Kultainen naamio
Keskiarvo 3.42
3.42 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (18)
Kirjahyllytilastot

Kultainen naamio

Boris Hurtta
Julkaistu: 1993 (Book Studio)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, antologia
Avainsanat: cthulhu, kotimainen, portti-palkinto

Toimittanut Boris Hurtta. Päällys: Arto Törmänen. Nidottu.

Portti-palkinto 1994 (lukijaäänestys, suomalaiset sf- ja fantasiakirjat).

Sisällys:

  • S. Albert Kivinen: Cthulhun mytologiasta
  • Sauli Santikko: Kultainen naamio
  • Boris Hurtta: Myöhempinä aikoina
  • S. Albert Kivinen: Maan hönkä
  • J. Kouta: Beliar
  • Sauli Santikko: Rajamaa
  • Boris Hurtta: Tulvavuoksen jumalat
  • Kari Nenonen: Ravintola
  • Maarit Verronen: Uhrituoksujen viesti
  • Johanna Sinisalo: Me vakuutamme sinut

H.P. Lovecraft (1890–1937) oli haaveksija ja erakko, jonka kertomukset kelpasivat tuskin roskaisiin lukemistoihin. Kuoleman jälkeiset vuosikymmenet ovat ruokkineet hänen mainettaan ja korottaneet hänet vuosisadan tärkeimmäksi kauhukirjailijaksi.

Mestarin merkillisten kirjoitusten halki puhaltavat hyiset viimat ja ikiaikaisten syvyyksien huurut ovat innoittaneet monia nimekkäitäkin kertojia jatkamaan Cthulhun myytin seulomista. Näin kävi myös Suomessa missä dosentti S. Albert Kivisen avauksen jälkeen on julkaistu joukko lovecraftilaisia kertomuksia.

Tämän kirjan tarinat ovat uusia ja niistä vastaavat maamme nimekkäimmät kauhukertomusten kirjoittajat, sellaiset kuin S. Albert Kivinen, Kari Nenonen, Boris Hurtta ja Maarit Verronen. Mukana on myös heitä, jotka ovat murtautumassa laajempaan tietoisuuteen science fiction -lehtien sivuilta.

(muokattu 01.01.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuiskaus pimeässä ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #1)Vaaniva pelko ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #3)Varjo menneisyydestä ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #2)On Suurten Muinaisten aika (R-pokkarit, #8)Hautausmaan kauhu ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #4)

Kirja-arvioita (1)

Aarni avatar
Kirjoittanut ()
3.0
Boris Hurtan toimittama Lovecraft-tribuuttiantologia Kultainen naamio on monipuolinen ja epätasainen paketti. Kirjan ulkoasun ja takakansitekstin luomien mielikuvien pohjalta odotin vakavahenkistä Lovecraft-tribuuttia – siis sellaista joka pyrkisi oikeasti olemaan kauhua eikä vain kierrättämään Lovecraftin tunnetuimpia elementtejä ja olentoja. Suurimmaksi osaksi sainkin mitä odotin, ainakin tavallaan. Useimmista novelleista välittyy aito pyrkimys kirjoittaa hyvä kauhutarina, ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 77 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: Jimbo Whateverson
Jäseniä yhteensä: 8723