Rautatytär

@ Julie Kagawa
Rautatytär (Rauta-saaga #2) - Julie Kagawa 7.92   71

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Eeva Parviainen. Nidottu.

Meghan Chase on vasta äskettäin saanut tietää olevansa puoliverinen haltijaprinsessa, kesähovin kuningas Oberonin tytär. Enää hän ei ole koulun näkymätön tyttö, köyhän sikatilallisen tytärpuoli, vaan haltijamaa Mikämikän suoranainen julkkis, jonka sydän vetää toisaalle, velvollisuudet ja taistelut toisaalle.

Kesän ja talven hovien sekä Rautakuninkaan taisteluiden tiimellyksessä myös Meghanin sydän on ristitulessa. Hän kaipaa talviprinssi Ashia, mutta ei voi olla välinpitämätön myöskään vanhaa ystäväänsä Pucia kohtaan. Yhdessä kolmikko taistelee koko Mikämikän hengessä etsien varastettua vuodenaikain valtikkaa. Talvi ja kesä voivat jakaa melkein kaiken, mutta eivät rakkautta; minkä valinnan Meghan lopulta tekee?

Fantasiaa hörsyävän Rauta-Saaga-sarjan toinen osaArvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu joulukuu 2011 (Harlequin)
Alkuperäinen nimi The Iron Daughter
Tietoja muokattu tammikuu 26, 2017

Rauta-saaga

Sarja sisältää 4 pääteosta ja yhteensä teoksia 4 kpl.

Pääsarja Nocturne

Rautakuningas (Rauta-saaga #1) 7.76   95
Rautatytär (Rauta-saaga #2) 7.92   71
Rautakuningatar (Rauta-saaga #3) 8.24   59
Rautaritari (Rauta-saaga #4) 7.66   42

Kirja-arviot & arvosanat

rudi92
Arvosanat 241
Kirja-arviot 189
Viestit 6
tammikuu 1, 2020
9 / 10

Rautatytär on vähän heikompi, kuin sarjan ensimmäinen osa, mutta ei missään nimessä huono. Meghanista on tullut uskottavampi ja näin ollen enemmän oikea hahmo. Ash ja Puck pysyvät samanlaisina kuin ensimmäisessä osassa, eli Ash on ärsyttävä ja Puck ihana. Pakollinen kolmiodraama on vain niin ärsyttävä, koska sen tietää, että Meghan valitsee Ashin, vaikkei tämä ansaitsisikaan tyttöä. 

Rautatytär oli mielestäni paikoitellen tylsä, ja sen takia se saakin puoli tähteä vähemmän kuin Rautakuningas. Kun kirjassa päästiin kunnolla asiaan, niin sitten sekin parantaa asemiaan, ja se tempaa mukaansa edellisen osan lailla. Rauta-saaga on tähän mennessä hyvin onnistunut ja loistava sarja ja toivon, että kolmas osa ei petä minua.

Nella
Arvosanat 91
Kirja-arviot 61
Viestit 0
kesäkuu 23, 2018
8 / 10

Olin kyllä positiivisesti yllättynyt tästä kirjasta. Sarjan edellinen osa oli aluksi melko hämmentävä, mutta loppua kohden hyvinkin onnnistunut. Tämä teos taas on alusta asti koukuttava ja hyvin rakennettu. 

Päähenkilö, Meghan, oli ensimmäisessä kirjassa aika avuton ja koko ajan pelastettavissa, mutta tässä hän uskaltaa ryhtyä toimeen ja hän oppii paljon uusista kyvyistään, joka on mielestäni huomattavasti kiinnostavampaa. Välillä Meghan kuitenkin ymmärtää asioita omituisen myöhään, vaikka itse olisi arvannut tapahtuman jo muutamaa lukua aiemmin. Prinssi Ash on taas pysynyt melko samanlaisena rohkeana ja itsepäisenä persoonana, vaikkakin hänkin loppua kohden muuttuu ehkä aavistuksen. Puck on myös rohkea ja aina valmiina toimimaan ja hän on edelleen hauska hahmo, vaikkakin näyttää myös syvällisemmän puolenkin itsestään tässä kirjassa. Grimalkin on jälleen matkassa mukana ja loistaa kyllä roolissaan. Hän on aina muita edellä niin tiedon hankinnassa kuin avun löytämisessä. Myös Grim on huvittava persoona, jonka seurassa on aina viihdyttävää lukea. Uutena tärkeänä hahmona tässä kirjassa tulee myös Rautahepo, joka oli aiemmin Meghanin ja muiden vihollinen, mutta nyt auttaa näitä yhteisessä tavoitteessa ja tulee ystäväksi.

Arwina
Arvosanat 40
Kirja-arviot 38
Viestit 0
lokakuu 16, 2013
8 / 10

Kirja oli yllättävän hyvää jatkoa ensimmäiselle osalle. Lukeminen oli joskus hyvinkin vaikeaa, mutta selvisin loppuun saakka. Odotan seuraavaa osaa.

<strong><i>Guest-4163</i></strong>
Guest-4163
Arvosanat 147
Kirja-arviot 11
Viestit 0
joulukuu 17, 2011
8 / 10

Positiivinen yllätys! Luettuani ensinmäisen osan, pidin ideasta kovasti. Hienosti otettu ideaa William Shakespearin Kesäyön unelmasta. Muutamat hahmotkin ovat samoja. Todella mukavaa lukea välillä jotain muuta kuin vampyyreista tai ihmissusista. Tässä saagassa törmää kaikkeen täydellisen päinvastaiseen! On haltijoita, ja keijuja, puhuvia kissoja ja menninkäisiä. Kuullostaa ehkä todella tylsän taijanomaiselta, ja että nämä oliot ovat sieviä ja kilttejä. Kaikkea muuta! Väkivaltaa ja ahnehdintaa löytyy. Pidän tavasta jolla Kagawa kirjoittaa, ja hän on tehnyt upeaa työtä saadessaan Kesäyön unelman pohjana tähän kirjaan. Tämä arvosteluni ei ole niin kovin hyvin kirjotettu, koska on siitä nyt vähäsen aikaa kun tämän kirjan olen lukenut. Kirjan saa myös tilattua Harlequinin Nocturne sarjasta, ja tämä kirja löytyy myös kauppojen pokkarihyllyltä. Kannattaa napata mukaan!

samuel
samuel
Arvosanat 838
Kirja-arviot 6
Viestit 1
heinäkuu 17, 2023
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle
K.Risse
K.Risse
Arvosanat 221
Kirja-arviot 0
Viestit 5
huhtikuu 30, 2019
Antoi 5 / 10 arvosanan kirjalle
Riinani
Riinani
Arvosanat 14
Kirja-arviot 0
Viestit 0
tammikuu 16, 2019
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Lilyx
Lilyx
Arvosanat 505
Kirja-arviot 2
Viestit 3
marraskuu 6, 2018
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
jp
jp
Arvosanat 58
Kirja-arviot 11
Viestit 0
kesäkuu 25, 2018
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Heli
Heli
Arvosanat 40
Kirja-arviot 0
Viestit 0
lokakuu 8, 2017
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle