Polestar-laivan kapteeni

Arthur Conan Doyle
scifi, kauhu, novellikokoelma
Polestar-laivan kapteeni - Arthur Conan Doyle5.50

Suomentanut Jorma-Veikko Sappinen. Book Studio-kirjat. Sisältää yhden sf-novellin (Merkittävä koe Keinplatzissa). Sidottu.

Sisältö:

  • Amerikkalaisen tarina (The American Tale, 1879)
  • Polestar-laivan kapteeni (The Captain of the Polestar, 1894)
  • Hopeakirves (The Silver Hatchet, 1883)
  • Kummituksen valinta (Selecting a Ghost, 1883)
  • Aution laivan arvoitus (J. Habakuk Jephson's Statement, 1884)
  • Merkittävä koe Keinplatzissa (The Great Keinplatz Experiment, 1885)
  • John Barrington Cowles (John Barrington Cowles, 1886)

Sherlock Holmesin luojan hiuksianostattavia tarinoita

Valaanpyyntialus on juuttunut ahtojäihin hyisellä Jäämerellä. Jokin riivaa kapteenin mieltä, ja kauhistunut miehistö raportoi vertahyytävistä valitushuudoista, joita kantautuu pimeältä jäälakeudelta, ja valkeista, aavemaisista hahmoista.

Marie Celeste -laiva tavataan ajelehtimasta avomereltä. Sen miehistö ja martkustajat ovat kadonneet. Vaikuttaa siltä kuin he olisivat haihtuneet ilmaan kesken askareidensa. Mysteeri saa valaistusta vasta vuosien kuluttua, kun laivalta ainoana pelastunut ilmaantuu kertomaan tarinansa.

Äkkirikastunut moukkamainen liikemies ostaa kartanon, jossa on kaikki hienoston tykötarpeet. Yhtä vain puuttuu: talossa ei ole omaa kummitusta. Sellainenhan pitää ostaa!

Nämä ja kirjan muut kertomukset edustavat Arthur Conan Doylen (1859–1930) vähemmän tunnettua puolta. Sherlock Holmes -tarinat ovat näet vain pieni osa hänen laajasta tuotannostaan. Siihen sisältyy muun muassa lehtiartikkeleita, historiallisia romaaneja ja myös näitä hyytäviä kertomuksia, joissa on yliluonnollisia aineksia.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: elokuu 2011
Kustantaja: Siniplaneetta
Tyylit: scifi, kauhu, novellikokoelma
Arvosanalla: 5.50/10
Arvosanoja: 6
Muokattu: joulukuu 26, 2014

Kirja-arvioita

4/10 |
joulukuu 11, 2015
Päätin kokeilla Arthur Conan Doylelta jotain muuta kuin etsivätarinoita. Ei olisi pitänyt, nämä novellit jättivät tylsän, tyhjän ja kyllästyneen olon. Kaikissa novelleissa oli potentiaalia, mutta niitä ei sitten viety tarpeeksi pitkälle, ...