Kuulen kutsun metsänpeittoon

Jouni #1 / 2
@ Sari Peltoniemi
Kuulen kutsun metsänpeittoon (Jouni #1) - Sari Peltoniemi 6.70   33

Kansi: Ea Söderberg. Sidottu.

Topelius-palkintoehdokas 2012.

Miksi outo, puita halaava nainen ilmestyy hänen tielleen niin Lapin tuntureilla kuin kotikaupungissa?

– Luulenpa, että on käynyt sillä tavalla, että sinä olet saanut perääsi hengen, sanoo Romppainen, kun Jouni uskoutuu entiselle opettajalleen. Sitä en osaa selittää, miksi niin on käynyt ja mitä se sinusta haluaa.

Jounin äiti on kolttasaamelainen ja hän on kadonnut kun Jouni oli pieni. Liittyvätkö salaperäiset tapahtumat jotenkin äitiin, onko hän joutunut metsänpeittoon vai mitä hänelle on tapahtunut? Jounin kotipihaan asettuva huuhkaja osaisi varmasti vastata, kun sitä vain ymmärtäisi.

Jouni alkaa selvittää arvoitusta yhdessä ystävänsä Mikon kanssa. Apuna hänellä on Siisjoen Siidan jäsenluettelo ja Romppainen, josta paljastuu yllättäviä samaanin taitoja.

Yliluonnollisten tapahtumien lisäksi Jounin pää joutuu pyörälle myös luonnollisten tapahtumien takia. Romppaisen tytär Matleena on Jounin rinnakkaisluokalla ja ensirakkaus iskee Jouniin moukarin lailla. Pelko ja rakkaus, salaisuudet ja tosi muuttavat Jounin elämän.

Huima tarina joka vie mukanaan kuin myrskytuuli.Risingshadow arvostelu - Niina Tolonen (Nafisan)

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu syyskuu 8, 2011 (Tammi)
Tietoja muokattu huhtikuu 26, 2017

Jouni

Sarja sisältää 2 pääteosta ja yhteensä teoksia 2 kpl.

Sarjalla ei ole virallista nimeä.

Kuulen kutsun metsänpeittoon (Jouni #1) 6.70   33
Haltijan poika (Jouni #2) 7.10   19

Kirja-arviot & arvosanat

_kirjakeiju_
Arvosanat 415
Kirja-arviot 344
Viestit 0
toukokuu 20, 2020
6 / 10

Tartuin kirjaan, koska oletin sen olevan jotain hieman Stenien Synkät vedet -trilogian kaltaista. Kirjassa olikin samanlaisia piirteitä (esim. kauhuelementit ja muinaiset uskomukset) kuin siinä, mutta oli muutakin. Hahmot tuntuivat vanhanaikaisilta ja citysaamelaisuus hieman turhalta. Kirja olisi ollut mielestäni parempi ilman näitä lillukanvarsia. 

Verhottu
Arvosanat 71
Kirja-arviot 64
Viestit 2
maaliskuu 3, 2015
1 / 10

Huono. minusta molemmat kirjat olivat huonoja. En vain päässyt mukaan kirjaan. Ei ole minun kirjoja kumpikaan.

Ruusy
Arvosanat 125
Kirja-arviot 66
Viestit 5
marraskuu 3, 2014
8 / 10

Kirja oli nopeatempoinen. Itse yllätyin sillä harvoin luen tälläistä kirjaa pojan näkökulmasta mutta ehkäpä se toikin siihen jotain kun yleensä tyttö olisi aivan hädissään tälläisessä. Sitten tää kirja käsittelee hyvin nykymaailmankin nuoria toi yrittää esittää kovaa on tosi yleistä ja kiva kun kirjailija toi sne esille.:) Olisin kaivannut äitiä tähän kirjaan konkreettisesti sillä se ois käynnistäny sitä sukulaisdraamaa mistä mä tykkään mutta hyvä näinkin.

Matti Karjalainen
Arvosanat 469
Kirja-arviot 145
Viestit 4
elokuu 20, 2013
7 / 10

Sari Peltoniemen "Kuulen kutsun metsänpeittoon" (Tammi, 2011) on mainionpuoleinen kauhua ja fantasiaa yhdistelevä nuortenromaani, joka hakee aineksensa harvemmin käsitellystä aiheesta, nimittäin kolttasaamelaisten myyteistä. Lähimpänä vertailukohteina voisivat kai toimia Mikael Niemen nuorille suunnatut kauhuromaanit. Lukija koukutetaan nopeasti, sen verran vauhdilla tapahtumat polkaistaan käyntiin, eikä tahti ehdi hyytyä missään vaiheessa. Kiinnostavaa kyllä, aivan kaikkiin fantastisiin ja kauhistuttaviinkin tapahtumiin ei tarjota suoraa vastausta, mikä on ehkä kirjailijan muullekin tuotannolle tyypillistä. Sivujuonena kirjassa kuljetetaan aika mukavalla tavalla ensirakkautta ja seurustelua, joka askarruttaa, hämmentää ja huolettaakin nuorta päähenkilöä. Nopealukuisen romaanin suurin ainoa miinus tulee siitä, että osa henkilöhahmoista jäi vähän etäisiksi, mutta kaiken kaikkiaan kirja oli oikein positiivinen lukukokemus!

Eiska
Arvosanat 10
Kirja-arviot 5
Viestit 0
elokuu 10, 2012
8 / 10

Kiinnostava ja sympaattinen nuorten seikkailutarina, jossa kolttasaamelaisten luonnonmagia tulee yllättäen osaksi nuorukaisen elämää. Kirjan ohessa huomaa sivistyvänsä myös kolttasaamelaisista. Arjen ja koulumaailman tasolla kerrotaan mielenkiintoisella tavalla pojasta, jolla on ilahduttavan hyvä itsetunto, älykkyyttä ja käytöstapoja ja rohkeutta näyttää ja tunnustaa myös tunteensa - myös epävarmuutensa. Nopealukuinen ja hyvin sujuvasti kirjoitettu kirja, jossa myös vilahtelee hauskoja viittauksia muihin tarinoihin - ovathan ne meille kaikille aika tuttuja.

Moonshadow
Moonshadow
Arvosanat 93
Kirja-arviot 6
Viestit 0
syyskuu 8, 2023
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Dino Tauriainen
Dino Tauriainen
Arvosanat 69
Kirja-arviot 0
Viestit 0
maaliskuu 2, 2022
Antoi 4 / 10 arvosanan kirjalle
Jossu89
Jossu89
Arvosanat 467
Kirja-arviot 11
Viestit 0
maaliskuu 13, 2017
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Kuutarrr
Kuutarrr
Arvosanat 205
Kirja-arviot 14
Viestit 1
marraskuu 6, 2016
Antoi 5 / 10 arvosanan kirjalle
Arvosanat 196
Kirja-arviot 0
Viestit 1
joulukuu 11, 2015
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle