Mikromegas
Keskiarvo 3.29
3.29 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Mikromegas

Voltaire
Julkaistu: 2002 (Basam Books)
Alkuperäinen nimi: Micromégas
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiproto-sf
Avainsanat: satiiri

Mikromegas: Filosofinen kertomus. Alkuteos ilmestynyt 1752. Suomennos ja esipuhe: Marja Haapio. Nidottu. Jyrki Siukosen käännös kertomuksesta on ilmestynyt teoksessa Siukonen, Jyrki: Muissa maailmoissa: Maapallon ulkopuolisten olentojen kulttuurihistoriaa. Gaudeamus, 2003.

Siriuksen vieras on käynyt planeetallamme jo 1700-luvulla, mikäli Voltairea on uskominen. Tämä valloittava, filosofinen tieteiskuvitelma kertoo, kuinka kahdeksan peninkulman mittainen Mikromegas päätyy avaruusseikkailunsa lopuksi pikkuruiselle pallollemme, ja vieläpä Pohjanlahden perukoille. Uteliaisuuttaan hän tulee noukkineeksi merestä haaksirikkoutuneen tutkimusretkikunnan aluksen. Mutta kuinka onnistuu keskustelu maan asukkaiden kanssa, joita muukalainen ei paljaalla silmällä erota.

Onko maan päällä älyllistä elämää, kysyy Mikromegas. Yhdessä hänen kanssaan voimme ihmetellä tieteen saavutuksia, opetella suvaitsevaisuutta ja – nauraa itsellemme.

Voltairen valistusfilosofian hengessä kirjoittama avaruussatu sekoittaa totta ja tarua postmoderniin tapaan ja riemastuttaa kaikkia hyvän tarinan ystäviä.

muokattu 28.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Avaruuden kauppamiehetMaasto ja karttaTerveiset KutturastaLuonnonmukaista: Satiiri luonnon globalisaatiostaMaailman kolmanneksi vaarallisin meri
Paikalla 4 jäsentä ja 58 vierailijaa
Kuunliekki, Chompp, sinidean, Eija
Uusin jäsen: Sander Jyrisaly
Jäseniä yhteensä: 9863