Mikromegas -  Voltaire6.00

Mikromegas: Filosofinen kertomus. Alkuteos ilmestynyt 1752. Suomennos ja esipuhe: Marja Haapio. Nidottu. Jyrki Siukosen käännös kertomuksesta on ilmestynyt teoksessa Siukonen, Jyrki: Muissa maailmoissa: Maapallon ulkopuolisten olentojen kulttuurihistoriaa. Gaudeamus, 2003.

Siriuksen vieras on käynyt planeetallamme jo 1700-luvulla, mikäli Voltairea on uskominen. Tämä valloittava, filosofinen tieteiskuvitelma kertoo, kuinka kahdeksan peninkulman mittainen Mikromegas päätyy avaruusseikkailunsa lopuksi pikkuruiselle pallollemme, ja vieläpä Pohjanlahden perukoille. Uteliaisuuttaan hän tulee noukkineeksi merestä haaksirikkoutuneen tutkimusretkikunnan aluksen. Mutta kuinka onnistuu keskustelu maan asukkaiden kanssa, joita muukalainen ei paljaalla silmällä erota.

Onko maan päällä älyllistä elämää, kysyy Mikromegas. Yhdessä hänen kanssaan voimme ihmetellä tieteen saavutuksia, opetella suvaitsevaisuutta ja – nauraa itsellemme.

Voltairen valistusfilosofian hengessä kirjoittama avaruussatu sekoittaa totta ja tarua postmoderniin tapaan ja riemastuttaa kaikkia hyvän tarinan ystäviä.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat ja Elisa Kirja

Julkaistu: 2002
Kustantaja: Basam Books
Tyylit: scifiproto-sf
Avainsanat: satiiri
Alkuperäinen nimi: Micromégas
Arvosanalla: 6.00/10
Arvosanoja: 8
Muokattu: joulukuu 28, 2014

Pokkari -kirjasarja

Basma Books -kustantamon sarja.
Mikromegas6.00