Viikinkipoika Kaspar (Viikinkipoika Kaspar, #1)
Keskiarvo 2.80
2.80 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Viikinkipoika Kaspar

Taavi Vartia
Julkaistu: 2011 (Helsinki-kirjat)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Kansi: Ossi Hiekkala. Sidottu.

Viikinkien johtoalus Sakkara lipuu kohti Suomen vesistöä. Sen piti olla aivan tavallinen, voittoisa sotaretki. Siksi viikinkipäällikkö Freygeir oli päättänyt toteuttaa poikansa unelman ottamalla tämän mukaan merimatkalle. Jättimäinen laivasto kohtaa kuitenkin täydellisen yllätyksen. Siitä alkaa viikinkipoika Kasparin huikea seikkailu läpi aavojen merten ja myrskyjen aivan toisenlaiseen maailmaan.

Matkallaan Kaspar tapaa myös ikäisensä tytön Jäkälän ja tämän pienen veljen Nupon. Ja karhunpennun, joka seuraa kaksikkoa uskollisesti. Yhdessä he löytävät pieneltä luodolta tunnelin, joka johtaa suurelle hiekka-aavikolle. Tuon aavikon kattona ei olekaan taivas, vaan meren alapinta, ja kalat ovat sen lintuja! Pian he huomaavat, etteivät ole aavikolla yksin.

Viikinkipoika Kaspar on riemukas ja valloittava kertomus ystävyydestä, vieraiden kulttuurien kohtaamisesta ja nokkeluudesta selviytyä aivan uudenlaisessa todellisuudessa. Tarinassa fantasia sekoittuu kiehtoviin historiallisiin tapahtumiin. Kirja on koskettavaa ja viihdyttävää lukemista kaikenikäisille.

(muokattu 13.03.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä (Pirates of the Caribbean, #4)Viemärin valtiasVeriveljen vala (Muinainen pimeys, #5)Varjojen valtias (Muinainen pimeys, #6)Lumottu lehmus (Tuomas Karhumieli ja Anni Unennäkijä - trilogia, #3)
Paikalla 32 vierailijaa
Uusin jäsen: pupu ystävä
Jäseniä yhteensä: 8804