Harhakaupunki
Keskiarvo 3.58
3.58 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (39)
Kirjahyllytilastot

Harhakaupunki

Ursula K. Le Guin
Julkaistu: helmikuu 15, 2012 (Avain)
Alkuperäinen nimi: City of Illusions
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Osallistu keskusteluun (viestejä 13 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1967. Suomentanut Jyrki Iivonen. Kansi: Samppa Ranta. Sidottu, kansipaperi.

HARHAKAUPUNKI

Syrjäiseen kylään ryömii metsästä kissansilmäinen muukalainen, joka on kadottanut puhekykynsä ja kaikki muistot menneisyydestään. Kyläläisten hoivissa hän saa nimen Falk ja löytää elämälleen uuden suunnan. Ennen pitkää hänen on kuitenkin lähdettävä etsimään totuutta menneisyydestään, itsestään ja ihmisten asuttamasta maailmasta. Alkaa matka halki valtavan mantereen, Es Tochin kaupunkiin, josta Shing hallitsee valheillaan koko tunnettua maailmaa.

Harhakaupunki on itsenäinen jatko-osa Ursula K. Le Guinin mestarilliseen Hain-sarjaan. Julkaisujärjestyksessä kolmas romaani sijoittuu tulevaisuuden Pohjois-Amerikkaan. Ihmiskunta elää Terralla hajallaan pienissä yhteisöissä, ja Kaikkien maailmojen liiton kulta-aika, sen tieteet ja teknologia ovat lähes unohtuneet.

muokattu 30.03.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Konejumalat (Routasisarukset, #3)Toisaalla (Jäljellä/Toisaalla, #2)He eivät tiedä mitä tekevätDelirium: Rakkaus on harhaa (Delirium-trilogia, #1)Synkkä metsä (Muistoja planeetta Maasta, #2)

Kirja-arvioita (1)

Heidi Kristina avatar
Kirjoittanut
3.0
Viime aikoina olen lukenut kirjoja, jollaisia en ole oikeastaan koskaan aikaisemmin varsinaisesti lukenut. Rakastuneena J.R Wardin BDB sarjaan tällainen teksti tuntuu välillä hieman vieraalta ja oudolta. Päätin kuitenkin viimein tarttua Le Guinin kirjaan, koska olen aina jostain lukenut hänen kirjojensa olevan todella hyviä ja lumoavia. Toisaalta voin olla eri mieltä, toisaalta en. Ensinnäkin, Le Guin on luonut todella mielenkiintoisen henkilöhahmon. Ihastuin Falkiin alusta saakka. ... (lisää)
Paikalla 5 jäsentä ja 43 vierailijaa
Salka, lummukka, Jukuke, Fiktiivi, LordStenhammar
Uusin jäsen: Sander Jyrisaly
Jäseniä yhteensä: 9863