Sysimetsä (Sysimetsän kronikat #1) - Colin Meloy, Carson Ellis 6.86   60

Alkuteos ilmestynyt 2011. Kuvittanut Carson Ellis. Suomentanut Peikko Pitkänen. Sidottu.

Magiikkaa, viisautta ja villiä seikkailua – suurten saturomaanien perillisessä on kaikki klassikon ainekset

13-vuotiaan Pruen elämä on ihan tavallista, kunnes eräänä päivänä korppiparvi nappaa hänen yksivuotiaan pikkuveljensä.

Korpit kuljettavat pikkuveljeä kaupungin laidalle, kohti villiä, läpitunkematonta Sysimetsää. Kukaan ei ole koskaan käynyt siellä – tai ainakaan palannut takaisin. Mutta pikkuveli on pelastettava, ja niin Prue ja hänen luokkakaverinsa Curtis antautuvat vaaralliseen seikkailuun.

Pelastusoperaatio muuttuu entistäkin mutkikkaammaksi, kun kaverukset huomaavat olevansa keskellä salaperäisen tiheikön sisäisiä valtataisteluja. Sysimetsä on sodan partaalla, mutta kuka yrittää alistaa sen hallintaansa?Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu maaliskuu 29, 2012 (Otava)
Alkuperäinen nimi Wildwood
Tietoja muokattu joulukuu 6, 2016

Sysimetsän kronikat

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Sysimetsä (Sysimetsän kronikat #1) 6.86   60
Maanalainen Sysimetsä (Sysimetsän kronikat #2) 6.82   23
Sysimetsän valtakunta (Sysimetsän kronikat #3) 6.88   17

Kirja-arviot & arvosanat

ms.amadeus
Arvosanat 80
Kirja-arviot 9
Viestit 3
marraskuu 23, 2019
5 / 10

Kirjasarjan luettuani en voi muuta kuin katua, etten osaa jättää kirjoja kesken, olivat ne miten huonoja tahansa. Nuoremmille lukijoille kirjasarja saattaa mennä läpi, vaikka jokaisessa osassa on pari sataa sivua turhaa junnailua, mutta vanhemmille ei. 

 

Sarjan perusjuoni on ok, siitä olisi saanut paljon paremman, jännittävämmän ja tiiviimmän paketin. Teksti oli täynnä epäloogisuuksia, joita ei edes yritetty selittää, muuta kuin "asia nyt vain on näin." Kirjailija on selkeästi lähtenyt tekemään liian monimutkaisia juonikuvioita, eikä lopulta ole saanut niitä toimimaan. Toimivuuden sijaan tässä on uhrattu monta kymmentä sivua sellaisiin kohtiin, jotka olisi voinut tehdä paljon tiiviimmin tai jättää kokonaan pois. Esim. kolmannen kirjan Kalliosaarella käynti tai pöllön tarina. Sarjan loppu taas oli vain kyhätty nopeasti kasaan, kun on tullut kiire lopettaa.

Nokka10
Arvosanat 141
Kirja-arviot 19
Viestit 4
helmikuu 23, 2015
5 / 10

aika tylsä en tykännyt kauheesti, mutta joissain kohdissa oli kiinnostavakin. ei ole hinkua lukea jatko-osia

Soturiorava
Arvosanat 207
Kirja-arviot 63
Viestit 96
helmikuu 14, 2015
8 / 10

Tämä kirja oli ihan hyvä, mutta joissain kohtia hieman tylsä. Tämä kirja oli myös jännittävä. Ihan hyvä kirja, muttei paraskaan. Loppu oli ihana. Suosittelen.

Lady_
Arvosanat 221
Kirja-arviot 39
Viestit 0
heinäkuu 11, 2014
5 / 10

Tää oli aika tylsä kirja, enkä jaksanut lukea loppuun. En suosittele!

shewolf
Arvosanat 159
Kirja-arviot 18
Viestit 0
huhtikuu 10, 2014
6 / 10

Tykkäsin sysimetsän tapahtumista ja pystyin helposti kuvittelemaan itseni sinne myös. Jotenkin ei ole kuitenkaan hirveää intoa lukea seuraavaa osaa.. Ensimmäisen kirjan loppu oli tylsä.

Celestine
Arvosanat 234
Kirja-arviot 50
Viestit 431
helmikuu 4, 2013
8 / 10

Tosi ihana! Prue on sympaattinen, vaikka itse olenkin aika samantapainen kuin Curtis... Täytyy myöntää, että kirja oli paitsi jännitävä, myös kaunis: pidin kuvituksesta. Pieniä epäloogisuuksia kirjassa on ja välillä kerronta tuntuu pysähtyneen, mutta rakastan tätä silti ja odotan innolla suraavaa osaa!

HourglassEyes
Arvosanat 300
Kirja-arviot 52
Viestit 2477
marraskuu 16, 2012
4 / 10

Jotain tästä nyt jäi uupumaan... tai oli ehkä liikaa. Teksti yritti olla vuoroin aikuismaista ja vuoroin niin epäloogista että jäin miettimään tietääkö kirjailija itsekään kenelle oli kirjoittamassa vai iskikö satunnainen pätemisen tarve. Perusjuoni oli idealtaan hyvä, mutta hieman ehkä hieman liian pitkitetty, eikä Sysimetsä selvästikään sovi ihan nuorimmille lukijoille - ainakaan herkemmille - vaikka se on lastenkirjaksi luokiteltu.

Emppu101
Arvosanat 18
Kirja-arviot 16
Viestit 0
syyskuu 8, 2012
10 / 10

Annan kirjalle kirkkaasti täydet pisteet! Antaisin enemmän mutta kun niitä voi antaa vain viisi tähteä. No, kirjaan. Jännitin kirjan jokaista käännettä, ihoni ihan nousi kananlihalle. Vaikka kuuntelinkin osan kirjasta äänikirjalta luin kuitenkin yli puolet enkä kafu että luin kirjan. Bru ja Kurtis eivät ole siis alussa ystäviä, vain tuttavia, ja oli kiinnostavaa seurata heidän ystävyytensä syventymistä, harmi ettei se kehittynyt pitemmälle kuin ystävyyteen. Koko kirjan yritin miettiä Brun salaisuutta, miten hän ja Kurtis pääsivät Sysimetsään. Ja olin yllättynyt kuullessani hänen vanhempiensa teosta. Kaiken kaikkiaan en jaksa odottaa jatko-osaa, mikä todellakin on tulossa! Harmi että se ilmestyy vasta ensi vuonna. En jaksa odottaa!

Pusheen
Pusheen
Arvosanat 92
Kirja-arviot 13
Viestit 1
joulukuu 29, 2021
Antoi 2 / 10 arvosanan kirjalle
MARGO
MARGO
Arvosanat 356
Kirja-arviot 0
Viestit 0
joulukuu 25, 2019
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle