Merenjumalan poika (Olympoksen sankarit #2) - Rick Riordan8.94

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Sidottu.

Elokuvataivaan tähtenäkin tunnettu Percy Jackson palaa kehiin!

Percy Jackson herää painajaiseen. Kaksi käärmehiuksista rouvaa väittää Percyn tappaneen näiden sisaren Medusan – ja yrittää kostoksi saada hänet hengiltä. Mutta painajainen ei olekaan unta. Percy on joutunut muistinsa menettäneenä omituiseen leiriin, jonka asukit väittävät olevansa "puolijumalia".

Percy muistaa vain oman nimensä ja jonkun Annabeth-tytön nimen. Tiedoilla ei pitkälle pötkitä, kun tehtävänä on yhdistää roomalaisten ja kreikkalaisten puolijumalten leirit ja vapauttaa kuolema, Thanatos, ennen kuin maaemo Gaia herää ja tuhoaa maailman.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: heinäkuu 5, 2012
Kustantaja: Otava
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: antiikin mytologia
Alkuperäinen nimi: The Son of Neptune
Arvosanalla: 8.94/10
Arvosanoja: 287
Muokattu: huhtikuu 02, 2017

Olympoksen sankarit -kirjasarja

Kuuluu yläsarjaan Percy Jackson

Eksynyt sankari (Olympoksen sankarit #1)8.60
Merenjumalan poika (Olympoksen sankarit #2)8.94
Athenen merkki (Olympoksen sankarit #3)8.82
Haadeksen talo (Olympoksen sankarit #4)8.92
Olympoksen veri (Olympoksen sankarit #5)8.68

Kirja-arvioita

8/10 |
marraskuu 02, 2016
Edellisen kirjan kahmittuani, siirryin suoraan lukemaan tätä osaa. Aluksi oli hirveä pettymys, kun tarina ei jatkunutkaan samasta kohtaa mihin edellinen päättyi. Mutta Percyn tarinan alkaessa mieli muuttui, ja oli oikeastaan mukava lukea saman hetken tapahtumia toisaalta ja toisten näkökulmasta.
10/10 |
helmikuu 14, 2015
Todella hyvä kirja. Parempi kirja kuin edellinen (sekin todella hyvä), koska tässä oli Percy Jackson. Muutkin henkilöt olivat hyviä. Aluksi Frankin luvut olivat tylsiä, mutta sitten loppua kohden ne paranivat. Suosittelen!!!!
10/10 |
elokuu 17, 2014
Koska suorastaan rakastan Rick Riordanin kirjoja, tiesin että tämäkin olisi mahtava. En pettynyt yhtään.
9/10 |
huhtikuu 07, 2014
Ihan huippukirja! Taas kerran Riordanin huikea suoritus. Kirja vetää mukaansa ja on vaan pakko lukea. Rakastan tätäKIN sarjaa ihan mielettömästi!!!!
10/10 |
joulukuu 24, 2013
Ihan mahtava kirja! Olen iloinen, että Percy Jackson oli jälleen kirjan päähenkilöiden joukossa. Luin tämän kirjan jo aikaisemmin, ennen kolmannen osan ilmestymistä ja arvatkaa vain, miltä tuntui, kun huomasi, että seuraava osa tulee ...
10/10 |
marraskuu 17, 2013
Olen lukenut kirjan kauan sitten mutta vasta vähän aikaa sitten sain tietää miten kirjoitetaan arvostelu joten... No mutta kuitenkin meillä oli koulussa äidinkielessä tehtävä että piti lukea kirja ja tehdä siitä kirja-arvostelu. En itse ...
10/10 |
maaliskuu 20, 2013
Jälleen kerran, mahtava kirja. En jaksaisi odottaa Kolmatta osaa! No, pitää kai odottaa, englantinikin on ruosteessa, muuten olisin EHKÄ lukenut kolmannen osan. Kuten vanhemmat sanoo: Kärsivällisyys palkitaan.
8/10 |
helmikuu 26, 2013
Hyvä kirja, mutta yksi asia kävi selväksi: en pidä roomalaisista. :D Kun luin Eksynyttä sankaria, toivoin että tämä kirja olisi kokonaan Percyn näkökulmasta, kuten aikaisemmassa sarjassa. Loppu jäi mielenkiintoiseen kohtaan, odotan innolla Percyn ja Annabethin kohtaamista. :)
8/10 |
helmikuu 05, 2013
Luin jo toista kertaa ja tykkäsin paljon. Kirja esittelee edellisistä kirjoista tutun Puoliveristen leirin ja muinaiskreikkalaisten tapojen sijaan Juppiterin leirin ja roomalaista mytologiaa ja tapoja. Huumori oli Riordanin tyylistä ja upposi ...
10/10 |
syyskuu 29, 2012
Tätä odotettiin! Ja täytyy myöntää että valmistauduin hienoiseen pettymykseen, mutta sitä ei kuitenkaan tullut. Kirja jatkoi - ei vielä liian - tuttua rataansa, ja teksti kulki sujuvasti, niinkin, että yllätyin kun käänsin sivua ja ...