Konejumalat

Eija Lappalainen, Anne Leinonen
scifi > dystopia, nuoret
Konejumalat (Routasisarukset #3)7.20

Sidottu.

Arvostetun dystopiasarjan dramaattinen huipennus!

Tiinettäret keskinäiseen sotaan lietsonut Zulda antaa kasvattityttärelleen Onawelle tehtävän: tämän on ennustuksia kertova kuutio kompassinaan noustava valtaan Merellä ja autettava luomaan ihmisalkioiden jalostamiseen tähtäävä uusi järjestys. Koneille kuiskija Utu, Rego Matkaajan kasvattitytär, puolestaan vannoo kostavansa Onawelle rakkaan velipuolensa Marraksen kuoleman.

Nuorten naisten kohtalot kirjautuvat samaan ennustukseen. Heidän on kuunneltava omantuntonsa ääntä ja valittava puolensa, kun suuruudenhullu Zulda uhkaa syöstä koko Euraanian uusiin mullistuksiin. Samalla he kaikki ovat vaarassa, kun vain harvoille on kehittynyt immuniteetti tappavaa virusta vastaan.

Yksityiskohdiltaan säihkyvän loogiseksi hiottu Konejumalat päättää kunnianhimoisen trilogian, jonka aloitusosa Routasisarukset oli Finlandia Junior 2011 ja Tähtivaeltaja 2012 -palkintoehdokkaana.

Keskustelua foorumilla :: viestejä 1 kpl
Arvona kirjalle


Julkaistu: toukokuu 16, 2013
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifidystopia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 7.20/10
Arvosanoja: 34
Tietoja päivitetty 13.04.2015

Kirja-arvioita

_kirjakeiju_ (2/10) syyskuu 3, 2019
Trilogian viimeinen osa jatkaa samalla radalla kuin aiemmatkin, eli mielenkiinnottomasti ja oudoin kääntein. Onneksi sain lopulta luettua tämän trilogian, se oli kyllä tuskien taival. ... (lue lisää)
Myrsky10 (7/10) elokuu 1, 2016
Kirja oli hyvä. Mielestäni aika sopiva päätös trilogialle. Juoni oli omalla tavallaan aika nopeatempoinen ja kirjaan oli helppo eläytyä. Kannattaa lukea! ... (lue lisää)
NinjaKoala (7/10) syyskuu 16, 2015
Tämä viimeinen osa oli ikävä kyllä pettymys. Kaikki Onawen osuudet olivat lähinnä juonittelua ja keskustelua. Mitään ei tapahtunut. Kirjassa on paljon nimiä, mikä teki seuraamisesta vaikeaa. Onneksi opin kirjan aikana pitämään ... (lue lisää)
Nage (8/10) elokuu 1, 2013
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ] ... (lue lisää)