Kyyroksen sotaretki (Anabasis, #1)
Keskiarvo 3.73
3.73 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (11)
Kirjahyllytilastot

Kyyroksen sotaretki

Petri Hiltunen
Julkaistu: syyskuu 2011 (Arktinen banaani)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: sarjakuva, historia
Avainsanat: kotimainen

Petri Hiltusen sarjakuvamukaelma Ksenofonin kreikankielisestä alkuteoksesta Anabasis, suomennettu nimellä Kyyroksen sotaretki. Sidottu.

Vuonna 401 eaa. Sokrateen oppilas Ksenofon lähtee ystävänsä kutsumana tutustumaan Persian kuninkaan veljeen Kyyrokseen ja päätyy osallistumaan tarkkailijana tämän sotaretkeen kuningas Artakserkseksen joukkoja vastaan.

Matkasta muodostuu valheiden ja verenvuodatuksen noidankehä. Ksenofon ja 10 000 mukaan huijattua kreikkalaista palkkasoturia huomaavat olevansa motissa keskellä maailman suurinta imperiumia, petettyinä ja alivoimaisina.

Persian kuningas tarjoaa vaihtoehdoiksi joko antautumista orjiksi tai kuolemaa. Joukko valitsee ratkaisuksi taistelun tiestä kotiin!

Anabasis on uskomaton tositarina, maailman ensimmäinen silminnäkijän kirjoittama sotareportaasi.

(muokattu 01.11.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Asterixin ja Obelixin syntymäpäivä: Kultainen kirja (Asterix, #34)Asterix ja alppikukka; Jumaltenrannan nousu ja tuho; Asterix ja Caesarin laakeriseppele (Asterix-kirjasto, #6)Asterix ja riidankylväjä (Asterix, #15)Asterix gallialainen (Asterix, #1)Päälliköiden ottelu; Asterix Britanniassa; Asterix ja normannien maihinnousu (Asterix-kirjasto, #3)
Paikalla 46 vierailijaa
Uusin jäsen: Jarkko Nevalainen
Jäseniä yhteensä: 8738