Kapteeni Kanki: Onnen avaimet
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Kapteeni Kanki: Onnen avaimet

Kari A. Sihvonen
Julkaistu: syyskuu 9, 2011
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, sarjakuva
Avainsanat: huumori, kotimainen

Nelivärinen. Sidottu.

Kapteeni Kanki on hervoton. Pirjo on vihdoin kyllästynyt Kangen miehiseen käytökseen ja siirtänyt supersiivousvoimillaan tavaransa omaan asuntoonsa. Kapteenimme ei tästä masennu vaan vetää upouudet bootsit jalkaan ja lähtee kartsalle etsimään uutta onnea. Pian hän törmää moniin tarinamme kannalta oleellisiin henkilöihin kuten hemaisevaan Moralisaattoriin, arkkiviholliseensa Marsalkka Mahtimeisseliin sekä kaikesta perilläoleviin Todellisuustarkastajiin, joita Kangen järjenvastaiset touhut eivät miellytä. Kanki päättää ottaa hatkat ja livahtaa aikamatkustelemaan baarituttava Jynkky-Männän aikakoneella.

Samaan aikaan toisaalla Moralisaattori on joutunut finninaamaisten tiedenörttien käsiin. Yrityksessään parannella sankarittaren avuja asiat menevät sarjakuvamaisesti pieleen ja pian kenelläkään ei ole enää kivaa. Jopa Todellisuustarkastajat joutuvat myöntämään että vain Kanki voi pelastaa niin epätodennäköisen tilanteen. Mutta miten se onnistuu? Auttaako Peelo-Paten antama Ibiza-lippalakki? Entä mitä tehdä Pirjon kanssa?

Kapteeni Kanki ja onnen avaimet on ensimmäinen albumimittainen Kanki-seikkailu. Kangesta on nautiskeltu aiemmin mm. Myrkky-lehdessä sekä kokoelmassa Kapteeni Kanki – Jäykkää menoa! (Zum Teufel 2009). Tässä kivikovassa albumissa Kanki näyttäytyy entistäkin värikkäämpänä hahmona, nelivärisenä jopa!

Kari Sihvosen albumeita: Kapteeni Kanki ja onnen avaimet (Zum Teufel 2011), Liisa – Pahemmassa kuin pinteessä (Zum Teufel 2010), Silent Badness (Like 2010), Kapteeni Kanki – Jäykkää menoa! (Zum Teufel 2009), Kivisyli (käsikirjoitus Reima Mäkinen, Sarjamania 2002).

(muokattu 07.10.2011)

Muita kirjoja joista saatat pitää

MaankauhistusRakkautta ja raketteja (Sarjakuvan mestareita, #45)Akira 10Vulcanuksen ahjo (Yoko Tsuno, #3)Ultralumin panttivangit (Valerian ja Laureline, #17)
Paikalla 3 jäsentä ja 63 vierailijaa
Pisania, Darkki, Jussi
Uusin jäsen: Irma Niemiaho
Jäseniä yhteensä: 8737