Yö ikuinen (Vitsaus-trilogia #3) - Guillermo del Toro, Chuck Hogan6.42

Yö ikuinen: Kolmas kirja. Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Risto Raitio. Kansi: Jussi Karjalainen. Sidottu, kansipaperi.

Valta on vampyyreilla. Näkevätkö ihmiset enää koskaan päivänvaloa?

Vampyyrit ovat olleet vallassa kaksi vuotta, ja ihmisten tehtävänä on palvella ja ruokkia niitä. Lukuisten ydinräjähdysten jäljiltä maapallo on pimeä planeetta: vain keskipäivän aikaan kuultaa saastepilven läpi hieman valjua valoa.

Taistelu Mestarin johtamien vampyyrien ylivoimaa vastaan on lähes mahdotonta, mutta kaikki eivät ole lannistuneet. Epidemiologit Eph Goodweather ja Nora Martinez, tuholaistorjuja Vasily Fet ja rikollisjengiläinen Augustin Elizalde jatkavat maanalaista vastarintaansa, vaikka vaikeat ajat ovat verottaneet heidänkin voimiaan. Mukana taistelussa on puoliverinen vampyyri, arvoituksellinen herra Quinlan.

Eph ja kumppanit punovat vaarallisen suunnitelman vampyyrien valtakunnan tuhoamiseksi ja Ephin Zack-pojan pelastamiseksi. Mutta onko Mestari liian taitava manipuloimaan heikkoa ihmismieltä? Voiko kehenkään enää luottaa?

“Minkä Vitsaus aloitti, saa nyt Yö ikuisessa ylimaallisen nautinnollisen päätöksen… Goodweather on yksi harvoista populaarikirjallisuuden sankareista, joista löytyy traagista syvyyttä… Uskottava kauhu syntyy yksityiskohdista, ja tämä romaani on pirullisen hyvää luettavaa, joka pelottelee niin ettei paremmasta väliä.” – Stephen King

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat ja Elisa Kirja

Julkaistu: huhtikuu 24, 2012
Kustantaja: Tammi
Tyylit: kauhu
Avainsanat: tv-sarja, vampyyrit
Alkuperäinen nimi: The Night Eternal
Arvosanalla: 6.42/10
Arvosanoja: 41
Muokattu: heinäkuu 14, 2017

Vitsaus-trilogia -kirjasarja

Vitsaus (Vitsaus-trilogia #1)6.72
Lankeemus (Vitsaus-trilogia #2)6.80
Yö ikuinen (Vitsaus-trilogia #3)6.42