Uusi maailma (Nelimaa-trilogia #3) - Steph Swainston8.24

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut J. Pekka Mäkelä. Nidottu.

Tähtifantasia-palkinto 2013.

NAUTITTAVAA FANTASIAA MIELIKUVITUKSEN MESTARILTA

Nelimaa käy päättymätöntä sotaa hyönteisvihollisiaan vastaan. Kuolemattomien Piiri johtaa joukkojaan yhä verisempiin taisteluihin, kunnes Piirin Arkkitehti kehittää ennennäkemättömän kunnianhimoisen suunnitelman.

Keisarin Airut Jant Shira painiskelee toisenlaisten ongelmien kanssa: hänen on löydettävä Linnan Jousimiehen villi tytär, joka on karannut syntiseen Hacilithin kaupunkiin.

Silloin Nelimaan ylle laskeutuu uusi uhka. Siitä selvitäkseen sisällissotien runteleman Piirin on yhdistettävä koko Nelimaa viimeiseen voimanponnistukseen.

Steph Swainston (s. 1974) on brittiläinen fantasiakirjailija. Hänen palkitun trilogiansa aiemmat osat ovat Kuolemattomien kaarti ja Aika on lahjoista suurin.

”Steph Swainston visualisoi hurjat miekkataistelut, myrskyssä natisevat purjelaivat sekä nuolisateen pimentämät sotatantereet niin taiten, että lukijasta tuntuu kuin hänet olisi heitettyy tapahtumien kokijaksi.” – Helsingin sanomat

Moderni fantasia, joka valloittaa lukijansa terävällä henkilökuvauksella ja kekseliäillä ideoilla.” – Tähtifantasia-palkintoraati

Risingshadow arvostelu :: Taru Hyvönen (Tiuku)
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Julkaistu: huhtikuu 17, 2012
Kustantaja: Like
Tyylit: fantasia
Avainsanat: tähtifantasia-palkinto, uuskumma
Alkuperäinen nimi: The Modern World
Arvosanalla: 8.24/10
Arvosanoja: 38
Muokattu: maaliskuu 31, 2017

Nelimaa-trilogia -kirjasarja

Sarjalle ei ole virallista suomenkielistä nimeä.

Kaksi Nelimaa-romaania jätettiin suomentamatta. Above the Snowline (2010) on johdanto-osa, joka kertoo tapahtumista ennen sarjan ensimmäistä kirjaa. Fair Rebel (2016) taas on jatkoa trilogialle.

Lisäksi vuonna 2018 ilmestyi Nelimaa-novellikokoelma Turning Point.

Kuolemattomien kaarti7.60
Aika on lahjoista suurin (Nelimaa-trilogia #2)7.74
Uusi maailma (Nelimaa-trilogia #3)8.24

Kirja-arvioita

8/10 |
elokuu 01, 2012
Nelimaa-sarjan yhtenäisen juonilinjauksen muodostavat ensimmäinen osa Kuolemattomien kaarti ja Uusi maailma. Toinen osa Aika on lahjoista suurin vaikuttaa enemmänkin irralliselta välinäytökseltä. Uudessa maailmassa käydään sotaa turilaita ...