Polestar-laivan kapteeni
Keskiarvo 2.75
2.75 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Polestar-laivan kapteeni

Arthur Conan Doyle
Julkaistu: elokuu 2011 (Siniplaneetta)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, kauhu, novellikokoelma

Suomentanut Jorma-Veikko Sappinen. Book Studio-kirjat. Sisältää yhden sf-novellin (Merkittävä koe Keinplatzissa). Sidottu.

Sisältö:

  • Amerikkalaisen tarina (The American Tale, 1879)
  • Polestar-laivan kapteeni (The Captain of the Polestar, 1894)
  • Hopeakirves (The Silver Hatchet, 1883)
  • Kummituksen valinta (Selecting a Ghost, 1883)
  • Aution laivan arvoitus (J. Habakuk Jephson's Statement, 1884)
  • Merkittävä koe Keinplatzissa (The Great Keinplatz Experiment, 1885)
  • John Barrington Cowles (John Barrington Cowles, 1886)

Sherlock Holmesin luojan hiuksianostattavia tarinoita

Valaanpyyntialus on juuttunut ahtojäihin hyisellä Jäämerellä. Jokin riivaa kapteenin mieltä, ja kauhistunut miehistö raportoi vertahyytävistä valitushuudoista, joita kantautuu pimeältä jäälakeudelta, ja valkeista, aavemaisista hahmoista.

Marie Celeste -laiva tavataan ajelehtimasta avomereltä. Sen miehistö ja martkustajat ovat kadonneet. Vaikuttaa siltä kuin he olisivat haihtuneet ilmaan kesken askareidensa. Mysteeri saa valaistusta vasta vuosien kuluttua, kun laivalta ainoana pelastunut ilmaantuu kertomaan tarinansa.

Äkkirikastunut moukkamainen liikemies ostaa kartanon, jossa on kaikki hienoston tykötarpeet. Yhtä vain puuttuu: talossa ei ole omaa kummitusta. Sellainenhan pitää ostaa!

Nämä ja kirjan muut kertomukset edustavat Arthur Conan Doylen (1859–1930) vähemmän tunnettua puolta. Sherlock Holmes -tarinat ovat näet vain pieni osa hänen laajasta tuotannostaan. Siihen sisältyy muun muassa lehtiartikkeleita, historiallisia romaaneja ja myös näitä hyytäviä kertomuksia, joissa on yliluonnollisia aineksia.

muokattu 26.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pelko (Vion tarinat, #1)Näin se päättyy (Deadworld, #1)Rämeen olento (Rämeen olento, #1)Kahdeksan puraisua: NovellejaSata kummaa kertomusta (Kuoriaiskirjat, #7)

Kirja-arvioita (1)

Emelie avatar
Kirjoittanut
2.0

Päätin kokeilla Arthur Conan Doylelta jotain muuta kuin etsivätarinoita. Ei olisi pitänyt, nämä novellit jättivät tylsän, tyhjän ja kyllästyneen olon. Kaikissa novelleissa oli potentiaalia, mutta niitä ei sitten viety tarpeeksi pitkälle, tarpeeksi korkealle. Toki tässä nyt minun ajatuksiani rajoittaa se, että näen maailman hyvin erilaisena paikkana kuin Doyle, mutta se vain kertoo siitä, että novellit eivät ole kestäneet aikaa. Ehkä lukijana olisi ... (lisää)

Paikalla 57 vierailijaa
Uusin jäsen: Olivia
Jäseniä yhteensä: 9563