Ennustus (Idhunin kronikat, #3)
Keskiarvo 3.61
3.61 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (45)
Kirjahyllytilastot

Ennustus

Laura Gallego García
Julkaistu: elokuu 23, 2012 (Bazar)
Alkuperäinen nimi: Predestinación
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Satu Ekman. Sidottu, kansipaperi.

"Vain yksisarvinen ja lohikääme pystyvät kukistamaan Ashranin ja shek avaa heille portin” – IDHUNIN PROFETIA

Velho Ashran Nekromanti on kaapannut vallan Idhun-planeetalla ja ajanut kansalaiset pakoon Maahan. Sinnikäs vastarintaliike, johdossaan soturiprinssi Alsan ja velho Shail sekä kaksi Maan lasta: koulutyttö Victoria ja vanhempansa menettänyt 13-vuotias Jack, ei kuitenkaan luovuta vaan taistelee planeetan rauhan palauttamiseksi.

Seikkailun edetessä Victoria on paljastunut Idhun-planeetan viimeiseksi yksisarviseksi, Jack viimeiseksi lohikäärmeeksi. Nuorten joukkoon on liittynyt myös Christian, joka on puoliksi ihminen ja puoliksi lentävä käärme, shek. Yhdessä tuo kolmikko aikoo toteuttaa profetian ja pelastaa Idhun-planeetan velhon hirmuvallasta. Seikkailu on huima ja nuorten välillä roihuava suuren rakkauden kolmiodraama vain lisää jännitystä ja värikkäitä tapahtumakäänteitä.

Sarjan kolmas osa Ennustus paljastaa mitä tapahtui Tulihuippujen laavavirtaan pudonneelle Jackille. Edessä on järisyttävä taistelu ja lopulta Victoria joutuu päättämään, valitseeko elämän Jackin vai Christianin rinnalla.

muokattu 30.04.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Viillot (Viillot, #1)Aamunkoi (Soturikissat: Uusi profetia, #3)Perillinen (Perillinen, #4)Määrätty (Yön talo, #9)Tulisydän

Kirja-arvioita (3)

Q_Black avatar
Kirjoittanut
3.0
Siinä missä kaksi ensimmäistä osaa olivat hyvän ja kelvollisen välissä, kolmas osa muuttui hiukan pitkäveteiseksi. Joitakin asioita olisi mielestäni voinut jättää pois tai selittää lyhyemmän kaavan mukaan. Lisäksi nykyisin teinikirjoille ominainen kolmiodraama otti päähän ihan oikeasti. Onko normaalia "rakastaa" kahta ihmistä yhtä aikaa ja vehdata heidän välillään aivan kuin sitä kolmatta ei olisikaan? Tämän kuvion takia Victoria on lähinnä omissa silmissäni ... (lisää)
HourglassEyes avatar
Kirjoittanut
3.0
Hiukan liian pitkäksi venähtää tämä kolmas kirja Idhunista ja on paikoittain hieman puisevaa luettavaa. Herää vain kysymys johtuuko puisevuus siitä, että Garcia on todellakin kirjoittanut sen verran huonoa tekstiä vai onko käännöksessä alkuperäiskielestä, mokattu pahasti? Myös päähahmojen välinen kolmiodraama ärsyttää ja olenkin samaa mieltä kuin Q_Black arviossaan ettei kolmikon rakkaus tunnu "oikealta". Toivottavasti tämä tilanne viimeinkin korjaantuu ... (lisää)
Vallu avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja ei mielestäni yltänyt sarjan edellisten osien tasolle, mutta arvosana on kuitenkin jotain 3 ja 4 väliltä. Kirja oli välillä pitkäveteinen, kun jouduttiin vaeltamaan paikasta toiseen. Pitkistä etäisyyksistä johtuva tietojenvälityksen hankaluus oli välillä ärsyttävää ja teki oikeasti mieli huutaa, jos jokin tärkeä asia oli joiltain pimennossa. Kirjassa parasta oli seurata Jackin kasvua shekin avstuksella. Yksi asia kuitenkin ärsyttää... Nimittäin se, etten ainakaan ole kuullut jatkosta, vaikka kirja jäi selkeästi kesken. Kirjailija on nyt jättänyt liikaa oman mielikuvituksen varaan.
Paikalla 53 vierailijaa
Uusin jäsen: Perus Minä
Jäseniä yhteensä: 9645