
lokakuu 26, 2014
Kirja yllätti positiivisesti ylittämällä moninkerroin sarjan ensimmäisen osan.
8/10 |
heinäkuu 29, 2013
Kirja oli mielstäni mielenkiintoinen sekä siinä tapahtui tarpeeksi asijoita ja oli mukavaa kun "kertojat" vaihtuivat usein. LOpussa kirjaa minua jäi ärsyttämään Utun vihaisuus, mutta toivottavasti se korjaantuu viimeisessä osassa.