Konejumalat (Routasisarukset, #3)
Keskiarvo 3.60
3.60 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (34)
Kirjahyllytilastot

Konejumalat

Eija Lappalainen, Anne Leinonen
Julkaistu: toukokuu 16, 2013 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Sidottu.

Arvostetun dystopiasarjan dramaattinen huipennus!

Tiinettäret keskinäiseen sotaan lietsonut Zulda antaa kasvattityttärelleen Onawelle tehtävän: tämän on ennustuksia kertova kuutio kompassinaan noustava valtaan Merellä ja autettava luomaan ihmisalkioiden jalostamiseen tähtäävä uusi järjestys. Koneille kuiskija Utu, Rego Matkaajan kasvattitytär, puolestaan vannoo kostavansa Onawelle rakkaan velipuolensa Marraksen kuoleman.

Nuorten naisten kohtalot kirjautuvat samaan ennustukseen. Heidän on kuunneltava omantuntonsa ääntä ja valittava puolensa, kun suuruudenhullu Zulda uhkaa syöstä koko Euraanian uusiin mullistuksiin. Samalla he kaikki ovat vaarassa, kun vain harvoille on kehittynyt immuniteetti tappavaa virusta vastaan.

Yksityiskohdiltaan säihkyvän loogiseksi hiottu Konejumalat päättää kunnianhimoisen trilogian, jonka aloitusosa Routasisarukset oli Finlandia Junior 2011 ja Tähtivaeltaja 2012 -palkintoehdokkaana.

muokattu 13.04.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

KorentoRoutasisarukset (Routasisarukset, #1)Perijätär (Valinta-sarja, #4)Rajalla (Tarkoitettu-trilogia, #2)Eliitti (Valinta-sarja, #2)

Kirja-arvioita (4)

_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
1.0

Trilogian viimeinen osa jatkaa samalla radalla kuin aiemmatkin, eli mielenkiinnottomasti ja oudoin kääntein. Onneksi sain lopulta luettua tämän trilogian, se oli kyllä tuskien taival.

Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
3.5
Kirja oli hyvä. Mielestäni aika sopiva päätös trilogialle. Juoni oli omalla tavallaan aika nopeatempoinen ja kirjaan oli helppo eläytyä. Kannattaa lukea!
NinjaKoala avatar
Kirjoittanut
3.5
Tämä viimeinen osa oli ikävä kyllä pettymys. Kaikki Onawen osuudet olivat lähinnä juonittelua ja keskustelua. Mitään ei tapahtunut. Kirjassa on paljon nimiä, mikä teki seuraamisesta vaikeaa. Onneksi opin kirjan aikana pitämään Sarimista, muuten lukemisesta ei olisi tullut mitään. Onawe on kuitenkin jäänyt minulle koko ajan etäiseksi. Jos Onawen osuuksia olisi lyhennetty ja tapahtumia olisi lisätty roimasti, olisin varmasti nauttinut lukemisesta enemmän. Utun osuudet olivat ... (lisää)
Nage avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 2 jäsentä ja 51 vierailijaa
Ässä, Pisania
Uusin jäsen: iida
Jäseniä yhteensä: 9750