Kenraali kirjastossa
Keskiarvo 3.70
3.70 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Kenraali kirjastossa

Italo Calvino
Julkaistu: syyskuu 13, 2012 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Prima che tu dica “Pronto”
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi, novellikokoelma
Avainsanat: absurdismi, satiiri
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1993. Suomentanut Helinä Kangas. Päällys: Jussi Kaakinen. Sidottu, kansipaperi.

Maineikkaan Pandurian valtion sotilasjohto alkaa epäillä, että kirjat saattavat sisältää armeijan arvovaltaa vahingoittavia mielipiteitä. Se toteuttaa suurimittaisen manööverin, jossa kenraali, neljä upseeria ja kokonainen sotilasosasto leiriytyvät kirjastoon perusteellisia tutkimuksia varten. Mutta kuinka käykään kenraalille, joka uppoutuu viikkokausiksi kirjallisuuden maailmaan?

”Herra Neander, osasitteko odottaa, että teistä tulisi näin kuuluisa?” kysyy haastattelija neandertalinihmiseltä yhdessä kokoelman dialogimuotoisista kertomuksista. Yllättävissä keskusteluissa ääneen pääsevät myös 1500-luvulla hallinnut asteekkikuningas Montezuma sekä liukuhihnatuotannon kehittäjä Henry Ford.

Kenraali kirjastossa sisältää absurdeja tarinoita, allegorioita, faabeleita ja poliittisia satiireja. Calvino tutkii kertomuksissaan ihmisyyden ja yhteisöllisyyden ilmentymiä ja etsii niiden kääntöpuolia. Kokonaisuus on säkenöivän tyylin ja mielikuvituksen juhlaa.

muokattu 30.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Jos talviyönä matkamies (Keltainen kirjasto, #178)Zaida ja lumienkeli (Zaida, #1)Siipirikko miesLuoja lasta auttakoonVanhat kuviot
Paikalla 2 jäsentä ja 46 vierailijaa
Pirjo Raila, Wanda
Uusin jäsen: Pirjo Raila
Jäseniä yhteensä: 9857