Kuningas Arthur ja hänen ritarinsa
Keskiarvo 2.80
2.80 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (10)
Kirjahyllytilastot

Kuningas Arthur ja hänen ritarinsa

Kevin Crossley-Holland
Julkaistu: 2002 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The King Who Was and Will Be
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjanuorten tietokirja
Avainsanat: arthuriana

Alkuteos The King Who Was and Will Be: The World of King Arthur and His Knights ilmestynyt 1998. Kuvittanut Peter Malone. Suomentanut Kaisa Kattelus. Sidottu.

Kevin Crossley-Hollandin Arthur-trilogiaa täydentävä, kiehtova tietokirja palauttaa mieliin kuningas Arthurin elämänvaiheet ja uskomattomat tarinat hänen ritareistaan. Arthurin maailmassa seikkailevat urheat sankarit ja sankarittaret, taiturimaiset velhot ja noidat. Kuinka Arthurista tuli kuningas? Mitä ritarillisuus merkitsi? Entä ritarirakkaus? Miksi ritarit etsivät Graalin maljaa? Mitä tapahtui pyöreän pöydän ritareille?

1100–1400-luvuilla kirjailijat kaikkialla Euroopassa sepittivät tarinoita muinaisista sankareista. Tarinoiden kirjoittajat antoivat kuningas Arthurille aikansa aatteet ja vaatteet ja panivat hänet johtamaan hovia, jonka ritarit ja neidot joutuivat seikkailuihin ja lemmensuhteisiin ja kietoutuivat taikuuden maailmaan. Arthur oli myyttinen sankari, joka tunnettiin kautta Euroopan, ja hänestä on kirjoitettu yhdellätoista kielellä.

”Tarut kuningas Arthurista ja Camelotin ritareista ja neidoista ovat eräänlaista unelmaa. Siksi ne kiehtoivat keskiajan ihmisiä ja ovat tärkeitä vielä meillekin. Sillä meissä jokaisessa elää pyrkimys parempaan, parhaaseen.”

Kuningas Arthur ja hänen ritarinsa on upea, kauniisti kuvitettu tietokirja ikuisista taruista, jotka puhuttelevat lukijoita kaikkina aikoina.

muokattu 24.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Star Wars: Tähtien sodan kuvitettu opasHarry Potter: Suuri hahmokirjaHoukutus: Kuvitettu opas vampyyrisaagaanThe Force Awakens: KuvasanakirjaMaanväki

Kirja-arvioita (1)

ShadowMaker avatar
Kirjoittanut
3.0
Tämä kirja toimii hyvin 9-11 vuotiaalle avaimena Camelotiin ja sen ympäröivään taru-maailmaan. Kirja sisältää paljon kauniita kuvia, ja näin jopa 6-vuotiaatkin saa tällä pieninä pätkinä viihdytettyä. Tosin, suosittelen tätä kuitenkin edellä mainitsemilleni 9-11 vuotiaille lapsille tietokirjaksi, jonka he lukisivat itse yksin ja kokonaan.
Paikalla 46 vierailijaa
Uusin jäsen: Pasi Ketola
Jäseniä yhteensä: 9639