Verkko
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Verkko

Anna-Kaari Hakkarainen
Julkaistu: elokuu 29, 2011 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: vaihtoehtohistoria, mainstream
Avainsanat: kotimainen

Kansi: Markko Taina. Sidottu, kansipaperi.

Herkkävireinen ja jännittävä kuvaus Suomesta jollainen siitä olisi voinut tulla, mikäli sota olisi päättynyt toisin.

Eletään 1970-luvun Hangossa. Meri tuo rantaan aaltoja ja haaksea. Se tuo kalastajille kalaa. Mutta se voi myös viedä ihmisiä. Kuten se on voinut viedä Peterin isän, joka on oudosti kadonnut poikansa elämästä. Niin neuvosto-Suomessa voi tapahtua.

Peter on kuin kuka tahansa merenrantakaupungissa asuva poika, leikkii ja haaveilee merelle pääsemisestä. Mutta muiden isät eivät ole kadonneet poikiensa elämästä – vieläpä niin kauas kuin Siperiaan. Niin ainakin armeijan kansoittamassa Hangossa, Neuvostoliiton läntisimmässä laivastotukikohdassa puhutaan.

Kohti aikuisikää kasvaessaan Peterkin kiinnostuu armeijasta, hänestä tulee hiukan vahingossa jopa Neuvosto-Suomen sankari. Mutta isän kaipuu ei hellitä, eikä siinä auta asiaa välttelevä äitikään. On otettava itse selvää, mentävä Helsinkiin, etsittävä isän kohtalosta kertovat asiakirjat.

Anna-Kaari Hakkaraisen esikoisromaani Verkko on tunnelmallinen, herkkä ja jännittävä kasvukuvaus. Se on myös jännittävä ajatusleikki siitä, millaiselta Suomi näyttäisi jos Neuvostoliitto olisi miehittänyt Suomen.

muokattu 02.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Piin elämäMatkan loppu: NovellejaMykkä paholainen: KertomuksiaKahdeksanHiekkakirja
Paikalla 28 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455