Paholaisen vasara
Juha-Pekka Koskinen
Sidottu, kansipaperi.
1. laitos: Helsinki-kirjat, 2011. Kansi: Mika Perkiökangas. Sidottu, kansipaperi.
2. laitos: WSOY, 2014. Bon-pokkari. Uusi kansikuva. Nidottu.
Nuori suomalainen tutkija Matias Rakola saa kiinnostavan puhelun. Helsinkiläiseen mielisairaalaan on tullut potilas, joka sopisi loistavasti Matiaksen tekemään tutkimukseen. Mies väittää olevansa 1400-luvulla elänyt romanialainen prinssi Vladislaus, kuuluisan Draculan esikuva. Pian sairaalassa alkaa tapahtua asioita, joihin ei näytä olevan järjellä tai tieteellä selitettäviä vastauksia…
Viattomasta tutkimuksesta alkaa matka kohti pimeää, jonka aikana selviää, ettei mikään ole sitä miltä päällepäin näyttää.
Juha-Pekka Koskinen yhdistää uudessa romaanissaan taidokkaasti trilleriä, historiallista romaania ja ihmiselämän suuria kysymyksiä. Hän pitää lukijan taidokkaasti pihdeissään ja onnistuu luomaan yhden huikaisevan lisäjuonteen kuuluisan kreivi Draculan tarinaan – tällä kertaa nykypäivän Helsingissä.
”Minusta oli jo pienenä tuntunut siltä, että olin ainutlaatuinen. En osaa selittää miksi, se oli minulle yhtä itsestään selvää kuin taivaalla paistava aurinko tai kalat vedessä.”
Tietoja muokattu toukokuu 1, 2016
Juha-Pekka Koskinen
Juha-Pekka Koskinen (s. 1968) on hämeenlinnalainen kirjailija. Hänen esikoisromaaninsa Ristin ja raudan tie ilmestyi vuonna 2004. Koskinen on syntynyt Kemijärvellä. Hän valmistui Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi vuonna 1995. Koskinen on naimisissa ja hänellä on kolme lasta. Hänen harrastuksiaan ovat historia, musiikin kuuntelu ja puutarhanhoito.
Juha-Pekka Koskisen haastattelu :: Thialfi