Ennustus (Idhunin kronikat #3) - Laura Gallego García 7.24   47

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Satu Ekman. Sidottu, kansipaperi.

"Vain yksisarvinen ja lohikääme pystyvät kukistamaan Ashranin ja shek avaa heille portin” – IDHUNIN PROFETIA

Velho Ashran Nekromanti on kaapannut vallan Idhun-planeetalla ja ajanut kansalaiset pakoon Maahan. Sinnikäs vastarintaliike, johdossaan soturiprinssi Alsan ja velho Shail sekä kaksi Maan lasta: koulutyttö Victoria ja vanhempansa menettänyt 13-vuotias Jack, ei kuitenkaan luovuta vaan taistelee planeetan rauhan palauttamiseksi.

Seikkailun edetessä Victoria on paljastunut Idhun-planeetan viimeiseksi yksisarviseksi, Jack viimeiseksi lohikäärmeeksi. Nuorten joukkoon on liittynyt myös Christian, joka on puoliksi ihminen ja puoliksi lentävä käärme, shek. Yhdessä tuo kolmikko aikoo toteuttaa profetian ja pelastaa Idhun-planeetan velhon hirmuvallasta. Seikkailu on huima ja nuorten välillä roihuava suuren rakkauden kolmiodraama vain lisää jännitystä ja värikkäitä tapahtumakäänteitä.

Sarjan kolmas osa Ennustus paljastaa mitä tapahtui Tulihuippujen laavavirtaan pudonneelle Jackille. Edessä on järisyttävä taistelu ja lopulta Victoria joutuu päättämään, valitseeko elämän Jackin vai Christianin rinnalla.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu elokuu 23, 2012 (Bazar)
Alkuperäinen nimi 'Predestinación'
Tietoja muokattu huhtikuu 30, 2016

Idhunin kronikat

Sarja sisältää 4 pääteosta ja yhteensä teoksia 4 kpl.

Idhunin kronikat -sarja kertoo Victoriasta, Jackista ja Christianista, kolmesta nuoresta, joita yhdistää paitsi Victorian rakkaus kumpaankin poikaan myös maaginen perintö Idhun-planeetalta: Victoria on puoliksi yksisarvinen, Jack puoliksi lohikäärme ja Christian puoliksi lentävä käärme, shek.”

Vastarinta (Idhunin kronikat #1) 7.18   88
Herääminen (Idhunin kronikat #2) 7.40   58
Ennustus (Idhunin kronikat #3) 7.24   47
Mullistus (Idhunin kronikat #4) 5.84   12

Kirja-arviot & arvosanat

HourglassEyes
Arvosanat 307
Kirja-arviot 52
Viestit 2514
elokuu 11, 2013
6 / 10

Hiukan liian pitkäksi venähtää tämä kolmas kirja Idhunista ja on paikoittain hieman puisevaa luettavaa. Herää vain kysymys johtuuko puisevuus siitä, että Garcia on todellakin kirjoittanut sen verran huonoa tekstiä vai onko käännöksessä alkuperäiskielestä, mokattu pahasti? Myös päähahmojen välinen kolmiodraama ärsyttää ja olenkin samaa mieltä kuin Q_Black arviossaan ettei kolmikon rakkaus tunnu "oikealta". Toivottavasti tämä tilanne viimeinkin korjaantuu neljännessä osassa, sillä toistaiseksi Idhunin Kronikat on jaksanut kiinnostaa juuri tarvittavasti halutakseen lukea seuraavan osan tarinaan. Mutta mikäli neljäs osa ei edelleenkään tuo selkeyttä hahmoihin ja enemmän vetovoimaa tekstiin voi olla että kiinnostuksen kamelin selkä napsahtaa lopullisesti poikki.

Vallu
Arvosanat 100
Kirja-arviot 9
Viestit 0
huhtikuu 1, 2013
8 / 10

Kirja ei mielestäni yltänyt sarjan edellisten osien tasolle, mutta arvosana on kuitenkin jotain 3 ja 4 väliltä. Kirja oli välillä pitkäveteinen, kun jouduttiin vaeltamaan paikasta toiseen. Pitkistä etäisyyksistä johtuva tietojenvälityksen hankaluus oli välillä ärsyttävää ja teki oikeasti mieli huutaa, jos jokin tärkeä asia oli joiltain pimennossa. Kirjassa parasta oli seurata Jackin kasvua shekin avstuksella. Yksi asia kuitenkin ärsyttää... Nimittäin se, etten ainakaan ole kuullut jatkosta, vaikka kirja jäi selkeästi kesken. Kirjailija on nyt jättänyt liikaa oman mielikuvituksen varaan.

Q_Black
Arvosanat 248
Kirja-arviot 240
Viestit 111
syyskuu 15, 2012
6 / 10

Siinä missä kaksi ensimmäistä osaa olivat hyvän ja kelvollisen välissä, kolmas osa muuttui hiukan pitkäveteiseksi. Joitakin asioita olisi mielestäni voinut jättää pois tai selittää lyhyemmän kaavan mukaan. Lisäksi nykyisin teinikirjoille ominainen kolmiodraama otti päähän ihan oikeasti. Onko normaalia "rakastaa" kahta ihmistä yhtä aikaa ja vehdata heidän välillään aivan kuin sitä kolmatta ei olisikaan? Tämän kuvion takia Victoria on lähinnä omissa silmissäni piloille hemmoteltu naiivi tyttö, jonka voimat kuuluisivat jollekin aivan toiselle hahmolle. Mielenkiintoisinta antia tässä kirjassa oli ehdottomasti Jackin ja naaras-shekin kanssakäyminen. Kuten aiemmassa, tässäkin kirjassa oli paljon paikkoja ja nimiä, joista vain murto-osa oli muistissa joten kuten. Varsinainen tapahtumien ketju käynnistyi vasta loppupuolella ja minä kun ymmärsin, että tämä sarja on trilogia. Ainakaan kirjailijan sivulla ei ole mitään mainintaa jatkosta, mutta silti tarina jäi aivan auki vaikka sen olisi voinut niin hyvin lopettaa tähänkin kirjaan.

samuel
samuel
Arvosanat 842
Kirja-arviot 6
Viestit 1
heinäkuu 17, 2023
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Herppi82
Herppi82
Arvosanat 121
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 7, 2021
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Vampire83
Vampire83
Arvosanat 306
Kirja-arviot 6
Viestit 0
helmikuu 21, 2019
Antoi 5 / 10 arvosanan kirjalle
K.Risse
K.Risse
Arvosanat 226
Kirja-arviot 0
Viestit 5
elokuu 16, 2018
Antoi 1 / 10 arvosanan kirjalle
jp
jp
Arvosanat 58
Kirja-arviot 11
Viestit 0
marraskuu 9, 2017
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle
Laomedeia
Laomedeia
Arvosanat 336
Kirja-arviot 0
Viestit 0
joulukuu 29, 2015
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Micaela
Micaela
Arvosanat 78
Kirja-arviot 3
Viestit 0
marraskuu 21, 2015
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle