Pimeä (Septimus Heap, #6)
Keskiarvo 4.03
4.03 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (69)
Kirjahyllytilastot

Pimeä

Angie Sage
Julkaistu: huhtikuu 27, 2012 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Darke
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Kaisa Kattelus. Sidottu.

»SEN SIITÄ SAA, PÖNTTÖPÄÄ, KUN MENEE LÄHELLE PIMEÄÄ

Parasvelho Marcia Overstrand karkottaa vahingossa Alther Mellan haamun. Kruunajaisiaan odottava prinsessa Jenna on allapäin, koska Septimus Heap ei lainkaan huomioi heidän yhteistä, neljättätoista syntymäpäiväänsä. Parasvelho-oppilas Septimus on aivan liian tohkeissaan, koska valmistautuu paraikaa velho-opintojensa tulikokeeseen, pimeään viikkoon. Madame Overstrandin pontevista estelyistä huolimatta hän aikoo laskeutua pimeän saleihin ja tuoda Alther Mellan takaisin velhojen ilmoille.

Vaikka manaaja DomDaniel on kukistettu iäksi, pimeä magia kiristää otettaan. Kostonhimoinen Merrin Meredith uhkaa verenhimoisen oliolaumansa avulla vallata koko Linnan mahtavaa Velhotornia myöten. Turvaverhosta huolimatta velhokaartin väkevimmätkin taiat joutuvat äärimmäiselle koetukselle, kun kaupunkia on suojeltava kaikkialle levittäytyvältä pahuudelta.

Mutta missä viipyilee Septimus, kun häntä kipeimmin kaivattaisiin? Peittääkö pimeä sumu kohta koko taikamaailman?

PIMEÄ on kuudes osa vauhdikkaan nokkelasta SEPTIMUS HEAP -fantasiasarjasta, jossa aiemmin ovat ilmestyneet Magiaa, Varjo, Peili, Kivi ja Saari. Warner Bros. on ostanut elokuvaoikeudet koko kansainväliseen menestyssarjaan, ja ohjauksesta vastaa David Frankel – mies Marley ja minä -menestysfilmin takaa.

Tutustu SEPTIMUS HEAP -sarjan värikkäisiin hahmoihin nettiosoitteessa

www.septimusheap.com

Löydät muun muassa taikamaailman kartaston, Heapin velhoperheen sukupuun, Septimuksen taikojen ja loitsujen oppaan, kirjailija Angie Sagen haastattelun, maagisia pelejä ja paljon muuta kiehtovaa!

PIMEÄSTÄ kirjoitettua:

»Mieleenpainuva, vallaton ja kutkuttavan jännittävä tarina, joka lumoaa niin sarjan vakiofanit kuin uudetkin lukijat.» – Kirkus Reviews

»Sage osoittautuu jälleen kerran kekseliääksi fantasiaseikkailun luojaksi.» – ALA Booklist

muokattu 10.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tuomitun ruusu (Roistoakatemia, #4)Omituinen ooppera (Haavekaupunki, #6)Vartijat: Alkemistien kaupunki (Vartijat, #2)Rautatytär (Rauta-saaga, #2)Isadella: Sydän murskana (Isadella, #2)

Kirja-arvioita (5)

Niittysalvia avatar
Kirjoittanut
4.5
Ei aivan yltänyt edeltäjänsä tasolle, mutta tässäkin oli sitä jotakin. Toisaalta, Pimeä onnistui olemaan aika ajoin todella todella surullinen ja itselleni tuli itkukin sitä lukiessa...
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
4.0
Ehdottomasti sarjan tähän mennessä paras kirja! Jonkin asteinen jännitys säilyi kirjan loppuun saakka.
Nafisan avatar
Kirjoittanut
4.0
Ensimmäiset kaksi osaa sarjasta olivat aivan loistavia, mutta sittemmin sarjan taso on laskenut. Edellinen kirja ei lämmittänyt kovinkaan paljoa, mutta tämä puolestaan nousi uudeksi suosikikseni. Ihastelin Sagen kirjoitustyyliä, hänen teoksensa kuuluvat lempikirjoihini. Tämä kirja kliseisestä alkulauseestaan huolimatta on todella tuore. Kuten edellisissäkin osissa, myös tässä maagiset sanat on boldattu, eikä se vaikuta lukemiseen negatiivisesti. Nimensäkin puolesta tämä ... (lisää)
Irvikissa avatar
Kirjoittanut
4.0
Kaikki odotukseni kirjasta toteutuivat! Se oli aivan niin hyvä kuin odotinkin, kirjan juoni oli tosin välillä jopa ahdistavaa luettavaa ja eteenpäin piti päästä nopeasti että sai selville selviääkö kaikki vai ei. Kirjasarjan viimeistä kirjaa (Fyrea) odotellessa :)
PerriKarhu avatar
Kirjoittanut
4.0
Koko Septimus Heap kirjasarja on ollut hyvä, mutta mielestäni päätösosa ei ollut niin hyvä kun muut kirjat. Septimus oli aika pimennossa kirjan alussa, mutta myös tämä pääsi kirjaan mukaan myöhemmässä vaiheessa. Rakastan tämän kirjasarjan hahmoja ja Beetle on aina niin ihanan lempeä ja auttavainen. Lopussa, kun pimeän piiri piti purkaa loitsulla, joka piti koota kaksoiskoodin ja parin kirjan avulla, kävi jotenkin äkkiä. Hups - ja pimeän piiri oli jo poissa. Ehkä se oli ihan hyvä loppu kirjalle, kuin olisi alkanut jaarittelemaan sen enempiä. Kaiken kaikkiaan ihana kirjasarja <3 (:
Paikalla 2 jäsentä ja 44 vierailijaa
Fievre, MARGO
Uusin jäsen: Daniil
Jäseniä yhteensä: 9643