13 kirousta (Keijutrilogia, #2)
Keskiarvo 4.01
4.01 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (114)
Kirjahyllytilastot

13 kirousta

Michelle Harrison
Julkaistu: toukokuu 4, 2012 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Thirteen Curses
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: keijut
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Sari Kumpulainen. Sidottu, kansipaperi.

Englantilaisen keijutrilogian toisessa osassa Red yrittää pelastaa pikkuveljensä keijujen kynsistä, mutta aika käy vähiin. Keijut lupaavat palauttaa pikkuveljen, mutta vastalahjaksi he vaativat, että Redin on palattava ihmisten maailmaan ja tuotava sieltä Tanyan perintöranneketjun kaikki 13 riipusta.

Kun Red pääsee ystäviensä Tanyan ja Fabianin luo Elvsdenin kartanoon, karmea totuus paljastuu. Riipukset on kirottu, ja ne ovat hajonneet toisistaan kukin eri paikkaan. Kello tikittää kun ystävykset yrittävät parhaansa Redin pikkuveljen pelastamiseksi...

muokattu 13.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

13 lahjaa (Keijutrilogia, #1)Artemis Fowl: Atlantiskompleksi (Artemis Fowl, #7)Artemis Fowl: Viimeinen vartija (Artemis Fowl, #8)Verikivi (Kapinaenkelit, #2)13 salaisuutta (Keijutrilogia, #3)

Kirja-arvioita (8)

Nannapus avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Kingi avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Katjuska avatar
Kirjoittanut
3.5
Tämä kirja oli huomattavasti parempi kuin edellinen osa. Tykkäsin eniten luvuista, jotka kertoivat Punaisesta. Mielestäni Tanya ja Fabian olivat edelleen hieman naiiveja ja yksinkertaisia hahmoja. Juoni eteni tässä kirjassa paremmin kuin edellisessä, mutta keijujen antama tehtävä oli mielestäni liian helppo. Loppu oli herkkä ja ennalta arvaamaton, joten iso plussa siitä. Hieman jäi kyllä häiritsemään se, että kun poppoo seikkaili ihmisten maassa, keijuja ei esiintynyt kovin paljon. Jos keijuja olisi esiintynyt enemmän tarinalle olisi ehkä saatu hieman lisäväriä.
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja oli vähintään yhtä hyvä kuin ensimmäinenkin osa. Ei tätä voinut jättää lukematta ensimmäisen osan lukemisen jälkeen.
MintFirefly avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Serafia avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Nafisan avatar
Kirjoittanut
4.0
Tarina jatkuu siitä, mihin se jäi teoksessa 13 lahjaa. Edellinen päähenkilö Tanya on nyt sivuroolissa ja seikkailua keijujen maailmassa seurataan Punaisen näkökulmasta. Edellisen osan suomentaja Kaisa Kattelus on vaihtunut Sari Kumpulaiseen. Luin 13 lahjaa yli vuosi sitten, joten en osaa sanoa, kuinka paljon tämä vaihdos on vaikuttanut kirjaan. Harrisonin trilogian kahden ensimmäisen teoksen vahvuutena on vanhojen keijumyyttien uudelleen herättäminen. Keijut eivät ole kauniita ... (lisää)
Sigrid avatar
Kirjoittanut
5.0
Ensinnäkin syy miksi annoin kirjalle viisi tähteä: Kirjan juoni on todella mukaansa tempaiseva ja sarja vain paranee toisessa osassa. Pidän tässä kirjassa mm. siitä että tässä osassa päähahmona toimii Punainen joka edellisessä kirjassa toimitti vain sivuhenkilön virkaa. Punaisen menneisyydestä, jossa on tapahtunut kauheitakin asioita, oli hienoa lukea. Myös Punaisen päättäväisyys kun hän lähtee pelastamaan "veljeään" keijujenvaltakunnasta on ihailtavaa. Kirjan ... (lisää)
Paikalla 55 vierailijaa
Uusin jäsen: Eru
Jäseniä yhteensä: 9641