Reckless: Kiveen kadonnut (Reckless, #1)
Keskiarvo 3.54
3.54 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (104)
Kirjahyllytilastot

Reckless: Kiveen kadonnut

Cornelia Funke
Julkaistu: kesäkuu 21, 2011 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Steinernes Fleisch
Käännetty englanniksi: Reckless
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: sadut
Osallistu keskusteluun (viestejä 5 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Marja Kyrö. Sidottu, kansipaperi.

”Menninkäisen kengät, peukaloisen lakki, norsunluunappi, palanen vesihiiden suomunahkaa – Will oli kätkenyt Jacobin tuliaiset vuoteensa alle, ja tarinat joita veli kertoi, muuttuivat Willin mielessä saduiksi.”

Grimmin satujen henki elää! Fantasian kuningattaren uuden sarjan vahva avaus nousi heti ilmestyttyään New York Timesin bestsellerlistalle

Jacobin ja Willin isä John Reckless on kadonnut salaperäisellä tavalla. Eräänä yönä Jacob löytää isänsä työhuoneesta tämän kirjoittaman viestin, joka jää vaivaamaan häntä. Peili aukeaa vain sille, joka ei näe itseään, viestissä sanotaan.

Peilin kautta Jacob tulee imaistuksi toiseen, omituisen kiehtovaan maailmaan, ja viikot ja vuodet kuluvat. Hän saattaa kadota maailmaansa viikkokausiksi, uhraamatta ajatustakaan pikkuveljelle.

Kun Will seuraakin veljeään peilin toiselle puolelle, Jacobin vuosia varjelema salaisuus paljastuu. Nyt hänen on pelastettava pikkuveli karmealta kohtalolta: löydettävä keino, jolla pysäyttää Willin muuttuminen kiveksi. Mutta onko jo liian myöhäistä?

Grimmin tarinoitten innoittamana kirjailija vie lukijan taikamaailmaan, joka on täynnä toimintaa ja ihmeellisiä tapahtumia.

muokattu 28.08.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hurjien tarinoiden talo (Hurjien tarinoiden talo, #1)Torakin merkki (Muinainen pimeys, #4)Darian aarteetSalamurhaajan oppipoika (W.A.R.P., #1)Paimenen kruunu (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #6)

Kirja-arvioita (9)

hillah avatar
Kirjoittanut
5.0
Tosi hyvä kirja! Eka luku on ihan ok, toinen ja kolmas aika sekavia, mutta jo neljännessä vaiko viidennessä luvussa on jo mukana juonessa. Kirja on ihanan monipuolinen, ja loppukin on hyvä, vaikka vägän kinkkiseen kohtaan jääkin. Kirja oli juuri sellainen, jolle toivoisi toista osaa, koska sellaisen voisi niin selvästi kuvitella päässään. Kirjassa ei ollut yhtään tylsää kohtaa, mutta kirja ei kuitenkaan ollut sekava. Täytyy vielä toistamiseen mainita, kuinka monipuolinen kirja, oli!
Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
2.0
Cornelia Funken "Reckless - Kiveen kadonnut" (Otava, 2011) on fantasiaromaani kahdesta parikymppisestä veljeksestä, Jacobista ja Willista, jotka seuraavat kauan sitten kadonneen isänsä jälkiä peilin takaiseen maailmaan. Ikävän sattuman seurauksena Will saa niskaansa kirouksen ja alkaa muuttua hitaasti mutta varmasti kiviseksi goyl-hirviöksi, ja senkös takia isobroidilla on edessään melkoinen pelastusurakka, johon sotkeutuvat muun muassa pari haltijatarta, keskenään juonittelevia ja ... (lisää)
Rauna avatar
Kirjoittanut
2.5
En yhtään päässyt syventymään tähän mutta voi olla että annan tälle toisen mahdollisuuden kun luen tätä toisen kerran. En edes tunne kirjailijaa niin hyvin mutta kait se on niin satuihin liittyvää nimittää hänet kuningattareksi ettei se tälläkään kerralla säväyttänyt lukemaan, mutta kun katoin sanaa Grimlinin veljekset olin jo sitä mieltä että tämä maailma tulee olemaan niin taikauskoja, vainoja ja kaameeta kansansatua täynnä vähintään lainauksissa kun tietyt ... (lisää)
Bensku avatar
Kirjoittanut
4.0
Hyvä, mutta ei aivan Mustemaailman tasoa. Kirja on ehkä vähän turhan lyhyt, joten kuvailu jää monin paikoin todella vähälle. Sinäänsä se ei haittaa, mutta tarinaan voi uppoutua lyhyemmäksi aikaa, kun se on tiiviisti kirjoitettu. Siitä en oikeastaan pidä suuremmin. Mutta kyllä, menee seuraava osa lukuun. Muistaakseni Mustemaailma (sarja) parani aika reippaasti ensimmäisen osan jälkeen, joten miksei tämäkin...
Lonely Reader avatar
Kirjoittanut
3.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Eija avatar
Kirjoittanut
4.5
Tarinan näyttämönä on peilintakamaailma, joka on synkeä, vaarallinen ja siksi niin mielenkiintoinen paikka. Vanhanaikainen keisarikunta on saanut vaikutteita omasta maailmastamme ja sieltä löytyy nykyaikaisia vekottimia mm. aseita ja junaratoja. Tarinassa hyödynnetään Grimmin satuja ja muutakin eurooppalaista tarustoa. Maailmassa kivettyneet goylit ja keisarikunnan ihmiset pitävät keskinäistä vihanpitoaan, haltiattaret punovat juoniaan ja aarteenetsijät etsivät ... (lisää)
satunnainen avatar
Kirjoittanut
3.5
Sain kirjan tänään luettua loppuun. Oikein mukavasti eteenpäin kulkeva juoni ja kauniisti kirjoitettu muutenkin. Plussaa siitä, että juonen käänteet toivat tullessaan paljon epäonnistumisia Jacobille, eikä hän saanut hetkessä kaikkea mitä halusi vaan joutui tekemään töitä sen eteen. Aluksi voi olla hieman sekava, mutta selkiytyy kyllä kunhan tarina lähtee rullaamaan. Henkilöitä olisi voinut kyllä kuvata hieman enemmän, ainakin muutamat heistä jäivät hieman pimentoon. ... (lisää)
Celestine avatar
Kirjoittanut
4.0
Pidin kirjasta, mutta en niin paljon kuin muista Funken kirjoista... Tämähän on sarja ja sen toinen osa on englanninkieliseltä nimeltään Fearless. Sitä, milloin se ilmestyy suomeksi, en tiedä, mikä on harmillista. Tahdon lukea seuraavankin osan.
Nafisan avatar
Kirjoittanut
3.0
Peilin takaisessa maailmassa sadut saavat uuden muodon. Yksisarviset ovat värikkäitä, kivet elävät ja ruusut pistävät. Kirjaa kerrotaan eri henkilöiden näkökulmista ja tämä kerrontatapa toimii tässä tapauksessa vallan erinomaisesti. Funken kieli on soljuvaa, runollisen kaunista kerrontaa, jota on miellyttävää lukea. Jacobin itsesyytöksiin tosin kyllästyy välillä. Hän pitää itseään veljensä suojelijana, joka olisi valmis syöksymään veljelle tarkoitetun luodin ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 45 vierailijaa
LordStenhammar, Mustelmann
Uusin jäsen: Perus Minä
Jäseniä yhteensä: 9645