Musta liekki (Kuolemattomat, #4)
Keskiarvo 3.43
3.43 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (120)
Kirjahyllytilastot

Musta liekki

Alyson Noël
Julkaistu: kesäkuu 28, 2012 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Dark Flame
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Sirpa Meripaasi. Sidottu.

Kuolematon rakkaustarina pitää otteessaan - kerran sen piiriin päästyään on pakko saada lisää.

Ever yrittää auttaa parasta ystävätärtään Havenia muuttumaan kuolemattomaksi ja samalla murtamaan itsensä ja Damienin rakkauden esteenä olevan kirouksen. Hän joutuu tasapainoilemaan synkkien uhkakuvien kanssa ja taistelemaan vanhaa perivihollista Romania vastaan.

Epätoivoinen Ever turvautuu mustaan magiaan ja vaarantaa kaiken rakastamansa - jopa Damenin.

muokattu 29.06.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mestarin kosto (W.A.R.P., #3)Piraijakuiskaaja (Faunoidit, #2)Uhanalainen (Susiraja, #2)Isadella: Sydän murskana (Isadella, #2)Tuli (Septimus Heap, #7)

Kirja-arvioita (9)

Fallen angel avatar
Kirjoittanut
3.0
No kaipa kirja menetteli... Jotenkin hahmot ovat alkaneet häiritä minua aika paljonkin. Tämä Damenin ylitsepursuava täydellisyys. Damen on niin kärsivällinen. Damen ei koskaan suutu. Damen on aina paikalla kun tarvitsen häntä ja plaah plaah plaah. Ja toinen päähenkilö, Ever. Siis jotenkin se että aina kun se möhlii jotenkin ja tekee jotain tyhmää niin hän ei ole omaitsensä, kaikki on jonkun taian syytä. Siis Everin naurettava viattomuus kaiken suhteen mitä hän tekee ... (lisää)
Chanie avatar
Kirjoittanut
3.0
Sain kirjan luettua juuri, ja on pakko sanoa että petyin. Siis tarinan etenemiseen, mutten mihinkään muuhun. Aikaisemmin tapahtunut juonikäänne (se ''kirous'' Damenin ja Everin välillä), jurnasi paikallaan, eikä edistynyt yhtään. He eivät VIELÄKÄÄN saaneet vastamyrkkyä käsiinsä, ja tämä on jo toinen kirja jossa sitä on yritetty! Uusia hahmoja ei näkynyt, ja vanhoistakin yksi kuoli. Ja tämä kyseinen hahmo kuului niihin asioihin jotka loivat kirjasarjalle ... (lisää)
Q_Black avatar
Kirjoittanut
3.0
No niin, jokainen tietää paikalleen jumittuneen levyn, joka toistaa samaa kohtaa uudelleen ja uudelleen? Noh, tämä oli kirjaversio siitä samasta tapahtumasta. Kirjalla oli melkoisen masentava fiilis yllään koko ajan, alusta loppuun. Everin edellisessä kirjassa tekemänsä loitsu alkaa todenteolla vaivata ja houkutella vihollisen luokse. Sitten tietysti lasketaan vielä mukaan, että hän on Damenin kanssa ja Roman sattuu olemaan hänen ystävänsä, kuolemattomaksi (ja lisäksi entistä ... (lisää)
Adolfina Romanov avatar
Kirjoittanut
3.0

Tämän kirjan suurin ongelma on se, että Haven alkaa saada aivan liian tärkeän roolin. Hän on roolissaan keikkunut jo tärkeän ja "turhan" välimaastossa, mutta loikkasi nyt suorilla päähenkilöiden piiriin. Harvoin kirjallisuudessa törmää sellaisiin päähenkilön ystäviin, jotka eivät sinänsä vaikuta juoneen, mutta heissä on silti luonnetta. Mielestäni heitä tulisi olla paljon enemmän, sillä he keventävät tunnelmaa sopivasti, eikä draaman määrä kasva massiivisiin ... (lisää)

lolde avatar
Kirjoittanut
2.0
Kirja tuntui aika tasapaksulta pakkopullalta lähes tulkoon alusta loppuun. Juoni tuntui junnaavan koko ajan paikoillaan, eikä se edennyt yhtään mihinkään. Kirjassa keskityttiin mielestäni liikaa Damenin hehkuttamiseen, sekä Romanin ja Everin siteeseen, josta ei tuntunut millään kerralla saavan mitään uutta.
Milzu avatar
Kirjoittanut
3.5
Odotin vähän parempaa, mutta kyllä tämän silti jaksoi loppuun asti lukea.
Dreamfly avatar
Kirjoittanut
4.0
Kun aloitin lukea tätä kirjaa ajattelin 'äh onpa tylsä,samanalainen kun muutkin osat,eikä Haven on kuolematon' Mutta mitä pidemälle kirjassa eteni sitä paremmaksi se muuttui, vaikka siitä kyllä puuttui se jokin, mikä tekisi kirjasta erinomaisen. Havenin kuolemattomuus oli jotenkin ärsyttävää, mutta Everin sähläilyt Romanin kanssa pitivät mielenkiintoa yllä. Vaikka lopussa päädyttiin taas samaan tilanteeseen kuin edellisessäkin kirjassa eli ettei ei ole vastamyrkkyä, niin ... (lisää)
loraliz avatar
Kirjoittanut
2.0
Tämä kirja oli ehdottomasta tämän sarjan heikoin teos. Jotenkin tässä ei ollut sellaista hohtoa, jota olisin kaivannut.. Kirjan juoni on totisesti jumahtanut paikoilleen. Havenin "henkistä vahvistumista" oli ihan kiva seurata, mutta siihen se sitten jäikin. Toivottavasti seuraava osa sitten yllättäisi positiivisemmin. :)
Sigrid avatar
Kirjoittanut
3.0
En oikein osaa sanoa pidänkö tästä sarjasta vai en. Juoni tuntuu junnaavan paikallaan ja hahmoistakaan ei juuri ilmene mitään uutta. Everin typeryys, Damenin täydellisyys sekä Haven kokonaisuudessaan alkavat pikkuhiljaa tympiä. Toivotaan että vihdoin seuraavassa osassa juoni ja hahmot kehittyisivät edes johonkin suuntaaan. Kun juonta miettii kokonaisuudessaan olisi sen mielestäni voinut jopa tiivistää kahteen osaan. Mutta joo saa nähdä miten seuraavassa osassa...
Paikalla 30 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384