Pahan veren valtakunta

Charlaine Harris
fantasia > urbaani fantasia, paranormaali romantiikka
Pahan veren valtakunta (Sookie Stackhouse #7) - Charlaine Harris7.74

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Sari Kumpulainen. Sidottu.

Sookie Stackhouse vampyyrien valtapelien syövereissä

Vampyyrien huippukokoukseen Illinoisissa kokoontuu epäkuolleita voimahahmoja ympäri Yhdysvaltoja, ja ilmapiiri on vähintäänkin kireä. Hurrikaani Katrina on heikentänyt Louisianan vampyyrikuningatar Sophie-Anne Leclerqin asemia, ja nyt häntä syytetään miehensä, Arkansasin kuninkaan, murhasta. Sookie yksin tietää, että vampyyrikuningatar on syytön.

Sophie-Anne värvää Sookien mukaansa huippukokoukseen, sillä telepatiaan kykenevälle liittolaiselle on toden totta käyttöä vampyyrien poliittisen valtapelin syövereissä. Kun kieroilut äityvät järjettömiksi murhateoiksi ja vampyyrivastainen Auringon seurakunta lietsoo levottomuuksia, Sookien täytyy tehdä kohtalokas päätös: millä puolella hän itse on? Pähkäiltävää riittää myös romantiikkarintamalla: suhde ihmistiikeri Quinnin kanssa syvenee, mutta olosuhteiden pakosta Sookien on jälleen nautittava vampyyri Ericin verta, mikä viimeistään sitoo hänet mieheen iäksi.

Amerikkalainen Charlaine Harris yhdistää Sookie Stackhouse -kirjoissaan populaarikulttuuria ja vanhoja eurooppalaisia myyttejä ainutlaatuisen koukuttavalla tavalla. Harris on nykyään maailman luetuimpia kirjailijoita. HBO:n menestyksekäs True Blood -tv-sarja perustuu Sookie Stackhouse -romaaneihin.

Keskustelua: Charlaine Harris :: viestejä 26 kpl
Risingshadow arvostelu :: Ella Peltonen (Dyn)
Arvosana kirjalle


Julkaistu: huhtikuu 16, 2012
Kustantaja: Gummerus
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, paranormaali romantiikka
Avainsanat: tv-sarja, vampyyrit
Alkuperäinen nimi: All Together Dead
Arvosanalla: 7.74/10
Arvosanoja: 212
Muokattu: maaliskuu 31, 2017

Sookie Stackhouse -kirjasarja

"Amerikkalaisen Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse -romaanit ovat ilmiö vailla vertaistaan. Pienen piirin suosikista on vajaassa kymmenessä vuodessa tullut maailman luetuimpia kirjasarjoja. HBO:n menestyksekäs True Blood -tv-sarja perustuu Sookie Stackhouse -romaaneihin."

Sarjaan kuuluvaa novellikokoelmaa A Touch of Dead (2009) ei suomennettu.

Veren voima (Sookie Stackhouse #1)7.60
Verenjanoa Dallasissa (Sookie Stackhouse #2)7.52
Kylmäveristen klubi (Sookie Stackhouse #3)7.56
Veren imussa (Sookie Stackhouse #4)8.16
Verta sakeampaa (Sookie Stackhouse #5)7.46
Veren perintö (Sookie Stackhouse #6)7.64
Pahan veren valtakunta (Sookie Stackhouse #7)7.74
Veren sitomat (Sookie Stackhouse #8)7.52
Pedon veri (Sookie Stackhouse #9)7.58
Samaa verta (Sookie Stackhouse #10)7.12
Veren muisti (Sookie Stackhouse #11)6.88
Veri kielellä (Sookie Stackhouse #12)6.92
Sydänverellä (Sookie Stackhouse #13)6.56

Kirja-arvioita

6/10 |
elokuu 18, 2019
Sarja alkaa saada poliittisempia piirteitä tämän kirjan myötä, mistä en pitänyt. Vallanhimoon keskittyminen vie sivutilaa yliluonnollisten suhteiden kuvaamiselta, mitä olin toivonut tältä kirjalta.
10/10 |
lokakuu 08, 2013
En vain saa tarpeekseni näistä kirjoista! Erityisesti Ericin lisääntynyt esiintyminen kirjoissa innostaa lukemaan lisää. On miltei pelottavaa, kuinka nämä kirjat koukuttavat.
8/10 |
heinäkuu 12, 2012
Kun on lempi- ja inhokkihenkilöistä ollut puhetta, niin päätinpä kertoa oman mielipiteeni tästä asiasta. Mielestäni vampyyrit voisivat painua takaisin arkkuihinsa ja jättää Sookien rauhaan. Sookien olisi parasta valita Quinn, eikä sen ...
10/10 |
huhtikuu 18, 2012
Charlaine Harris, kaikkien pervojen äiti, jatkaa yhä jännittävämmäksi käyvää kirjasarjaansa nyt entistä kiivaammilla juonenkäänteillä. Pahan Veren Valtakunta vastaa odotuksiin, mutta ei suoranaisesti ylitä niitä. Tosin, omat ...
6/10 |
huhtikuu 16, 2012
Tv-sarjaa seuranneena herää kyllä kysymys, että kuinka monta kautta aikovat kirjojen pohjalta tehdä ja mikä niissä on oikeastaan ideana sitten? Tämä kirja pyöri oikeastaan Sophie-Annen kriisin ympärillä, mutta kyseinen ...